Aasian osakkeet hyppäävät, kun Kiinan johtajat lupaavat apua taloudelle | Talousuutiset

Kirjailija: ELAINE KURTENBACH, AP Business Writer

Aasian pörssit nousivat perjantaina sen jälkeen, kun Kiinan johtajat lupasivat tehostaa toimiaan talouden tukemiseksi maan selviytyessä pahimmasta COVID-19-epidemiasta pandemian alkamisen jälkeen.

Myös öljyn hinta nousi, kun taas USA:n futuurit vaihtelivat.

Kiinan valtion tiedotusvälineet kertoivat, että hallitsevan kommunistisen puolueen voimakas politbyroo oli luvannut tehostaa ponnisteluja kasvun kiihdyttämiseksi ja samalla hillitä koronavirusepidemiaa.

Puolueen COVID-zero-politiikka on painostanut presidentti Xi Jinpingiä ja muita johtajia vastustamaan talouteen kohdistuvaa iskua, jonka COVID-19:n voittamiseen tähtäävät seisokit aiheuttavat. Tällaiset rajoitukset vaikuttavat maailman toiseksi suurimpaan talouteen kuljetusten, valmistuksen ja muun liiketoiminnan häiriöiden kautta.

Poliittiset sarjakuvat

“On erittäin tärkeää tehdä hyvää taloustyötä sekä turvata ja parantaa ihmisten toimeentuloa”, Xinhua-uutistoimisto sanoi kokouksesta kertoessaan.

Raportin mukaan johtajien taudinpurkausten torjuntastrategiassa ei ole tapahtunut muutoksia.

Mutta kokouksessa sovittiin politiikan sopeuttamisesta, jotta jo ennen viimeisimpiä koronavirustartuntojen aaltoja hidastuva talous pysyisi “toimimassa kohtuullisella alueella” ja nopeuttaisi veronpalautusten ja -alennusten täytäntöönpanoa, varmistaisi riittävän energiansaannin ja avun. pandemian vakavasti koettelemat yritykset, pienet yritykset ja perheet.

Shanghai Composite -indeksi nousi 2,4 prosenttia 3 047,77 pisteeseen, kun taas Hongkongin Hang Seng -indeksi nousi 3,3 prosenttia 20 941,61 pisteeseen.

Tokio oli suljettu loman vuoksi, ensimmäisenä useista Japanin tulevassa “kultaisessa viikossa”.

Soulissa Kospi nousi 1 % 2 693,26 pisteeseen, kun taas Australian S&P/ASX 200 nousi 0,7 % 7 407,70 pisteeseen.

Yhdysvaltain vertailuraakaöljyn hinta nousi 83 senttiä 106,19 dollariin tynnyriltä. Se nousi torstaina 3,34 dollariin 105,36:een tynnyriltä.

Brent-raakaöljy, joka on kansainvälisten öljyjen hinnoittelun perusta, nousi 1,18 dollarista 108,50 dollariin.

Torstain tuntien jälkeen SEC-ilmoitukset osoittivat, että Elon Musk myi 4,4 miljoonaa Teslan osaketta noin 4 miljardin dollarin arvosta, mikä todennäköisimmin auttoi rahoittamaan hänen Twitterin ostoaan.

Teslan osakkeet laskivat torstaina hieman 877,51 dollariin. Tänä vuonna ne ovat pudonneet 17 prosenttia.

Tärkeimmät Wall Streetin osakeindeksit nousivat suurimmat yli kuuteen viikkoon torstaina, kun teknologiayritykset saivat takaisin osan äskettäin menettämänsä maasta.

S&P 500 nousi 2,5 % 4 287,50 pisteeseen ja Dow Jones Industrial Average nousi 1,8 % 33 916,39 pisteeseen. Nasdaq nousi 3,1 prosenttia 12 871,53:een.

Myös pienempien yritysten osakkeet nousivat. Russell 2000 nousi 1,8 prosenttia 1 917,94 pisteeseen.

Tämä viikko on ollut myrskyisä, kun sijoittajat arvioivat suuria teknologiayrityksiä, teollisuusyrityksiä ja vähittäiskauppiaita saamiaan yritysten tuloja.

Big Tech- ja viestintäyhtiöt ovat olleet suuren osan heilahteluista laajemmilla markkinoilla, koska niiden kalliilla osakearvoilla on enemmän painoarvoa.

Vaaleanpunainen omena 4,5% normaalissa kaupankäynnissä. Se nousi vielä 2,3 % vuorokauden jälkeisessä kaupankäynnissä raportoituaan odotettua vahvemmista tuloksista ja lisättyään osinko- ja osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa.

Siruvalmistaja Qualcomm hyppäsi 9,7 % päihitettyään helposti Wall Streetin voittoarviot. Facebookin emoyhtiö Meta nousi 17,6 %, mikä on suurin nousu S&P 500 -osakkeiden joukossa, sen jälkeen, kun se ylitti Wall Streetin ensimmäisen vuosineljänneksen tulosennusteet ja raportoi rohkaisevasta päivittäisten käyttäjien määrän kasvusta.

Rohkaisevat talousraportit auttoivat tukemaan useiden muiden suurten yritysten voittoja. McDonald’s nousi 2,9 % vahvan tulospäivityksen jälkeen. Southwest Airlines nousi 2,1 % raportoituaan vakaasta liikevaihdosta ja kertoessaan sijoittajille, että se odottaa kannattavan vuoden matkan kysynnän palatessa pandemian hiipuessa.

Amazon nousi 4,7 % normaalikaupassa, mutta putosi 10,5 % kaupankäynnin jälkeisessä kaupankäynnissä verkkokaupan jättiläisen raportoitua ensimmäisestä neljännesvuosittaisesta tappiostaan ​​sitten vuoden 2015. Yhtiö ilmoitti myynnin laskusta ja valtavasta alaskirjauksesta sijoituksensa sähköautojen käynnistykseen. .

Yritysten raporttikortit lyövät markkinoille Wall Streetin tutkiessa, kuinka inflaatio vaikuttaa yrityksiin ja kuluttajien kulutukseen.

Toimitusketjuongelmat ovat vaimentaneet liiketoimintaa monilla toimialoilla koko pandemiasta toipumisen ajan, ja Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​on pahentanut energian ja tärkeimpien elintarvikehyödykkeiden hintojen nousua.

Yhdysvaltain keskuspankki aikoo nostaa korkojaan aggressiivisesti, kun se tehostaa taisteluaan inflaatiota vastaan. Fedin puheenjohtaja on ilmoittanut, että keskuspankki voi nostaa lyhyitä korkoja kaksinkertaisella määrällä tavanomaiseen verrattuna tulevissa kokouksissaan ensi viikosta alkaen. Se on jo nostanut yön yli -korkoaan kerran, mikä on ensimmäinen tällainen korotus sitten vuoden 2018.

Kauppaministeriö raportoi torstaina, että Yhdysvaltain talous supistui viimeisellä neljänneksellä ensimmäistä kertaa sitten kaksi vuotta sitten iskineen pandemian taantuman. Raportti kuitenkin osoitti, että kuluttajat ja yritykset jatkoivat kuluttamistaan ​​huolimatta hintojen noususta, mikä viittaa siihen, että kysyntä on kestävää.

Sijoittajat saavat perjantaina uuden päivityksen kulutuksesta, talouden barometrin, kun kaikki ruoasta vaatteisiin ja kaasuun tulee kalliimmaksi, kun kauppaministeriö julkaisee maaliskuun henkilökohtaiset tulo- ja menoraporttinsa.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment