Joe Bidenin viesti hukkui republikaanien kulttuurisotarummun | Yhdysvaltain välivaalit 2022

Keskeytys oli suunnittelematon, mutta Joe Biden tiesi heti, että kyseessä ei ollut tavallinen räikeä. “Olen samaa mieltä!” hän kertoi nauravalle vauvalle yleisön nauraessa. “Olen täysin samaa mieltä. Muuten, lapset saavat tehdä mitä haluavat, kun minä puhun, joten älä huoli siitä.”

Se oli tervetullut kevyt helpotus puheen aikana, jota ei voitu kuvata televisiomenestyksenä. Valkoisella veneellä New Hampshiren satamaviranomaisessa Portsmouthissa seisovan sinisen kyltin vieressä, jossa lukee “Parempaa Amerikkaa rakentamassa”, Yhdysvaltain presidentti yritti viime viikolla herättää innostusta infrastruktuuri-investoinneista ja toimitusketjuista.

Bidenin osavaltiovalinta oli puhutteleva: Demokraattinen senaattori Maggie Hassan kohtaa New Hampshiren äänestäjät marraskuussa, kun hän pyrkii toiselle kaudelle vaaleissa, jotka päättävät kongressin hallinnasta. Eikä ensimmäistä kertaa, demokraateilla pelätään olevan viestintäongelma.

Puolueella on tarina kerrottavanaan 7,9 miljoonan työpaikan luomisesta – enemmän hänen ensimmäisten 14 kuukauden aikana kuin yksikään presidentti historian aikana – sekä edistymisestä koronaviruspandemiaa vastaan, miljardin dollarin kahden puolueen infrastruktuurilain hyväksymisestä, monipuolisesta oikeuslaitoksesta. nimityksiä ja johtanut Nato-liittoumaa Venäjän Vladimir Putinia vastaan.

Mutta mielipidemittaukset viittaavat siihen, että republikaanien tyypillisen tylsä ​​ja julma kampanja, joka kohdistuu 40 vuoden korkeaan inflaatioon, lisääntyvään rikollisuuteen, Meksikon rajalla tapahtuvaan maahanmuuttoon ja aborttiin, transsukupuolisten oikeuksiin ja rotujen opetukseen liittyviin “kulttuurisotiin”, saattaa tämän tyrkyttää.

Vaarassa: demokraattisen New Hampshiren senaattori Maggie Hassan.
Vaarassa: demokraattisen New Hampshiren senaattori Maggie Hassan. Valokuva: Rex/Shutterstock
Vaarassa: Yhdysvaltain demokraattisenaattori Mark Kelly.
Vaarassa: Yhdysvaltain demokraattisenaattori Mark Kelly. Valokuva: Rex/Shutterstock
Vaarassa: demokraattisen Georgian senaattori Raphael Warnock.
Vaarassa: demokraattisen Georgian senaattori Raphael Warnock. Valokuva: Ken Cedeno/AFP/Getty Images
Vaarassa: Nevadan demokraattisenaattori Catherine Cortez Masto.
Vaarassa: Nevadan demokraattisenaattori Catherine Cortez Masto. Valokuva: Sopa/Rex/Shutterstock

“Hearts lyö listoja”, sanoi John Zogby, kirjailija ja mielipidemittausten suorittaja. “Yksinkertaisesti katsokaa demokraatteja, jotka voittivat presidentinvaalit: Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama, Joe Biden. Vertaa ilmeistä empatiaa ja tosielämän tarinoita Michael Dukakisin, Al Goren, John Kerryn ja Hillary Clintonin kanssa.

”Se on kykyä kertoa tarina, joka koskee kaikkia amerikkalaisia. Kaikki tämä viittaa siihen, että republikaanit kertovat tarinoita, joilla on merkitystä, ja demokraatit näyttävät tilastoja.”

Tällä kertaa panokset tuskin voisivat olla korkeammat: senaatti on tällä hetkellä jakautunut 50-50, kun taas demokraateilla on varaa menettää vain kolme paikkaa edustajainhuoneessa, jos he haluavat säilyttää hallinnan. Ottaen huomioon vastatuulen, jota presidentin puolue tyypillisesti kohtaa keskipitkällä aikavälillä, republikaanit uskovat, että molemmat kammiot ovat heidän ulottuvillaan.

