Katsaus Floridan opetusministeriön hylkäämiin oppikirjoihin

Kun Floridan opetusministeriö hylkäsi viime viikolla kymmeniä matematiikan oppikirjoja, suuri kysymys oli, miksi?

Osasto sanoi, että jotkut kirjoista “sisältävät kiellettyjä aiheita” sosiaalis-emotionaalisesta oppimisesta tai kriittisestä rotuteoriasta – mutta se on julkaissut vain neljä erityistä oppikirjasivua, jotka osoittavat sen vastustaman sisällön.

Käyttämällä kustantajien Floridan koulupiireille toimittamia online-näytemateriaaleja The New York Times pystyi arvioimaan 21 hylättyä kirjaa ja katsomaan, mikä on saattanut saada osavaltion hylkäämään ne. Koska Florida on julkaissut niin vähän yksityiskohtia oppikirjojen tarkistusprosessistaan, ei tiedetä, johtivatko nämä esimerkit hylkäämiseen. Mutta ne havainnollistavat tapaa, jolla nämä käsitteet esiintyvät – eivätkä näy – opetussuunnitelmamateriaaleissa.

Useimmissa kirjoissa ei juurikaan käsitelty rotua, puhumattakaan akateemisesta kehyksestä, kuten kriittisestä rotuteoriasta.

Mutta monet oppikirjat sisälsivät sosiaalis-emotionaalista oppimissisältöä, käytäntöä, jonka juuret ovat psykologisessa tutkimuksessa ja joka yrittää auttaa opiskelijoita kehittämään ajattelutapoja, jotka voivat tukea akateemista menestystä.

Alla olevassa kuvassa, joka on peräisin Big Ideas Learning -yrityksen markkinointimateriaaleista – jonka perusoppikirjat Florida hylkäsi – on yksi yleinen tapa opettajia kouluttaa ajattelemaan sosiaalis-emotionaalista oppimista.

Ympyräkaaviossa nimetään viisi ydintaitoa, joita opiskelijoiden tulee kehittää: itsetietoisuus, itsejohtaminen, vastuullinen päätöksenteko, sosiaalinen tietoisuus ja ihmissuhteiden rakentaminen. Tämän kehyksen on kehittänyt CASEL, koulutusjärjestö.

Viime aikoihin asti ajatus sosiaalis-emotionaalisten taitojen rakentamisesta oli melko kiistaton amerikkalaisessa koulutuksessa. Tutkimukset viittaavat siihen, että opiskelijat, joilla on nämä taidot, saavat korkeammat testipisteet.

Mutta oikeistoaktivistit, kuten Manhattan Instituten vanhempi tutkija Chris Rufo, ovat pyrkineet yhdistämään sosiaalis-emotionaalisen oppimisen laajempaan keskusteluun rodun, sukupuolen ja seksuaalisuuden opettamisesta luokkahuoneissa.

Maaliskuussa sähköpostilla annetussa haastattelussa Rufo totesi, että vaikka sosiaalis-emotionaalinen oppiminen kuulostaa teoriassa “positiiviselta ja kiistattomalta”, “käytännössä SEL toimii välineenä radikaaleille pedagogiikoille, kuten kriittiselle rotuteorialle ja sukupuolidekonstruktionismille.”

“SEL:n tarkoitus”, hän jatkoi, “on pehmentää lapsia emotionaalisella tasolla, tulkita heidän normatiivista käyttäytymistään uudelleen “sortoa”, “valkoisuutta” tai “sisäistä rasismia” osoittavaksi ilmaukseksi ja sitten ohjata heidän käyttäytymisensä uudelleen. vasemmiston ideologian määräyksiä.”

Rufo ilmaisi myös huolensa siitä, että sosiaalis-emotionaalinen oppiminen edellyttää opettajien “palvelevan psykologeina, mihin he eivät ole valmiita”.

Govt. Floridalainen Ron DeSantis on puhunut yleisemmin sosiaalis-emotionaalisesta oppimisesta häiriötekijänä itse matematiikasta.

“Matematiikka on oikean vastauksen saamista”, hän sanoi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa ja lisäsi: “Kyse ei ole siitä, miten koet ongelman.”

Stephanie M. Jones, kehityspsykologi ja sosiaalis-emotionaalisen oppimisen asiantuntija Harvard Graduate School of Educationista, oli eri mieltä.

“Tunteet syntyvät koko ajan – ne syntyvät, kun teemme työtä toimistossamme ja kun lapset oppivat asioita”, hän sanoi. “On järkevää yrittää saada nämä tunteet mukaan tai kamppailla niiden kanssa, jotta voimme olla tehokkaampia tekemässämme.”

Monet hylätyistä oppikirjoista saavat opiskelijat pohtimaan tunteitaan. Alla olevassa McGraw Hillin viidennen luokan kirjassa oppilaita rohkaistaan ​​kouluvuoden alussa kirjoittamaan “matematiikan elämäkerta”, joka pohtii heidän tunteitaan aiheesta ja kuinka he odottavat matemaattisten taitojen auttavan heitä nauttimaan harrastuksista tai saavuttamaan tavoitteita. .

“Matematiikan elämäkerta on tapa auttaa lapsia”, professori Jones sanoi. “On olemassa melkoinen määrä todisteita, jotka osoittavat, että jos pystyt paljastamaan epävarmuutesi ja ahdistuneisuutesi jostakin, on helpompi painiskella sen kanssa ja hallita sitä.”

Opettajat voisivat lukea elämäkertoja saadakseen selville, mitkä opiskelijat tarvitsevat lisätukea, hän lisäsi.

Jotkut McGraw Hillin sivut sisältävät sosiaalis-emotionaalisia kehotteita, joilla ei ole juurikaan tekemistä matemaattisten ongelmien kanssa, kuten tämä alla oleva esimerkki viidennen luokan kirjasta. Tavallisen matematiikan tehtävän alla oppilailta kysytään: “Kuinka voit ymmärtää tunteitasi?”

Jotkut sosiaalis-emotionaaliseen oppimiseen liittyvistä teorioista ovat tunkeutuneet syvälle populaarikulttuuriin ja yritysmaailmaan. Suosituimpia ovat Stanfordin Carol Dweckin kehittämä “kasvun ajattelutapa” ja siihen läheisesti liittyvä “grit”-idea, jonka on kehittänyt Angela Duckworth Pennsylvanian yliopistosta.

Nämä teoriat ovat toisinaan herättäneet enemmän kritiikkiä vasemmalta kuin oikealta. Jotkut opettajat olivat huolissaan siitä, että sosiaalis-emotionaalinen oppiminen ylisti valkoiseen, ylemmän keskiluokan kulttuuriin liittyviä käyttäytymismalleja, ja kiinnittivät liian vähän huomiota siihen, millaista karkeutta tarvitaan kasvaakseen esimerkiksi köyhyydessä tai voittaakseen yhteiskunnan esteitä. rotu, kieli ja luokka, jotka voivat vaikeuttaa monien opiskelijoiden akateemista sinnikkyyttä.

Konservatiiviset koulutusasiantuntijat puolestaan ​​ylistivät usein pyrkimyksiä opettaa “luonnetta”, käsitettä, joka on merkittävästi päällekkäinen sosiaalis-emotionaalisen oppimisen kanssa.

Floridan hylkäämät oppikirjat ovat täynnä viittauksia luonteenpiirteisiin, kuten sinnikkyys ja yhteistyö. Ensimmäisen luokan oppikirja kustantajalta Savvas Learning Company, joka tunnettiin aiemmin nimellä Pearson K12 Learning, viittaa toistuvasti “vaivaan oppimisen”, “yhdessä oppimisen” ja “kasvun ajattelutavan” tärkeyteen. Koko kirjan ajan piirretyt lapset ilmestyvät sivujen reunoille muistuttamaan oppilaita näistä ajatuksista:

Myös lukion kirjat ammentuvat näistä käsitteistä. Kustantajan Study Edgen hylätty geometriaoppikirja, joka näkyy alla, kehottaa oppilaita arvioimaan 1–4, kuinka halukkaita he ovat “kokeilemaan uusia asioita” matematiikassa tai “sintäpitävästi, kun jokin on haastavaa”.

