FERNin perjantaisyöte: Popkulttuurin “hippiruoka” -ongelma

Tervetuloa FERNin perjantaisyöte (#F F F), jossa jaamme tämän viikon tarinoita, jotka saivat meidät pysähtymään ajattelemaan.


From huono vegaani kohtaan Laaja kaupunkimiten popkulttuuri ‘muut’ terveysruokaa

Salonki

“Sekä popkulttuurissa että amerikkalaisessa kulttuurissa yleensä, luontaistuote on pitkään ollut ‘muuta’. Tämä käsitys vahvistettiin vastakulttuurisen liikkeen aikana 1960- ja 1970-luvuilla”, kirjoittaa Ashlie D. Stevens. “Itse asiassa, ajatus siitä, että terveysruoka on itse asiassa “hippiruokaa”, jumissa, korrelaatio, joka on esitetty elokuvissa ja televisiossa yhä uudelleen ja uudelleen niin, että siitä on tullut kestävä troopp.


Hot Farmin viimeiset jaksot!

SANIAINEN

Uuden podcastimme Hot Farm kahdessa ensimmäisessä jaksossa kuulimme maanviljelijöiltä, ​​jotka muuttavat viljelytapaansa auttaakseen hillitsemään ilmastonmuutosta – ja niiltä, ​​jotka on vielä vakuutettava tekemään asioita toisin. Jaksoissa 3 (ulkopuolella tällä viikolla) ja 4 (ulostuu 3. toukokuuta) viemme sinut sisään pyrkimyksiin muuttaa sitä, mitä viljelijät kasvattavat ja missä he kasvattavat sitä. Kuuntele ja tilaa missä tahansa podcastisi.


Elvyttävät perinnölliset kaulukset, Big Daddy Greasy Greenistä Granny Hobbsiin

NPR

”Kaulapannoissa oli aikoinaan monimuotoisuuden kaleidoskooppi, kun ihmiset ahkerasti keräsivät ja istuttivat siemeniä siirtäen niitä sukupolvelta toiselle säilyttääkseen tärkeimmät ominaisuudet. Collardsista – halvasta, ravinteikasta vihanneksesta – tuli monien eteläisten perheiden perusruoka”, Daniel Wood kirjoittaa. Mutta kun omaa ruokaa kasvattavien ihmisten määrä väheni dramaattisesti viime vuosisadan aikana, perintökaulukset katosivat. Nyt “ryhmä siementen säästäjiä, maanviljelijöitä, aktivisteja ja akateemikkoja, joka tunnetaan yhteisnimellä Heirloom Collard Project”, työskentelee “säilyttääkseen ja tuodakseen ihmiset uudelleen käyttöön harvinaisempiin kaulalajeihin ja saadakseen yhteyden vanhempiin siemenhoitajiin ennen kuin heidän tarinansa katoavat ajan myötä. ”


Voiko valkoinen mies New Yorkista valmistaa aitoa Hainanese-kanaa?

Guernica

“Tämä klassinen ateria haudutettua kanaa ja riisiä, joka on keitetty sen nesteessä ja tarjoiltu kolmen pistävän kastikkeen kera, oli tullut pandemian ruokailuun liittyvä pakkomielteeni”, kirjoittaa Theodore Ross. Toisin kuin monet muut ihmiset, jotka tänä aikana olivat kiinnostuneita esoteerisista hapanpavuista tai “perintöpavuista”, tein ruokia, jotka tunsin Vietnamista tai ex-vaimoni äidiltä… En ole koskaan käynyt Singaporessa, jossa hainalainen kana on kansallinen intohimo. En ole myöskään käynyt Hainanissa, Etelä-Kiinan maakunnassa, jonka mukaan se on nimetty. En syönyt sitä myöskään Vietnamissa enkä Malesiassa, Thaimaassa tai Indonesiassa, maissa, joissa olen viettänyt aikaa. Pandemia oli työntänyt monet ihmiset kohti eräänlaista kulinaarista nostalgiaa; tämä oli paikan ja ihmisten lohdullista ruokaa, ei minun omaani.”


Ilmastonmuutos lisäsi Mainen perunasatoa, mutta ongelmia esiintyy

Bangor Daily News ja Ilmastokeskus

“Lämpötilojen noustessa perunakasvien viljelyastepäivien vuotuinen määrä Aroostookin läänissä” – osavaltion johtavalla perunaalueella – “on kasvanut yli 20 prosenttia vuodesta 1970”, kirjoittavat Lori Valigra ja Caitlin Looby. “Tämä ylimääräinen lämpö on auttanut lisäämään ylimääräistä viikkoa tyypillisesti lyhyen Maine-perunan kasvukauden loppuun. Mutta siihen liittyy joukko haasteita, kuten lämpöstressi, arvaamattomat sateet, tuholaisten paine ja lämpimät yöt, jotka eivät anna perunakasvien jäähtyä.”

Leave a Comment