Teknisten osakkeiden romahdus jälleen; Nasdaqilla on pahin tappio sitten vuoden 2020 | Talousuutiset

Kirjailija DAMIAN J. TROISE, AP Business Writer

NEW YORK (AP) — Osakkeet sulkivat suunnilleen alas Wall Streetin tiistaina, jota painoi Big Tech -osakkeiden jyrkkä lasku, joka jätti myös Nasdaqin pahimman pudotuksen sitten syyskuun 2020.

Sijoittajat tarkastelevat kiihkeästi yritysten viimeisintä tuloskierrosta, ja heillä on edessään erityisen raskas viikko joidenkin maan suurimpien yritysten tuloksista. Tulojen kasvu on ollut yksi markkinoiden pilareista, mutta raportit eivät ole toistaiseksi kompensoineet sijoittajien huolia nousevasta inflaatiosta, korkojen noususta ja pandemiaan liittyvistä Kiinan rajoituksista mahdollisesti aiheutuvista vahingoista maailmantalouden kasvulle.

S&P 500 putosi 120,92 pistettä eli 2,8 % 4 175,20 pisteeseen. Vertailuindeksi päätti päivän 95 % osakkeistaan ​​menettäen jalansijaa. Dow Jones Industrial Average laski 809,28 pistettä eli 2,4 % 33 240,18 pisteeseen.

Teknologiapainotteinen Nasdaq kantoi suurimman osan päivän tappioista. Se laski 514,11 pistettä eli 4 % 12 490,74 pisteeseen. Se on pahin pudotus sitten 8. syyskuuta 2020. Indeksi on nyt laskenut 20 % tänä vuonna toistaiseksi, koska sijoittajat välttelevät erittäin kalliita teknologiasektoria, joka oli saavuttanut pandemiaa suuressa osassa.

Poliittiset sarjakuvat

Kun Federal Reserve aikoo nostaa korkoja aggressiivisesti, kun se tehostaa inflaatiotaisteluaan, kauppiaat ovat yhä vähemmän halukkaita kestämään korkeita hintoja, joita he olivat maksaneet Microsoftista, Facebookin emoyhtiöstä ja muista teknologiajätteistä.

Microsoft laski 3,7 prosenttia. Googlen emoyhtiö Alphabet laski normaalissa kaupankäynnissä 3,6 % ja menetti vielä 6 % kaupankäynnin jälkeisessä kaupankäynnissä raportoituaan analyytikoiden arvioita pienempiä tuloksia.

Lisää suuria teknologiayrityksiä on valmis raportoimaan tämän viikon tuloistaan, mukaan lukien Facebookin emoyhtiö Meta keskiviikkona ja Apple torstaina.

Tesla putosi 12,2 % huolista siitä, että toimitusjohtaja Elon Musk on hajamielinen ja vähemmän sitoutunut sähköajoneuvojen valmistajan johtamiseen ostaessaan sosiaalisen median yrityksen Twitterin, joka laski 3,9 %.

Myös vähittäiskauppiaat ja muut suoraa kulutusta käyttävät yritykset laskivat reilusti. General Motors laski 4,5 prosenttia ja Nike 5,8 prosenttia.

General Electric laski 10,3 % yhdestä markkinoiden jyrkimmistä tappioista kerrottuaan sijoittajille, että inflaatio ja muut paineet painavat sen vuoden tulosennustetta.

Joukkovelkakirjojen tuotot laskivat. 10 vuoden Treasuryn tuotto laski 2,73 prosenttiin myöhään maanantaina 2,82 prosentista.

Energiayhtiöt saivat voittoa, ainoana S&P 500:n 11 sektorista. Yhdysvaltalaisen raakaöljyn hinta nousi 3,2 %.

Maaliskuun toisen puoliskon rallin jälkeen osakekurssit ovat olleet huipussaan huhtikuussa. S&P 500 -indeksi on laskenut kolme viikkoa peräkkäin.

“Markkinat ovat tulossa hieman mukavammiksi parhaimmillaan hidastuessa ja pahimmillaan taantuman peloissa”, sanoi Ross Mayfield, Bairdin sijoitusstrategia-analyytikko.

Viime päivät ovat olleet vaihtelevia, kun Wall Street yrittää myös arvioida, kuinka Kiinan tiukat sulkutoimenpiteet COVID-19:n torjumiseksi vaikuttavat laajempaan globaaliin talouteen, mukaan lukien kysynnän heikkeneminen maailman toiseksi suurimmassa taloudessa. Se saattaa saada odotukset muuttumaan, vaikka Wall Street keskittyy edelleen Federal Reserven suunnitelmaan nostaa viitekorkoaan tänä vuonna.

“Markkinat olivat jossain määrin tulleet mukavaksi Fedin kanssa, mutta kun Kiinassa ryhdytään tuhoamaan kysyntää, se on hieman markkinoiden vatsaan”, Mayfield sanoi.

Teknologiayritysten ulkopuolella teollisuus- ja vähittäiskaupan yritysten tulot pysyvät Wall Streetin pääpainopisteenä loppuviikon ajan. Lentokonevalmistaja Boeing raportoi tuloksistaan ​​keskiviikkona. Teollisuuskello Caterpillar raportoi tulokset torstaina yhdessä McDonald’sin ja Amazonin kanssa.

Sijoittajat tarkastelevat tarkasti viimeisintä yritysraporttia saadakseen paremman käsityksen siitä, kuinka eri toimialat käsittelevät nousevaa inflaatiota, joka on saanut monet yritykset nostamaan hintoja. Tulokset antavat myös selkeämmän kuvan siitä, kuinka kuluttajat reagoivat kaiken elintarvikkeiden, vaatteiden ja bensiinin hintojen nousuun.

Talousuutisissa Conference Board raportoi, että kuluttajien luottamus heikkeni hieman huhtikuussa, mutta on edelleen korkealla. Ja perjantaina kauppaministeriö julkaisee maaliskuun henkilökohtaiset tulo- ja menoraporttinsa.

Jatkuvasti nouseva inflaatio on saanut Fedin muuttamaan rahapolitiikkaansa taistellakseen aggressiivisesti inflaatiota vastaan. Fedin puheenjohtaja on ilmoittanut, että keskuspankki voi nostaa lyhyitä korkoja kaksinkertaisella määrällä tavanomaiseen verrattuna tulevissa kokouksissaan ensi viikosta alkaen. Se on jo nostanut yön yli -korkoaan kerran, mikä on ensimmäinen tällainen korotus sitten vuoden 2018.

Taloustieteilijät ja sijoittajat ovat huolissaan siitä, että Yhdysvaltain talous saattaa hidastua jyrkästi tai jopa pudota taantumaan, koska Fed:n odotetaan ajavan läpi suuria koronnousuja.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment