Lääketieteen asiantuntijat ja sosiaalinen media; Terveydenhuoltokoulutus uuden objektiivin kautta

Tässä haastattelussa News-Medical puhuu Vicki Chan MD:lle hänen taustastaan ​​oftalmologiassa ja kuinka lääkärin menestys sosiaalisessa mediassa on auttanut edistämään verkkoterveydenhuollon koulutuksen uutta aikakautta.

Voisitko esitellä itsesi ja kertoa taustastasi lääketieteen alalla ja urastasi silmälääkärinä?

Nimeni on Vicki Chan ja olen silmälääkäri/glaukooman erikoislääkäri Etelä-Kaliforniassa. Olen aina halunnut lääkäriksi (anitan sen isälleni, joka on anestesiologi. Muistan viettäneeni hänen kanssaan lääkärin loungessa nuorena), joten olin osa suoraa Bacc/MD-ohjelmaa klo. USC (Etelä-Kalifornian yliopisto). Se oli yksi harvoista ohjelmista, jotka antoivat opiskelijoille mahdollisuuden hakea, joten käytin tilaisuutta hyväkseni suunnata itään ja osallistua Johns Hopkinsiin lääketieteelliseen kouluun ja palasin kotiin UCLA:han residenssiin ja apurahaan.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt monenlaisissa töissä – yliopistossa, osana yksityisyrittäjää ja tällä hetkellä päivätyötä johdetussa hoitojärjestelmässä. Rakastan sitä, mitä teen, mutta myös joustavuutta tukea / viettää aikaa perheeni kanssa sekä tehdä asioita, joita rakastan – kuten verkkomarkkinointi ja läsnäolon rakentaminen sosiaalisessa mediassa kouluttaakseni, inspiroimaan ja inhimillistämään lääketieteellistä matkaa.

Silmälääkärin tehtävänä on hoitaa ja ehkäistä silmän häiriöitä ja sairauksia. Miksi päädyit erikoistumaan silmätautiin, ja mikä on sinulle mieluisin osa työskennellä tällä terveydenhuollon alalla?

Ollakseni täysin rehellinen, oftalmologia ei ollut tutkallani, kun aloitin lääketieteen. Isäni on anestesiologi ja tarinat, joita hän kertoi minulle kirurgeista, saavat minut uskomaan, että minusta “ei koskaan” voisi tulla kirurgia – ajattelin mennä kardiologiaan. Mutta kun pyörähdin leikkauksen läpi 3. vuoden lääketieteellisessä koulussa, rakastuin siihen – rakastin ajatusta työskennellä käsilläni ja “korjata” ongelmia reaaliajassa. Nautin kuitenkin myös yhteydenpidosta ja potilaiden kanssa työskentelystä kliinisessä ympäristössä.

Joten aloin etsiä erikoisalaa, joka antaisi minulle hieman sekä leikkausta/toimenpiteitä että lääketiedettä/kliinistä hoitoa. Listani oli lyhyt (sisältää erikoisalat, kuten silmätauti, kurkku- ja kurkkupäällikkö ja ensiapu), ja perustin nopeasti ala-I, jotta voisin kokea ne itse. Kun pääsin silmätautien osastolle, rakastuin. Osallistujat olivat niin loistavia – uppoutuivat huippututkimukseen ja kellumaan klinikan ja syrjäisimpien alueiden välillä. Ja paras osa? Monilla oli perhe ja elämä lääketieteen ulkopuolella! (Koska yksi oftalmologian eduista on, että hengenvaarallisia hätätilanteita on vähän, joten heidän aikataulunsa olivat kiireisiä, mutta melko joustavia).

Kuvan luotto: Buravlevastock/Shutterstock.com

Lääketieteen alalla tekemäsi työsi lisäksi TikTok-tililläsi on tällä hetkellä yli 400 tuhatta seuraajaa, ja yhteensä yli 20 miljoonaa tykkäystä. Mikä on ensimmäisen TikTokin julkaisemisen tausta, ja minkä terveydenhuoltoon liittyvän viestin aiot jakaa videoidesi kautta?

Aloin postauksen Tiktokiin 11.11.2019, ja se alkoi todellakin vain huvin vuoksi (monet varhaisista videoistani olivat typeriä tanssivia lasteni kanssa). Mutta tajusin nopeasti, kuinka monet ihmiset olivat sovelluksessa – etsivät rohkaisua (monet ihmiset liittyivät tarinoihin siitä, kun olin vielä koulussa tai tapasin mieheni), inspiraatiota (jotkut suosituimmista videoistani kertoivat epävarmuudestani ja/tai esteistäni Jouduin kohtaamaan koulutuksen aikana ja lääkärinä/äitinä) sekä tietoa (pandemian iskiessä ihmiset näyttivät arvostavan videoitani maskeerauksesta ja COVID-viruksesta).