Tällainen lopputulos voisi tehdä Bidenistä ontuvan presidentin, joka ei voi tehdä muuta kuin antaa toimeenpanomääräyksiä ja veto-oikeutta ja antaa kongressin republikaaneille valtuudet käynnistää tutkimuksia hänen poikastaan ​​Hunter Bidenistä ja muista vihollisista samalla kun se tasoittaa tietä paluulle. entisestä presidentistä Donald Trumpista.

Mielipidemittaukset näyttävät synkiltä demokraattien osalta. Viime kuussa NBC News havaitsi, että 46 % rekisteröidyistä äänestäjistä pitää parempana republikaanien hallitsemaa kongressia, kun taas 44 % haluaa demokraattien johtajiksi – ensimmäistä kertaa republikaanit ovat johtaneet tätä kyselyä syyskuun 2014 jälkeen.

Inflaatiopelot hallitsevat Navigator Researchin viime viikolla johtamien online-fokusryhmien mukaan Nevadassa, Pohjois-Carolinassa ja Wisconsinissa. He havaitsivat, että taloudellisten tosiasioiden esittäminen “liikuttaa vain vaatimattomasti neulaa” ja laajat inflaatiohuolet painavat enemmän työpaikkojen luomista.

Eräs pohjoiscarolinalainen nainen, joka osallistui taloudesta, sanoi taloudesta: “Voit kertoa minulle, että se menee hyvin, mutta jos minulla on vaikeuksia ostaa elintarvikkeita ja bensaa ja jään työttömäksi kahden kuukauden kuluttua, se on minulle ei. se ei todellakaan mene niin loistavasti.”

Biden on yrittänyt siirtää syytteen nousevista polttoainekustannuksista “Putinin hinnannousulle”, mutta vähäisellä menestyksellä. Hänen julkinen hyväksyntäluokkansa on Reutersin/Ipsosin tekemän kyselyn mukaan 43 %, kun taas hänen työsuoritustaan ​​ei hyväksynyt 51 %.

Demokraattien neljä uhanalaisinta senaatin virkamiestä – Hassan New Hampshiresta, Mark Kelly Arizonasta, Raphael Warnock Georgiasta ja Catherine Cortez Masto Nevadasta – näyttävät etääntyvän asianmukaisesti presidentistä esimerkiksi vierailemalla etelärajalla ja arvostelemalla hänen presidenttiään. aikoo poistaa pandemian aikakauden rajoituksen, joka tunnetaan nimellä Title 42.

Biden, joka kiertää maata ja keskittyy uudelleen kotimaisiin huolenaiheisiin kahden Ukrainan hallitseman kuukauden jälkeen, haluaa vakuuttaa äänestäjät siitä, että investoiminen teihin ja siltoihin on suuri saavutus edeltäjänsä vuosien toteuttamattomien lupausten jälkeen. Suurin osa eduista ei kuitenkaan tunnu vuosiin, ja jopa sanalla “infrastruktuuri” on taipumus laskeutua jysähdysten kanssa.

Edelleen on huolestuttavaa, että demokraattien perusta, mukaan lukien monet värikkäät äänestäjät, jää kotiin vaalipäivänä pettyneenä puolueen epäonnistumisesta saada aseiden turvallisuutta, poliisiuudistusta ja äänioikeuslainsäädäntöä kongressin kautta. Biden ei enää käytä ilmausta “Build Back Better” ja yrittää pelastaa osia suunnitelmasta ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Henry Olsen, vanhempi tutkija Ethics and Public Policy Centerissä Washingtonissa, sanoi: “Demokraattien vaikeus on se, että tukikohtaa energisoiva viesti ei ole sellainen, joka resonoi keskustan kanssa. Swing-äänestys ei aseta etusijalle äänioikeutta, ilmastonmuutosta, suurta menojen kasvua. He haluavat paljon enemmän jalankulkijoille tarkoitettuja asioita, eivätkä demokraatit ole vielä keksineet, kuinka saada narratiivia, joka yhdistää molemmat.

