Korkeakoulujen presidentit kehottavat lainsäätäjiä laajentamaan korkeakoulutukiaan

New Jerseyn julkiset korkeakoulut ja yliopistot tarvitsevat lisää valtion rahoitusta korjatakseen pitkäaikaisia ​​puutteita siinä, miten valtio rahoittaa korkeakoulutusta ja kompensoidakseen pandemian aiheuttamia haasteita, useat yliopistojen presidentit kertoivat lainsäätäjille maanantaina.

Edustajakokouksen budjettivaliokunnan edessä esiintyneet presidentit sanoivat huolimatta Gov. Phil Murphyn suunnitelmissa lisätä korkeakoulutuksen valtiontukea 100 miljoonalla dollarilla, kuvernöörin budjettiesitys jättää korkeakoulujen toimintavaroihin 42,2 miljoonaa dollaria vähemmän kuin viime vuoden budjetti.

Jos Murphyn budjettisuunnitelma hyväksytään, se saattaa pakottaa eniten vaikuttaneiden koulujen virkamiehet korottamaan lukukausimaksuja, yksi yliopiston rehtori varoitti.

“Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin korottaa lukukausimaksujamme paljon enemmän kuin 2 prosenttia tai vähemmän, joista olemme pitäneet useiden viime vuosien aikana”, Stocktonin yliopiston presidentti Harvey Kesselman sanoi.

Kesselman testasi New Jerseyn korkeakoulujen ja osavaltion yliopistojen yhdistyksen puolesta, joka edustaa seitsemää nelivuotista valtion koulua, jotka palvelevat yhteensä yli 60 000 opiskelijaa.

Yli puolet 42,2 miljoonan dollarin leikkauksesta kohdistuisi kouluihin – mukaan lukien Montclair State, Stockton, Kean ja Ramapo – jotka saavat jo nyt vähiten rahoitusta opiskelijaa kohti, Kesselman lisäsi.

“Se on epäoikeudenmukaista”, Kesselman sanoi.

Osavaltion virkamiehet ovat asettaneet tavoitteeksi varmistaa, että 65 prosentilla New Jerseyn työikäisestä aikuisväestöstä on tutkinto tai ammatillinen pätevyys vuoteen 2025 mennessä. Ja suuri osa korkeakoulutuen lisäyksestä Murphy on ehdottanut pyrkimyksiä saavuttaa tämä tavoite laajentamalla syrjäytyneiden pääsyä korkeakouluihin. ryhmät, mukaan lukien 24 miljoonaa dollaria uuteen Garden State Guarantee -takuun, joka kattaa tai alentaa lukukausimaksuja ja maksuja pienituloisille opiskelijoille 13 osavaltion korkeakoulussa, ja 3 miljoonaa dollaria ohjelmalle, joka auttaa ihmisiä, jotka aloittivat mutta lopettivat korkeakoulun tutkinnon.

Mutta yleinen toimintavarojen vähentäminen voi tehdä tästä tavoitteesta saavuttamattoman, jotkut maanantain puhujista varoittivat, varsinkin valtiossa, joka on useimpien muiden jäljessä korkeakoulutuksen kohtuuhintaisuuden suhteen. He lisäsivät, että korkeat korkeakoulukustannukset vaikuttavat myös siihen, että kolmasosa New Jerseyn lukion valmistuneista menee muihin osavaltioihin yliopistoon.

He kehottivat lainsäätäjiä tarkistamaan, kuinka korkeakoulutusta rahoitetaan New Jerseyssä. Apua on historiallisesti jaettu sen mukaan, mitä oppilaitos sai edellisenä vuonna, eikä siinä ole huomioitu ilmoittautumismäärän kasvua tai erityistarpeita, kuten opetussairaalan vaatimaa alennettua opettaja-opiskelijasuhdetta, presidentit sanoivat.

Vuonna 2019 valtion virkamiehet ottivat askeleen kohti rahoituskaavan uudistamista luomalla “tuloksiin perustuvan allokoinnin” lähestymistavan, jonka tavoitteena on palkita kouluja, jotka lisäävät pienituloisten opiskelijoiden ilmoittautumista ja valmistuvat enemmän aliedustetuista vähemmistöryhmistä.

Silti monet koulut ovat lisänneet ilmoittautumisiaan nopeammin kuin valtion tuki.

Rowan University on yli kaksinkertaistanut ilmoittautumismääränsä viimeisen vuosikymmenen aikana ja sen seurauksena laajentanut akateemista tarjontaansa, kuten käynnistämällä uuden eläinlääketieteellisen koulun vuonna 2021, Rowanin presidentti Ali A. Houshmand sanoi. 23 000 opiskelijan South Jerseyn koulu on saanut valtiontukea kahden viime vuoden aikana saadakseen eläinlääkärikoulun käyntiin, mutta Murphyn uudessa budjettiehdotuksessa ei ole mitään eläinlääkärikoululle, Houshman sanoi. Tämä huolimattomuus jättää sen “kysymykseen”, Houshmand testasi.

Jotkut lainsäätäjät painostivat yliopistojen rehtoria sanomalla, että korkeat lukukausikustannukset olivat suurelta osin heidän käsissään.

“Miksi yliopisto on niin kallista?” Kokoonpanomies Gerard Scharfenberger (R-Monmouth) kysyi viitaten “hallinnon räjähdysmäiseen” yhtenä mahdolliseen kustannustekijään.

Scharfenberger on professori Monmouth Universityssä, yksityisessä koulussa West Long Branchissa, jossa tämän vuoden lukukausimaksut ja maksut ovat yhteensä lähes 42 000 dollaria.

Korkeat korkeakoulukustannukset luovat “valtavan ongelman” opiskeluveloista, Scharfenberger sanoi. Viimeaikaiset pyynnöt opintolainan anteeksiantamisesta, jota Scharfenberger kutsui “900 punnan gorillaksi huoneessa”, ovat tahmea ongelma sekä yliopistoille että poliittisille päättäjille, hän lisäsi.

”Minulle se ei ole vastaus – sitä ei koskaan anneta todella anteeksi, se on vain kuka sen maksaa. Se on poistettu niiden ihmisten taakasta, jotka todella ottivat lainan ja asettivat veronmaksajien selkään, joilla ei ollut siihen sananvaltaa”, Scharfenberger sanoi. ”Joten meidän on aina oltava tietoisia siitä – opintolainavelkaa ei anna anteeksi, vaan vastuu siirretään. Jos sanomme sen näin, voisimme tarkastella enemmän opintolainavelan perimmäisiä syitä ja saada ne selville ennen kuin se karkaa käsistä.”

Korkea-asteen koulutuksen valtiosihteeri Brian Bridges sanoi, että korkeakoulut ovat laajentaneet hallintohenkilökuntaansa ja nostaneet lukukausimaksuja useimpina vuosina viime vuosikymmeninä. Mutta hän viittasi valtion tasaisesti hupenevaan tukeen yhtenä näistä perimmäisistä syistä.

“Vuodesta 1980 lähtien päätettiin siirtää enemmän taakkaa opiskelijoille ja yksilöille, ja se on ollut lähestymistapa siitä lähtien”, Bridges sanoi.

Koulut saivat aiemmin yli kaksi kolmasosaa budjeteistaan ​​valtion rahoituksella, mutta apu on kutistunut niin paljon, että se kattaa nyt vain viidenneksen tai vähemmän useimpien koulujen budjeteista, Kesselman sanoi.

Samaan aikaan korkeakoulujen kustannuksiin ovat vaikuttaneet lisääntyneet ilmoittautumiset, lisääntyvät määräykset, opiskelijoiden ruoka- ja asumisturvattomuuden lisääntyminen ja paljon muuta, puhujat sanoivat maanantaina.

Assemblymen Hal Wirths (R-Sussex) ehdottaa, että lainsäätäjät kehottavat kuvernööriä käyttämään osan 3 miljardista dollarista jakamattomista liittovaltion COVID-apuvaroista korkeakoulujen menojen lisäämiseen.

“Se olisi rahaa käytetty erittäin hyvin korkeakouluihin”, Wirths sanoi.

TULEE AAMUN OTSIKOINTIIN TOIMITUKSESSA

Leave a Comment