Kensingtonin taidenäyttely korostaa Puerto Rican kulttuuria

“Tu Eres Puerto Rico” -niminen näyttely oli valmis kolme vuotta.

Shawnick Rodriguez pitää ensimmäisen näyttelynsä Taller Puertorriqueñossa tänä keväänä

Kimberly Paynter / MIKSI

💌 Rakastatko Phillyä? Tilaa ilmainen Billy Penn -uutiskirje saadaksesi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää Philadelphiasta joka päivä.


Lea esta historia en español aquí

Williams Collegessa vuonna 2019 tehdyn tutkimuksen mukaan vain noin 2,8 % Yhdysvaltojen suurissa museoissa näytteillä olevasta taiteesta on latinalaisia ​​taiteilijoita, ja suurin osa näistä taiteilijoista on miehiä.

Puerto Ricolainen taiteilija Shawnick Rodriguez saa inspiraatiota yrittäessään muuttaa tätä tarinaa.

“Meidän on aika edustaa kulttuuriamme yhä enemmän, jotta meidät voidaan nähdä ja kuulla”, sanoi Rodriguez, joka tuottaa nimellä Art by SIR. “Jotta ihmiset ymmärtävät keitä olemme ja miksi olemme niin ylpeitä.”

Camdenista kotoisin oleva boricua-taiteilija isännöi ensimmäistä esitystään tänä keväänä Taller Puertorriqueñossa West Kensingtonissa. Lauantaina on avajaiset (lisätiedot alta).

“Tu Eres Puerto Rico” -niminen näyttely esittelee Rodriguezin kirkkaita ja värikkäitä teoksia kankaalle. Kokoelma ammentaa hänen perintöään, kuten lippua ja kansalliskukkaa, Flor de Magaa, sekä alkuperäisiä tainolaisia ​​ja maan trooppista maisemaa.

Rodriguez on suunnitellut esitystä viime lokakuusta lähtien, ja on innoissaan yhteistyöstä Taller Puertoriqueñon kanssa. “He edustavat puertoricolaisia, keitä me olemme – eikä vain sitä, vaan myös keitä me olemme taiteessa”, hän sanoi.

Keskuksen kulttuuririkastus- ja tilojen vuokrauspäällikkö Dominic Moret on innoissaan avajaisviikonlopun juhlista, jossa hän saa nähdä, miten ihmiset reagoivat siihen, miten Rodriguez puhuu hänen työstään. Se on olennainen osa kokemusta, hän sanoi.

“Kun ihmiset sanovat “Haluan taiteen puhuvan puolestaan”, se on mielestäni väärin”, Moret kertoi Billy Pennille. “Jos sinä taiteilijana pystyt seisomaan työsi rinnalla, siitä kaikesta tulee yhtenäinen viesti.”

Rodriguez odottaa myös henkilökohtaista yhteyttä. Yksi hänen suurimmista kannattajistaan ​​matkustaa Connecticutista katsomaan esitystä.

“Se merkitsee minulle niin paljon”, sanoi milleniaalitaiteilija. “Se nöyryyttää minua niin monella tapaa”

Kokoelman nimi, jonka parissa Rodriguez on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien, tuli hänen äitinsä kanssa käymästä aivoriihistä. “Olet Puerto Rico. Olemme Puerto Rico”, hän muistaa äitinsä sanoneen. “Edistämme sitä niin ylpeänä, sitä maalauksesi edustavat. Se ei koske vain yhtä osaa meistä, vaan se iskee jokaiseen rakoon siinä, keitä olemme.”

Työnsä kautta Rodriguez kertoi oppineensa erilaisista latinalaiskulttuureista ja aikoo laajentaa toiminta-aluettaan edustamaan Latinalaisen Amerikan kokemusta kokonaisuudessaan.

“Haluan edustaa meitä mahdollisimman äänekkäästi ja voimallisesti”, Rodriguez sanoi.

Syntymäpäiväjuhla-slash-show avataan Taller Puertoriqueñossa klo 19-22. Lauantai, 30. huhtikuuta. Liput 50 dollaria, saatavilla verkossa tai ovelta. Luvassa on DJ:t, kotitekoisia pastellit, värityspiste ja yllätyslahja kaikille vieraille.

Leave a Comment