Pörssiralli Wall Streetillä teknologiajättien elpyessä | Talousuutiset

DAMIAN J. TROISE ja ALEX VEIGA, AP Business Writers

NEW YORK (AP) – Wall Streetin suuret osakeindeksit nousivat suurimmat yli kuuteen viikkoon torstaina, kun teknologiayritykset saivat takaisin osan äskettäin menettämänsä maasta.

S&P 500 nousi 2,5 %, ja noin 85 % vertailuindeksin osakkeista päätti korkeammalla. Dow Jones Industrial Average nousi 1,8 % ja teknologiapainotteinen Nasdaq päätti 3,1 % korkeammalla.

Voitot pyyhkäisivät indeksien viikoittaiset tappiot, vaikka ne kaikki ovat edelleen matkalla surkeaseen kuukausittaiseen lopputulokseen suuren osan huhtikuun liukumisen jälkeen.

Tämä viikko on ollut erityisen myrskyisä, kun sijoittajat arvostelevat suuria teknologiayrityksiä, teollisuusyrityksiä ja vähittäiskauppiaita saatuja suuria voittoja.

Poliittiset sarjakuvat

“Volatiliteetti on lisääntynyt kautta linjan”, sanoi Zach Hill, Horizon Investmentsin salkunhoidosta vastaava johtaja. “Meillä oli heikkoutta viime viikolla ja tämän viikon alussa, ja näemme sen päinvastoin.”

S&P 500 nousi 103,54 pistettä 4 287,50 pisteeseen, kun taas Dow nousi 614,46 pistettä 33 916,39 pisteeseen. Nasdaq nousi 382,59 pistettä 12 871,53 pisteeseen.

Myös pienempien yritysten osakkeet nousivat. Russell 2000 nousi 33,91 pistettä ja kulta 1,8 % 1 917,94 pisteeseen.

Big Tech- ja viestintäyhtiöt ovat olleet suuren osan heilahteluista laajemmilla markkinoilla, koska niiden kalliilla osakearvoilla on enemmän voimaa nostaa tai laskea suuria indeksejä.

Vaaleanpunainen omena 4,5% normaalissa kaupankäynnissä. Se nousi vielä 2,3 % vuorokauden jälkeisessä kaupankäynnissä raportoituaan odotettua vahvemmista tuloksista ja lisättyään osinko- ja osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa.

Siruvalmistaja Qualcomm hyppäsi 9,7 % päihitettyään helposti Wall Streetin voittoarviot. Facebookin emoyhtiö Meta nousi 17,6 %, mikä on suurin nousu S&P 500 -osakkeiden joukossa, sen jälkeen, kun se ylitti Wall Streetin ensimmäisen vuosineljänneksen tulosennusteet ja raportoi rohkaisevasta päivittäisten käyttäjien määrän kasvusta.

Rohkaisevat talousraportit auttoivat tukemaan useiden muiden suurten yritysten voittoja. McDonald’s nousi 2,9 % vahvan tulospäivityksen jälkeen. Southwest Airlines nousi 2,1 % raportoituaan vakaasta liikevaihdosta ja kertoessaan sijoittajille, että se odottaa kannattavan vuoden matkan kysynnän palatessa pandemian hiipuessa.

Amazon nousi 4,7 % normaalikaupassa, mutta putosi 10,5 % kaupankäynnin jälkeisessä kaupankäynnissä verkkokaupan jättiläisen raportoitua ensimmäisestä neljännesvuosittaisesta tappiostaan ​​sitten vuoden 2015. Yhtiö ilmoitti myynnin laskusta ja valtavasta alaskirjauksesta sijoituksensa sähköautojen käynnistykseen. .

Joukkolainojen tuotot nousivat. 10 vuoden Treasuryn tuotto nousi 2,81 prosentista 2,83 prosenttiin.

Uusin yritysraporttikorttien kierros on tulossa markkinoille, kun Wall Street yrittää selvittää, kuinka nouseva inflaatio vaikuttaa yrityksiin ja kuluttajien kulutukseen. Tulos on ollut pääosin positiivinen, mutta sijoittajat keskittyvät myös ennusteisiin, joiden esittäminen on monille yrityksille vaikeutunut inflaation ja talouskasvun ympärillä pyörivien epävarmuustekijöiden vuoksi.

“Yrityksillä ei vain ole tarpeeksi avoimuutta tulevaisuuden suhteen, jotta se voisi antaa numeroita”, sanoi Jason Draho, UBS Global Wealth Managementin varojen allokaatiosta vastaava johtaja Amerikoissa.

Toimitusketjuun liittyvät ongelmat ovat rasittaneet liiketoimintaa monilla toimialoilla koko pandemiasta toipumisen ajan, ja Venäjän käynnissä oleva sota Ukrainaa vastaan ​​on pahentanut energian ja tärkeimpien elintarvikehyödykkeiden hintojen nousua. Tiukat COVID-19-sulkutoimenpiteet Kiinassa ovat lisänneet huolta kasvun hidastumisesta.

“Se kaikki vain lisää sijoittajien ahdistusta, joka on korkea”, Draho sanoi. “Sijoittajat yrittävät vain saada järkeä kaikesta, mitä tapahtuu.”

Yhdysvaltain keskuspankki aikoo nostaa korkojaan aggressiivisesti, kun se tehostaa taisteluaan inflaatiota vastaan. Fedin puheenjohtaja on ilmoittanut, että keskuspankki voi nostaa lyhyitä korkoja kaksinkertaisella määrällä tavanomaiseen verrattuna tulevissa kokouksissaan ensi viikosta alkaen. Se on jo nostanut yön yli -korkoaan kerran, mikä on ensimmäinen tällainen korotus sitten vuoden 2018.

Kauppaministeriö raportoi torstaina, että Yhdysvaltain talous supistui viimeisellä neljänneksellä ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten iskineen pandemian taantuman jälkeen. Mutta raportti osoitti, että kuluttajat ja yritykset jatkoivat kulutustaan ​​nousevasta inflaatiosta huolimatta, mikä on merkki taustalla olevasta joustavuudesta.

Kuluttajakuluja seurataan tarkasti laajemman talouden mittarina, kun kaikki ruoasta vaatteisiin ja kaasuun tulee kalliimmaksi. Sijoittajat saavat uuden päivityksen kulumisesta perjantaina, kun kauppaministeriö julkaisee maaliskuun henkilökohtaisen tulo- ja menoraporttinsa.

Veiga raportoi Los Angelesista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment