Activision Blizzard lisää naisia ​​hallitukseen: Muuttuuko Bro-kulttuuri?

Kalifornian jättimäinen videopelien, kuten Call of Duty ja World of Warcraft, julkaisija ilmoitti eilen lisäävänsä hallitukseensa naisen. Aiemmin siinä oli 8 miestä ja 2 naista. Activision ilmoitti myös nimittävänsä toisen uuden naisjohtajan tulevassa yhtiökokouksessaan.

Activisionin ilmoitus on seurausta Kalifornian osavaltion sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, seksuaalisesta häirinnästä ja epätasa-arvoisesta palkitsemisesta, sekä Activisionin sijoittajien kanteesta, jossa he väittivät, että he jäivät epäselväksi myrkyllisen työpaikan kulttuurisyytösten vakavuudesta.

Muuttaako näiden naisten nimittäminen Activisionin hallitukseen kulttuuria? Tässä on joitain asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

Korvaako Activision miehet vai lisääkö vain paikkoja uusille naisille?

Yritykset jotka haluavat vain “valita ruutua” monimuotoisuuden suhteen, luovat usein uusia paikkoja nimittämilleen naisille välttääkseen vanhan (mies) johtajien vaihtamisen. Tällä hetkellä Lucy Meservey esiintyy hallituksen lisäyksenä nostaen sen 10:stä 11:een. Activisionin lehdistötiedotteen mukaan kaksi miesjohtajaa eroaa tehtävästään: ”Hendrik J. Hartong III ja Casey Wasserman ovat päättäneet olla asettumatta ehdolle vuoden 2022 vuosikokouksessa. Heidän toimikautensa johtajina päättyy vuoden 2022 varsinaisessa yhtiökokouksessa johtajien valintaan.” Joten näyttää siltä, ​​​​että kaksi uutta naista todellakin korvaavat miehiä hallituksessa, mikä parantaa heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa hallitukseen.

Ovatko naisjohtajat mielekkäiden hallituksen valiokuntien puheenjohtajina?

Tärkeimmän työn hallituksessa tekee 3 valiokuntaa: tarkastus-, palkitsemis- ja nimitysvaliokunta. Joten kun naisohjaaja johtaa jotakin näistä, se on vahva osoitus a yrityksen vakavuus antaa naisille valtaa ja vaikutusvaltaa. Activisionissa vain Reveta Bowers istuu tehokkaassa komiteassa (Audit), mutta jäsenenä, ei komitean puheenjohtajana. Activisionin kaksi muuta tehokkainta hallituskomiteaa ovat kaikki miehiä. Se ei ole hyvä merkki Activisionin sitoutumisesta antamaan naisohjaajilleen voimaa ja vaikutusvaltaa asioiden ravistelemiseksi.

Marraskuussa 2021 Activision loi työpaikkavastuukomitean, jonka tehtävänä oli valvoa “Yhtiön edistymistä uusien toimintatapojen, menettelyjen ja sitoumusten menestyksekkäässä täytäntöönpanossa parantaakseen työpaikkakulttuuria ja eliminoidakseen kaikenlaisen häirinnän ja syrjinnän”. Toimikunnassa ei toimi yksikään miesjohtaja, mutta 3 naisjohtajaa toimii.

Lisääkö Activision myös naisjohtajia?

Yritykset, joissa on enemmän naisia ​​C-Suitessa, onnistuvat paremmin luomaan naisystävällisen kulttuurin, tutkimus osoittaa. Naisten lisääminen johtotehtäviin voisi antaa Activisionin hallitukseen kuuluville naisille mahdollisuuden ehdottaa kulttuurimuutoksia. Tällä hetkellä Activisionin neljäntoista ylimmän johdon joukossa on neljä naista, joista kolme on nimitetty viimeisten neljäntoista kuukauden aikana: Frances F. Townsend yritysasioiden varatoimitusjohtajaksi, yrityssihteeriksi ja Chief Compliance Officeriksi maaliskuussa 2021. Julie Hodges uusi Chief People Officer syyskuussa 2021 ja Kristin Hines Chief Diversity Officerina viime kuussa. Neljäs nainen Activisionin johtoryhmässä on Helaine Klasky, viestintäjohtaja maaliskuusta 2020 lähtien.

Muuttavatko nämä tapaamiset Activision Blizzardin Bro-kulttuuria?

Activision saa numeronsa oikein. (Naisten lisääminen hallitukseensa auttaa myös Activisionia täyttämään Kalifornian osavaltion lakisääteiset vaatimukset, joiden mukaan hallituksissa, joissa on vähintään 6 jäsentä, on vähintään kolme naista.)

Activision näyttää kuitenkin delegoineen bro-kulttuurinsa vahvistamisen hallituksessa ja sen johtoryhmässä oleville naisille. Naisten lisääminen aluksella ja C-Suiten johtotehtävissä on alku, mutta se ei takaa kulttuurin muutosta. Alan avaintoimijoiden väliset vahvat siteet voivat myös johtaa siihen, että naiset suojelevat miehiä verkostoissaan. Esimerkiksi The Wall Street Journal raportoi, että Metan Sheryl Sandberg yritti suojella Activisionin toimitusjohtajaa Bobby Kotickia tiedotusvälineiden valvonnalta seksuaalisesta väärinkäytöksestä.

Vielä tärkeämpää on, että miehillä on tärkeä rooli osallistavan työpaikan kulttuurin luomisessa. Toivottavasti Activisionin miesjohtajat nousevat tilaisuuteen. Sillä välin oikeudenkäynnit jatkuvat, viimeksi työntekijän perhe, joka väittää seksuaalisen häirinnän kulttuurin olleen osatekijä heidän tyttärensä itsemurhassa.

.

Leave a Comment