Haluan todella ihmisten ymmärtävän, että myös lääkärit ovat ihmisiä – käymme läpi vaikeuksia, kamppailemme ja haluamme myös tämän pandemian päättyvän. Haluan myös nuorten opiskelijoiden ja lääkäreiden tietävän, että lääketieteen ulkopuolella ON elämää. Lääkärinä oleminen on todellinen kutsumus, mutta se ei ole kaiken loppu (jos et halua sen olevan).

Sen lisäksi, että julkaiset sisältöä silmälääkärin urastasi, julkaiset usein sosiaalisessa mediassa videoita, jotka erottavat lääketieteelliset totuudet myyteistä. Miksi on tärkeää, että asiantuntijat huutavat lääketieteellistä väärää tietoa verkossa?

Kuten useimmat meistä lääketieteessä, halusin tulla lääkäriksi auttaakseni muita. Vietän aikaa klinikalla potilaiden kanssa, vastaten kysymyksiin ja koulutan heitä sairauden prosesseista ja hoitovaihtoehdoista. Mutta ajat muuttuvat, ja halusimme siitä tai emme, yhä useammat ihmiset saavat tietonsa verkossa.

Pandemian iskiessä olin järkyttynyt nähdessäni kuinka paljon väärää tietoa oli verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Ymmärsin, että jos lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset eivät ryhtyisi taistelemaan tätä väärää tietoa vastaan ​​ja/tai korvaamaan sitä oikealla tiedolla, kuka sen tekisi? Joten aloin hyödyntää sosiaalisen median alustojani tehdäkseni juuri sen.

Lääketieteellinen väärä tieto

Kuvan luotto: valiantsin suprunovich/Shutterstock.com

Lääketieteellisten valheiden korjaamisen lisäksi sisältösi keskittyy myös omaan erikoistumiseen silmälääkäriksi. Mikä on yksi harhakäsitys oftalmologiasta, jonka toivot selventävän TikTokin kautta?

Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, joista ihmiset ovat hämmentyneitä, ovat erilaiset lääkärit ja näönhuollon ammattilaiset. Silmälääkärinä olen suorittanut lääketieteellisen korkeakoulun, lääketieteen tutkinnon ja hoitanut silmäsairauksia lääkkeillä, toimenpiteillä ja leikkauksilla. On muitakin näönhuollon asiantuntijoita, joilla on omat tärkeät roolinsa näönhoidossa – kuten silmälasien/piilolinssien mittaamiseen ja silmäseulontaa tekeviä optometreja ja silmälasien sovittamisessa avustavia optikkoja.

Kuinka ihmiset voivat pysyä hyvin perillä lääketieteellisestä tiedosta ja edistysaskeleista? Mitä punaisia ​​lippuja ihmisten tulee huomioida, kun he etsivät lääketieteellistä tietoa verkosta, erityisesti sosiaalisessa mediassa?

Aivan kuten valitsisit huolellisesti oman lääkärisi, niin minäkin valitsisin viisaasti ketä seuraat ja mistä saat tietoa netistä. Varmista, että lukemasi on ajan tasalla/ajankohtaista (tiede ja tilanteet kehittyvät jatkuvasti), luotettavasta lähteestä (varo anonyymejä tilejä tai erittäin puolueellisia sivustoja) ja että sen tukena on todisteita (voitko muita lähteitä, jotka tukevat tietoja? ).

TikTok for Doctors on opas, jonka loit lääkäreille, jotka haluavat kasvattaa sosiaalisen median kanaviaan. Mitä hyötyä mielestäsi on online-lääketieteen yhteisölle, jos lääketieteen ammattilaiset jakavat tarinansa sosiaalisessa mediassa?

Mielestäni on erittäin tärkeää, että lääketieteen ammattilaiset jakavat tarinansa verkossa. Voidaksemme saada suurimman vaikutuksen meidän on mentävä sinne, missä ihmiset ovat. Voimme auttaa vain yhtä potilasta kerrallaan klinikoillamme, mutta verkossa ja sosiaalisessa mediassa meillä on mahdollisuus auttaa monia muitakin. Kuten edellä mainitsin, siellä on niin paljon väärää tietoa, että meidän on kohdattava se suoraan. Lisäksi tässä epävarmuuden ja epäilyksen ilmapiirissä inhimillisten puoltemme näyttäminen voi auttaa rakentamaan yhteyksiä ja luottamusta terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden välille.

TikTokin kaltaisten sosiaalisen median alustojen suosion kasvaessa, miten kuvittelet terveydenhuollon verkkokoulutuksen tulevaisuuden kehittyvän eteenpäin?

Olen ehdottomasti nähnyt nuoremman sukupolven asukkaiden ja lääketieteen opiskelijoiden keinuvan tällä alueella viimeisen viiden vuoden aikana. Minun sukupolveni on pikkuhiljaa kuromassa kiinni – uskon, että pandemia todella antoi joillekin meistä suuren sysäyksen – tulla mukavammaksi kouluttautumisesta ja kommunikoinnista virtuaalisesti. TikTok on ehdottomasti tehnyt selväksi, että videosisältö on tullut jäädäkseen – ja onko lääkärin tavoitteena kouluttaa, rakentaa brändiä tai markkinoida hänen käytäntöään – meidän on omaksuttava se.

Edistät tervettä työ- ja perhe-elämän tasapainoa silmälääkärin ja yrittäjän urasi ja henkilökohtaisen elämäsi välillä. Koko COVID-19-pandemian aikana olemme nähneet monien terveydenhuollon ammattilaisten työskentelevän jopa pidempiä työpäiviä kuin ennen pandemiaa, ja tämä on osoittautunut rasittavaksi monien henkistä ja fyysistä terveyttä. Kuinka tasapainotat lääkärin urasi henkilökohtaisesti kotielämäsi kanssa, ja miksi on tärkeää priorisoida tämä tasapaino?

Olen onnekas, että olen erikoisalalla, joka mahdollistaa joustavuuden (silmälääketieteessä on harvoin hengenvaarallisia hätätilanteita), joten pystyn ajoittamaan klinikani ja voin välttää työskentelyä myöhään tai viikonloppuisin, jos minulla on muita suunnitelmia. Olen myös onnekas, että minulla ja miehelläni oli ulkopuoliset yrityksemme olemassa ennen pandemiaa (teen suoramyyntiä ja verkkomarkkinointia; hän tekee kiinteistö- ja verkkokursseja. Meillä on myös erilaisia ​​sijoituksia.) joten kun COVID todella paheni, voisimme vetäytyä lääkityksestä, kun tarvitsimme / oli pakko (kuten kun poikani sai COVID-taudin).

Vaikka rakastan lääkärinä olemista, en rakastanut sitä 24–7, enkä myöskään sitä tunnetta, että TÄYTYY mennä töihin. Tältä minusta tuntui ensimmäiset 5 vuotta valmistumisen jälkeen, kun minusta tuntui, että koko identiteettini ja turvallisuuteni oli kääritty kokopäiväiseksi, tuottavaksi lääkäriksi. Rehellisesti sanottuna en usko, että kukaan nauttii mistään, johon he tuntevat olevansa pakotettuja – tai mikä vielä pahempaa, jääneet loukkuun. Lopulta osuin murtumispisteeseen (tarina toiselle kerralle) ja tajusin, että lääketiede on “vain” työtä – en kuka minä todella olin (olen äiti, vaimo, ystävä, kouluttaja, tukija ja paljon muuta! ). Uskon, että pystyn ottamaan askeleen taaksepäin, rakentamaan vaihtoehtoisia tulolähteitä ja omaksumaan/tasapainottamaan perheeni, henkilökohtaisen elämäni ja mielenkiinnon kohteeni, joten uskon, että olen saanut minut nauttimaan lääketieteestä entistä enemmän!

Työelämän tasapaino

Kuvan luotto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Mitä neuvoja antaisit ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita lääketieteen urasta?

Sanoisin: “Mene vaan!” Mahdollisuus auttaa muita terveydellään on todella etuoikeus, ja olen niin iloinen, että valitsin itse tämän tien.

Mistä lukijat löytävät lisätietoja?

https://www.instagram.com/vickichanmd/

https://www.tiktok.com/@vickichanmd/

Tietoja tri Vicki Chanista

Työskentelen tällä hetkellä itsenäisenä urakoitsijana suuressa hoidetussa hoitolaitoksessa Etelä-Kaliforniassa ja näen ja hoidan yleisiä silmätauti- ja glaukoomapotilaita. Teen myös verkkomarkkinointia eri yrityksille/organisaatioille ja minulla on intohimo sosiaalisen median viestintään ja koulutukseen, erityisesti lääketieteellisen väärän tiedon torjumiseen.Vicki Chan

Työskentelen tällä hetkellä useiden kansanterveysjärjestöjen kanssa auttaakseni levittämään tarkkoja COVID-19- ja rokotetietoja, mukaan lukien Yhdistyneet kansakunnat/#TeamHalo, #ThisIsOurShot ja Public Goods Project.

.

Leave a Comment