Buffett ja Zuckerberg oppivat näistä liiketoimintaa koskevista kirjoista

Ei ole häpeä löytää bisnesvinkkejä ja temppuja TikTokista. Mutta jos haluat seurata suosikkiyrittäjäsi tai teknologiatitaani jalanjälkiä – ajattele esimerkiksi Berkshire Hathawayn toimitusjohtaja Warren Buffett tai Metan perustaja Mark Zuckerberg – kannattaa ehkä avata yksi niistä kirjoista, joista he poimivat osan parhaista. arvokkaita oppitunteja.

Esimerkiksi Zuckerberg kirjoitti vuoden 2015 Facebook-viestissään, että hän halusi lukea “ensikäden kertomuksia siitä, kuinka ihmiset rakentavat mahtavia yrityksiä”. 37-vuotias miljardööri kääntyy näiden kirjojen puoleen, hän sanoi toisessa viestissä saadakseen näkemyksen siitä, “mikä aiheuttaa innovaatioita – millaisia ​​ihmisiä, kysymyksiä ja ympäristöjä”.

Hän ei ole kaukana yksin, etenkään menestyvien yritysjohtajiensa keskuudessa.

Alla neljä yrittäjää jakaa kirjat, jotka ovat muokanneet heidän uraansa, liiketoimintastrategioitaan ja – joissakin tapauksissa – ajattelutapaansa:

1. Mark Zuckerberg

Vuonna 2015 Zuckerberg luki Alice Wallacen ja Pixarin perustajan Edwin Catmullin teoksen “Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration”. Se kertoo tarinan siitä, kuinka animaatiostudiosta tuli viihteen innovaatioiden titaani.

Näyttää siltä, ​​​​että Zuckerberg otti kirjasta ainakin yhden oppitunnin: “Älä odota asioiden olevan ennen kuin jaat ne muiden kanssa”, Catmull kirjoitti kirjassa. “Näytä aikaisin ja näytä usein. Se on kaunista, kun pääsemme paikalle, mutta se ei ole kaunista matkan varrella.”

“Tehty on parempi kuin täydellinen” maalattiin Metan pääkonttoriin Menlo Parkissa, Kaliforniassa.

Zuckerberg kirjoitti, että hän hämmästyi myös Jon Gertnerin “The Idea Factory: Bell Labs and the Great Age of American Innovation” -teoksesta, joka kertoo Bell Labsin historiasta. Bell Labsin perusti Alexander Graham Bell ja jonka nyt omistaa Nokia.

2. Daymond John (ja muut Sharks Barbara Corcoran ja Robert Herjavec)

“Shark Tank” -sijoittaja Daymond John kertoi CNBC Make It -kanavalle vuonna 2018, että kourallinen kirjoja muutti hänen elämänsä. Jotkut näistä nimikkeistä sisältävät Stephen Coveyn “Seven Habits of Highly Effective People” ja Robert Kiyosakin ja Sharon Lechterin “Rich Dad Poor Dad”.

Mutta John – ja muut Sharks Barbara Corcoran ja Robert Herjavec – ovat myös suositelleet Napoleon Hillin “Think and Grow Rich”. Vuoden 1937 yrityskirja sisältää haastatteluja Andrew Carnegien, Henry Fordin ja Charles M. Schwabin kanssa, ja se käsittelee psykologiaa, miksi ihmiset ansaitsevat omaisuuksia – tai miksi eivät.

“Kirja opettaa sinulle: Jos voit kuvitella sen, voit saavuttaa sen”, Corcoran sanoi vuonna 2017 kirjaan perustuvassa dokumentissa nimeltä “Ajattele ja rikastu: Perintö”. Hän sanoi myös, että kirja opetti hänelle, että hän voisi “aina palkata seuraavan kaverin ominaisuuksia, joita sinulla ei itselläsi ole”.

3. Warren Buffett

Buffett oppi myös, että parhaat liikeneuvot tulevat alan tuntevilta ihmisiltä. Dokumentissa “Becoming Warren Buffet” miljardöörisijoittaja sanoi 7-vuotiaana, että hän oli jo “muistanut käytännössä ulkoa” FC Minakerin “One Thousand Ways to Make 1000 dollaria”. Kirja – nyt loppunut – sisältää anekdootteja jälleenmyyjästä James Cash Penneystä, JC Penneyn kuuluisuudesta ja muista menestyneistä yrittäjistä.

Vuonna 1988 Buffett kertoi Fortune-lehdelle, että kirja – joka paljastaa käytännön liiketoiminnan oppitunteja koronkorosta, myynnistä ja sijoittamisesta – inspiroi häntä aloittamaan Coca-Colan, sanomalehtien ja purukumien myynnin ovelta ovelle.

Liikeosaamisen kehittämiseksi tunnetut liikemiehet Bill Gates ja Warren Buffett ovat myös suositelleet “Business Adventures” -lehteä, toimittaja John Brooksin erittelyä merkittävistä hetkistä ikonisten amerikkalaisten yritysten, kuten Fordin ja General Electricin, historiassa. Buffett lainasi kirjan Gatesille vuonna 1991, ja Gates huomautti, että hänellä oli se edelleen vuoden 2014 blogikirjoituksessa.

4. Emma Grede

.

Leave a Comment