Mitä jos kohtelisimme julkista koulutusta kriisin tavoin? (Lausunto)

Olen viettänyt vuosikymmeniä koulutuksessa. Olen ollut luokanopettaja, päätöksentekijä ja Pohjois-Carolinan kuvernööri. Perustin innovaatioihin keskittyvän koulutusjärjestön ja toimin tällä hetkellä National Assessment Governing Boardin puheenjohtajana toista kertaa pandemian alkamisen jälkeen.

Kaiken tämän perusteella uskon vakaasti, että kansallamme on koulutuskriisi käsissään. Koskaan ei ole ollut niin kiireellistä korjata kurssia ja tehdä koulutuksesta kansallinen prioriteetti, jotta estetään katastrofaalinen lahjakkuuksien menetys, joka seuraisi, jos emme tee niin.

Tammikuun tutkimuksessa 55 prosenttia opettajista sanoi, että pandemia on saanut heidät harkitsemaan eläkkeelle jäämistä tai ammatin jättämistä.. Vaikka joukkomuuttoa ei ole vielä tapahtunut, useammat piirit ilmoittavat avoimista työpaikoista, ja opettajien työuupumus vaikuttaa opiskelijoihin, vaikka opettajat pysyisivät luokkahuoneessa. Investoiminen opettajiin on sijoittamista opiskelijoihin.

Monet lapset – erityisesti värikkäät, köyhyydessä elävät lapset ja maaseutuyhteisöjen lapset – jäävät jälkeen. Pitkän aikavälin luku- ja matematiikan kehitystulokset osoittavat selkeän, kasvavan eron parhaiten ja heikoimmin suoriutuneiden opiskelijoiden välillä. Kodin ja koulun laajakaistayhteys on ratkaisevan tärkeää hyvän koulutuksen takaamiseksi, mutta 34 prosentilla mustien kotitalouksista ja 39 prosentilla latinalaiskotitalouksista ei ole kiinteää laajakaistayhteyttä. Joka kolmas intiaani ei saa laajakaistaliittymää, ja 47 prosentilla heimomailla asuvista ei ole laajakaistan saatavuutta. Tasa-arvon sisällyttäminen koulutukseen on ollut kauan myöhässä.

Yli puolet vuoden 2021 korkeakoulututkinnon suorittaneista eivät hakeneet alansa lähtötason työhön, koska he tunsivat olevansa epäpäteviä. Yli 50 miljoonaa amerikkalaista työskentelevät matalapalkkaisissa töissä, joilla on vain vähän mahdollisuuksia saada taitoja, joita he tarvitsevat päästäkseen pois köyhyydestä, ja kolme neljäsosaa työnantajista sanoo, että he eivät löydä ihmisiä, joilla on oikeat taidot. Yli 1 työntekijää 16:sta – 25 prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa—Vuoteen 2030 mennessä heidän on löydettävä uusi työpaikka tai opittava uusia taitoja nykyiseen työhönsä.

Koska nämä ovat kiireellisiä ongelmia, opettajat sekä piirien ja osavaltioiden koulutusjohtajat eri puolilla maata ovat vaatineet muutoksia järjestelmään vuosia. Tänään lisään oman toimintakehotukseni.

Äskettäin lähetin valkoisen paperin Yhdysvaltain opetusministeri Miguel Cardonalle, joka vaatii häntä perustamaan puolueettoman sidosryhmien työryhmän tutkimaan, mitä olemme oppineet tärkeän koulutusraportin jälkeen Vaarassa oleva kansakunta vuonna 1983; määritellä uudelleen koulutuksen tarkoitus maassamme; ja suositella toimivia poliittisia ratkaisuja vuodelle 2022 ja sen jälkeen. Haluan tehdä selväksi – ymmärrän, että liittovaltion hallitus ei voi (eikä saa) syrjäyttää osavaltioiden oikeuksia varmistaa, että jokaisella lapsella on hyvä julkinen koulutus. Mutta uskon, että liittohallituksen on varmistettava, että koulutus on kansallinen prioriteetti, ja tällä hetkellä tiedot osoittavat, että se ei ole. Koulutusjärjestelmäämme ei ole rakennettu tukemaan kaikkia opiskelijoita, ja nyt meillä on hälyttävä pula lahjakkuuksista, joka voi maksaa taloudellemme jopa 1,7 biljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä.

Liittovaltion hallituksen on varmistettava, että koulutus on kansallinen prioriteetti, ja tällä hetkellä tiedot osoittavat, että se ei ole.