Republikaaneilla on opposition ylellisyys, Olsen lisäsi. ”Kun sinulla ei ole valtaa olla minkään puolella, on helpompi vastustaa jotakin, ja sen tulet näkemään: Bidenin inflaatio, Bidenin heikkous, Bidenin liberalismi, Bidenin sosialismi.

“He yrittävät maalata demokraattisen puolueen kokonaisuutena vasemmistoineen, mutta suurelta osin he hyökkäävät Bideniä ja demokraattista puoluetta vastaan ​​koskemattomina ja tuottavat huonoja tuloksia tavallisille amerikkalaisille asioissa, joista he välittävät eniten: rikollisuus, maahanmuutto ja talous. Tämä on yksi, ellei suotuisin ympäristö juhliin, mitä olen nähnyt elämässäni.

Itse asiassa republikaanit huokuvat luottamusta huolimatta siitä, että he ovat edelleen entisen presidentin vallassa, joka yllytti tappavan kapinan, ja vaikka he eivät tarjonneet mitään politiikkaa. Floridan senaattori Rick Scott, kansallisen republikaanien senaattorikomitean puheenjohtaja, julkaisi oman 11 pisteen suunnitelmansa, joka sisältää köyhien amerikkalaisten, jotka eivät tällä hetkellä maksa tuloveroa, pakottamista siihen, mutta vähemmistöjohtaja Mitch McConnell kielsi sen nopeasti.

Sen sijaan Republicansare täyttää tyhjiön hyökkäämällä hintojen nousuun bensiinipumpussa ja supermarketissa (“Bidenflaatio”), lisäämällä rikollisuutta suurissa kaupungeissa ja Bidenin kumoamalla Trumpin aikakauden maahanmuuttopolitiikan. Yhdysvaltain viranomaiset pidättivät maaliskuussa 210 000 siirtolaista, jotka yrittivät ylittää etelärajan, mikä on korkein kuukausittainen kokonaismäärä kahteen vuosikymmeneen.

Puolue on myös palannut sosiaalisten ja kulttuuristen kuumanappiaiheiden leikkikirjaansa, vastustaen “kriittisen rotuteorian” (CRT) karikatyyriä kouluissa ja ajamalla valtion lainsäädäntöä aborttien rajoittamiseksi ja transsukupuolisten lasten urheilun kieltämiseksi. Se asettuu “vanhempien oikeuksien” puolustajaksi samalla kun se esittää demokraatteja “heränneiksi” sosialisteiksi, jotka pyrkivät hallitsemaan elämää ja “peruuttamaan” toisinajattelua.

Scott varoitti viime kuussa Washingtonissa konservatiiviselle Heritage Foundation -ajatusryhmälle: ”Selvisimme vuoden 1812 sodasta, ensimmäisestä maailmansodasta, toisesta maailmansodasta, Koreasta, Vietnamista ja kylmästä sodasta. Mutta nyt, tänään kohtaamme suurimman vaaran, jonka olemme koskaan kohdanneet: maamme militantista vasemmistosta on tullut sisäinen vihollinen.

Marraskuun välivaaleissa voimien tasapaino saattaa muuttua.
Marraskuun välivaaleissa voimien tasapaino saattaa muuttua. Valokuva: Nick Oxford/Reuters

Vaalikaudella demokraatteja syytetään usein power-point-esityksen tuomisesta baaritappeluun: he yrittävät selittää politiikkaa älyllisillä kappaleilla, kun taas republikaanit kehrävät iskulauseita, jotka on valmistettu autojen puskuritarroille. Mutta tällä kertaa jotkut demokraatit sanovat olevansa valmiita ottamaan taistelun vastustajiaan vastaan.

Kalifornian kongressiedustaja Eric Swalwell on juuri käynnistänyt Remedyn poliittisen toimintakomitean, joka kääntää Scottin viestin päälaelleen väittämällä, että Amerikan demokratia on “hyökkäyksen kohteena sisältäpäin” ja lupaamalla “pitää vastuuseen ne, jotka valitsevat puolueen maan sijaan”.