Luotto…Study Edge

Houstonilaisyrityksellä Accelerate Learningillä oli enemmän Floridan hyväksymiä perusmatematiikan oppikirjoja kuin millään muulla kustantajalla. Esimerkkimateriaalit osoittavat, että niiden tekstit sisältävät yleensä vähemmän avoimia viittauksia tunteisiin tai tunteisiin, mutta ne korostavat joissain toimissa oppilaan ajattelutavan tai asenteen merkitystä matematiikkaa kohtaan.

Viime vuoden aikana, kun republikaanipuolueen aktivistit keskittyivät yhä enemmän siihen, mitä he kutsuvat progressiivisen koulutuksen ylilyönneiksi, sosiaalis-emotionaalinen oppiminen joutui tulen kohteeksi.

Kesäkuussa 2021 Floridan opetusministeriö lähetti matematiikan oppikirjojen kustantajille muistion, jossa kehotettiin heitä olemaan sisällyttämättä materiaaleihinsa “sosiaalis-emotionaalista oppimista ja kulttuurisesti reagoivaa opetusta”.

Northwestern Universityn opettajajohtajuuden johtaja Timothy Dohrer kutsui sitä “lyhytnäköiseksi” ja sanoi, että tutkimus osoitti, että sosiaalis-emotionaalisen oppimisen sisällyttäminen teksteihin auttoi opiskelijoita oppimaan sosiaalisia taitoja.

“Jos kysyit 100 toimitusjohtajalta, mitä taitoja he haluavat uudessa työntekijässä, viisi parasta taitoa koskevat sosiaalis-emotionaalista oppimista – ei algebraa”, hän sanoi.

“Oletko mukava ihminen puhua? Tuleeko sinusta hyvä työkaveri?” Professori Dohrer lisäsi. “Tiedämme, että paras tapa opettaa se on yhdistää se matematiikkaan, yhteiskuntaoppiin tai mihin tahansa.”

Professori Dohrer sanoi, että tärkeydestä huolimatta sosiaalis-emotionaalinen oppiminen on kietoutunut keskusteluun kriittisestä rotuteoriasta, jota ei yleensä opeteta peruskouluissa, mutta siitä on tullut hälytyksen kohde niiden keskuudessa, jotka hyökkäävät pyrkimyksiin opettaa enemmän rodun kriittinen historia Amerikassa.

“SEL:llä ei ole mitään yhteyttä kriittiseen rotuteoriaan”, hän sanoi, “ja silti se liitetään paikallisella kouluneuvostotasolla ja paikallisissa yhteisöissä sekä kansallisessa vuoropuhelussa.”

Näissä matematiikan oppikirjoissa on vain vähän viittauksia rodulle, vaikka kustantajat pitivät usein huolta siitä, että tekstitehtävät sisällytettiin etnisesti erilaisiin nimiin ja ruokiin, kuten empanadoihin. Mutta tämä hylätty McGraw Hillin esialgebran oppikirja, joka näkyy alla, sisälsi minielämäkertoja matemaatikoista läpi historian, joista lähes kaikki olivat naisia ​​tai värillisiä ihmisiä:

Luotto…McGraw Hill

Lausunnossaan Savvas sanoi, että se “työskenteli Floridan DOE:n kanssa ratkaistakseen havaitut ongelmat” ja sanoi, että julkaisijoiden oli tavallista tarkistaa materiaalia valtion standardien mukaisiksi. Muut yritykset sanoivat, että he eivät halunneet kommentoida, ennen kuin heillä oli aikaa tarkistaa, miksi heidän kirjansa hylättiin. Kustantajalla on 21 päivää aikaa valittaa päätöksistä Floridan osavaltion lain mukaisesti.

Vincent T. Forese, Tampassa toimivan Link-Systems Internationalin julkaisijan puheenjohtaja, joka jätti opetussuunnitelmat kolmelle lukion matematiikan aineelle, jotka hylättiin syistä, jotka eivät liittyneet sosiaalis-emotionaaliseen oppimiseen tai kriittiseen rotuteoriaan, kyseenalaisti, miksi osavaltio teki räjähdyksen ilmoitus, että kirjat on hylätty.

“En ole varma, mikä tällaisen ilmoituksen arvolupaus on muu kuin poliittinen arvo”, hän sanoi.

Leave a Comment