Tämä Cardonan ohjaama työryhmä voisi tarjota ohjeita siitä, miten osavaltiot voisivat:

  • Sisällytä tasapuolisuus koko koulutuspolitiikkaan keskittyen politiikkaan, joka vaikuttaa lukemiseen ja matematiikkaan, jotta kaikilla opiskelijoilla rodusta, etnisestä taustasta, sukupuoli-identiteetistä tai postinumerosta riippumatta on mahdollisuus menestyä.
  • Arvioi, kuinka kansakuntamme arvostaa ja investoi opettajia ja opiskelijoita;
  • Arvioimme uudelleen, kuinka käytämme tietoja koulutuksen edistymisen mittaamiseen;
  • Ilmaise, mitä opiskelijoiden on opittava menestyäkseen tulevaisuudessa; ja
  • Investoi ohjelmiin, kuten esikoulu kaikille, jotka rakentavat perustan, jotta kaikki lapset voivat lukea luokkatasolla luokkaan 3.

Kun suositukset ovat valmiit, presidentti Joe Bidenin, Cardonan, kuvernöörien ja ylimpien osavaltion koulujen virkailijoiden, lopullinen koolle osoittaisi yhtenäisen rintaman. Vastuullisuuden lisäämiseksi sihteeri voi ja hänen tulee asettaa standardeja ja odotuksia liittovaltion rahoituksen käytölle, jotka ovat yhdenmukaisia ​​työryhmän havaintojen kanssa, mutta silti antavat osavaltioille ja piireille vaihtoehtoja suunnitella niitä varten toimivia järjestelmiä. Meidän on myös arvioitava, ketkä ovat huoneessa. Vaikka tutkijoiden ja poliittisten päättäjien tulisi olla osa tätä kansallista uudelleen visioimista, meidän on otettava mukaan myös yritysjohtajat, vanhemmat, opettajat, superintendentit, opetuslautakunnan jäsenet ja kuvernöörit, jotta sidosryhmät kaikilla tasoilla olisi edustettuina – niistä, joilla on lapsia, niille, jotka työskentelevät lasten parissa, niille, jotka tekevät poliittisia päätöksiä.

Työryhmään tulisi kuulua ihmisiä eri roduista, etnisistä ryhmistä ja kulttuuritaustoista sekä maaseutu- ja kaupunkiyhteisöjen jäseniä varmistaakseen, että se edustaa todella kansakuntamme rakennetta. Olen nähnyt tämän kattavan, yhteistyöhön perustuvan päätöksenteon mallin toimivan osavaltiossani – osavaltiossa, jota vuoden 2020 vaalien aikana The Washington Post kutsui poliittiseksi “Amerikan mikrokosmokseksi” – ja se voi toimia kansallisella tasolla.

Uudessa suunnassa on otettava huomioon merkittävät muutokset. Ensinnäkin tiedämme paljon enemmän siitä, kuinka ihmiset oppivat kuin me 1980-luvulla. Mutta nykyinen koulutusjärjestelmämme ei ole keskittynyt oppimisen tieteeseen. Se keskittyy edelleen yhtenäisyyteen – yksikokoiseen lähestymistapaan, joka vahingoittaa opiskelijoitamme.

Lisäksi pandemia on muuttanut toimintatapojamme. Se on nopeuttanut etätyön, sähköisen kaupankäynnin ja automaation olemassa olevia trendejä. Se on myös vaikuttanut siihen, mitä työntekijät odottavat työnantajiltaan – eli lisää liikkuvuutta, enemmän joustavuutta, ja parempaa tasapainoa työn ja elämän välillä.

Tarvitsemme koulutuspolitiikkaa, joka heijastelee nopeasti kehittyviä työpaikkoja ja taloutta. Tarvitsemme elinikäisiä oppijoita, joilla on yritysjohtajien sanomat sosiaaliset ja yhteistyötaidot he tarvitsevat työvoimaltaan. Tarvitsemme valmistuneita, joilla on sopeutumiskykyä, luovuutta ja joustavuutta, jotka palvelevat heitä hyvin koko uransa ajan.

Meidän on pyrittävä järjestelmään, jonka juuret ovat oppimisen ja aivojen kehityksen tieteessä – koko lapsen lähestymistapa joka alkaa lukemisesta ja matematiikasta perustana ja tunnustaa, että lapset tarvitsevat sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja menestyäkseen.

On tärkeää, että toimimme nyt, joten käytäntömme ja järjestelmämme tukevat kaikkien opiskelijoiden kykyä menestyä tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kansakunta julistettiin vaaralliseksi 37 vuotta sitten maamerkkiraportilla. Edistystä on tapahtunut, mutta haasteet näyttävät nyt valtaavan koulutusjärjestelmämme. Emme yksinkertaisesti voi antaa vielä yhden vuoden kulua, kun opiskelijamme kamppailevat, taloutemme pysähtyy ja kansakuntamme jää jälkeen.

Tämä on politiikan ulkopuolella – tämä on tulevaisuutemme.

Leave a Comment