Swalwell sanoi: “Vaaleissa on loppujen lopuksi kyse A:sta tai B:stä. Kyse on kontrastin luomisesta, ja voimme tehdä siitä niin yksinkertaisen kuin kaaoksen tai pätevyyden. Kun kyse on vallanvaihdoksista, haluatko väkivaltaa vai äänestämistä? Mitä tulee maan johtajien luonteeseen, haluatko säädyllisyyttä vai rehellisyyttä?”

“Kun [pro-Trump members of Congress] Matt Gaetz ja Marjorie Taylor Greene julistavat ylpeänä, etteivät he ole reuna-alue, he ovat puolueen perusta. Aiomme varmistaa, että jokainen äänestäjä tietää sen. Sen he saavat, jos he antavat republikaaneille avaimet maahan.”

Yksi demokraattien dilemma on se, kuinka paljon aikaa heidän tulisi käyttää Trumpin etsimiseen, muistuttaen äänestäjiä eksistentiaalisesta uhasta, jonka hänen puolueensa edelleen muodostaa demokratialle, verrattuna positiiviseen tulevaisuuteen, joka kattaa leivän ja voin huolenaiheet.

Swalwell myöntää, että demokraattien on samaistuttava ihmisten inflaation aiheuttamaan tuskaan ja tarjottava samalla ratkaisuja. Hän viittaa viime kuun esimerkkiin, jossa parlamentti hyväksyi lain insuliinikustannusten rajoittamiseksi 35 dollariin kuukaudessa (amerikkalaiset maksavat tällä hetkellä noin viidestä kahdeksaan kertaa enemmän kuin kanadalaiset). Noin 193 republikaania vastusti lakia ja vain 12 äänesti sen puolesta.

Swalwell sanoi: “Aiomme tehdä niistä omia kävelemään pois ratkaisuista, jotka auttaisivat ihmisiä. Heidän taloussuunnitelmansa on, että 100 miljoonaa ihmistä maksaisi enemmän veroja: se on Rick Scottin pelastussuunnitelma, jota he ajavat. Koska ihmiset maksavat enemmän jo kassalla, Rick Scott haluaisi useimpien amerikkalaisten maksavan enemmän veroja.

Siinä on kyse valinnoista, ja jos meillä on resurssit kertoa Amerikalle, mitkä valinnat ovat, me voitamme. Tällä hetkellä näen rangaistuksen lyövän vetoa meitä vastaan, mutta en näe kannattajamme vetoavan meitä vastaan, koska kun tarkastellaan demokraattien ja republikaanien varainkeruuta neljännes neljännekseltä, voitamme heidät. Tukikohdassamme ei ole väsymystä. He ymmärtävät sen.

Neljä taistelussa ollutta senaatin demokraattia – Cortez Masto, Hassan, Kelly ja Warnock – päihittivät republikaanien vastustajansa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mikä lisäsi toiveita siitä, että kannattajat pysyvät energisinä. Trumpin päättäväisyys osallistua kymmeniin kilpailuihin riskialttiilla kannanotoilla, kampanjan mielenosoituksissa ja hänen “suuri valheensa” varastetuista vaaleista voi myös herättää demokraatteja ja riippumattomia.

Republikaanien kansallisen komitean entinen puheenjohtaja Michael Steele ennustaa, että republikaanit saavat 30-35 paikkaa edustajainhuoneessa, mutta demokraatit saattavat vain hallita senaattia. Hän sanoi: “Republikaanien pääviesti on, että demokraatit eivät voi johtaa maata. ‘Annan sinulle talouden. Annan sinulle kulttuurin. Annan sinulle rikoksen. Ja demokraattien viesti on: “Voimmeko palata sinuun hetken kuluttua?” Tämä tiivistää vuoden 2022 vaalit.”

Hän lisäsi: “Republikaanien ei tarvitse toimia mistään aineellisesta; Heidän tarvitsee vain sanoa, että hei, katsokaa kuinka sekaisin nämä kaverit ovat.’ Tulet näkemään republikaanien harjoittavan kulttuurisotaan perustuvaa strategiaa, joka ajaa valkoisten esikaupunkiperheiden, erityisesti naisten, tuntemaa pelkoa ja inhoa ​​asioista, jotka eivät edes liity heidän lastensa elämään, kuten CRT. Ja demokraatit istuvat siellä suuttuneena kaikista vääristä asioista.”

Leave a Comment