Tata Steel Infosysille: Intialaiset yritykset jättävät Venäjältä

Tata Steel, yksi Intian suurimmista teräksenvalmistajista, sanoi keskiviikkona, että se on “tehnyt tietoisen päätöksen lopettaa liiketoiminta Venäjän kanssa”.

Yhtiö, joka on myös yksi Euroopan suurimmista teräksentuottajista, sanoi, että sillä on suunnitelma varmistaakseen, että sen liiketoiminta häiriintyy mahdollisimman vähän.
Kaikki “teräksen tuotantolaitoksemme Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa ovat hankkineet vaihtoehtoisia raaka-aineita lopettaakseen riippuvuutensa Venäjästä”, se lisäsi lausunnossaan, mutta ei toimittanut lisätietoja.

Tata Steel on osa Tata Groupia, joka on yksi Intian suurimmista monikansallisista monialayhtiöistä.

Sen ilmoitus tulee vain muutaman päivän kuluttua Infosys (INFY)yksi Intian suurimmista teknologiayrityksistä, kertoi aloittaneensa toimintojensa siirtämisen pois Venäjältä.
“Kun otetaan huomioon, mitä alueella tapahtuu, olemme alkaneet siirtää kaiken työmme Venäjän keskuksistamme Venäjän ulkopuolelle”, Infosysin toimitusjohtaja Salil Parekh kertoi toimittajille. viime viikko.

“Autamme myös siirtymään joutuneiden henkilöiden kouluttamisessa uudelleen ja kun he muuttavat muille maantieteellisille alueille, voivatko he työskennellä joissakin toimipisteissämme Itä-Euroopassa”, hän lisäsi.

Viimeisten kahden kuukauden aikana kymmenet yritykset ympäri maailmaa ovat keskeyttäneet, hylänneet tai supistaneet liiketoimintansa Venäjällä.

Läheiset siteet

Toiminnan keskeyttäminen intialainen yritysten jättiläiset tulevat aikaan, jolloin New Delhi on tiedossa lisäävän venäläisen öljyn ostojaan ja käydään nyt raskaasti alennuksella länsimaisten pakotteiden vuoksi.
Toisin kuin lännessä, Etelä-Aasian maa – jolla on pitkäaikainen suhde Moskovaan – ei ole asettanut pakotteita Moskovalle ja tässä kuussa pidättyi äänestämästä Venäjän poistamisesta YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Yli 50 % maan sotilasvarusteista tulee Venäjältä.

Vaikka Yhdysvallat yrittää edelleen Kokoaa maailman Moskovaan kohdistuvien lamauttavien talouspakotteiden taakse, Intia ei myöskään ole perunut Venäjän energiaöljyn tai kaasun ostoja, ja puolustaa kantaansa viittaamalla Euroopan jatkuvaan riippuvuuteen Venäjältä tulevasta tuonnista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi aiemmin tässä kuussa, että “Intian on tehtävä omat päätöksensä siitä, miten se lähestyy” Venäjän sotaa Ukrainassa.

Yhdysvaltain huippudiplomaatti totesi, että “Intian suhde Venäjään on kehittynyt vuosikymmenten aikana, aikana, jolloin Yhdysvallat ei kyennyt olemaan Intian kumppani”,

Mutta “ajat ovat muuttuneet”, Blinken lisäsi. ja Yhdysvallat “pystyy ja haluaa olla haluttu kumppani Intian kanssa”.

— Manveena Suri New Delhissä osallistui tähän raporttiin.

.

Leave a Comment