YouTuben sisällöntuottaja Mayuko Inoue vastustaa touhukulttuuria


Kuten kuka tahansa, Mayuko Inoue halusi vakaata uraa, jonka hän löysi työskennellessään ohjelmistoinsinöörinä Piilaaksossa. Hän havaitsi myös burnoutin. Joten työskenneltyään lähes kuusi vuotta Intuitilla, Patreonilla ja Netflixillä, Inoue päätti ryhtyä kokopäiväiseksi YouTuberiksi vuonna 2020.

Hän ei todellakaan ole eksyksissä, että hän pohjimmiltaan hyppäsi tekniikan touhukulttuurin tulesta luojatalouden touhukulttuurin tuleen – kaikki pandemian aikana.

“Minulla oli kauhea kokemus paniikkista ja ahdistuksesta, kun tein niin”, Inoue sanoo viimeisimmässä jaksossa. Nopea Yritysn podcast CreativeControl. “Muutin täysin arvomaailmaani. Teini-iästä lähtien olen halunnut rakentaa vakautta elämääni. Teen riskejä vältteleviä päätöksiä, jotka auttavat minua elämään hyvää, vakaata elämää. Ja YouTuberiksi tuleminen on kaikkea muuta kuin vakaata monella tapaa.”

Valitse ja valitse burnout

Vuonna 2017 Inoue perusti kanavansa huomattuaan, että YouTubessa on paljon koodausopetuksia, mutta ei paljon videoita siitä, millaista on olla ohjelmistosuunnittelija.

“Tekniikassa yleensä on tämä usein [perception that] se on tämä todella intensiivinen, hyperkilpailullinen maailma, mikä on totta”, Inoue sanoo. “Mutta minä ajattelin, että minä ajan. Tuntuu, että olen jossain määrin selvinnyt. En myöskään halua ihmisten pelästyvän tuosta todella intensiivisestä kulttuurista, koska tekniikassa on niin monia osia, joita ei ole.”

Kukoistaessaan sellaisenaan Inoue sai myös tunteen, että hän osui kattoon ohjelmistosuunnittelijana. YouTube-kanavansa rakentaminen tarjosi uusia taitoja yleisön kanssakäymiseen, videoiden muokkaamiseen ja niin edelleen. Joten vaikka hän työskenteli tuolloin Netflixissä iOS-insinöörinä ja se oli “mahtavaa työtä” eikä siinä sinänsä mitään vikaa, Inoue lopetti omistaakseen aikaansa sisällöntuottajana.

“Yksi asia, jonka tiedän burnoutista, on se, että sitä voi tapahtua, kun kiinnostuksen kohteesi ja arvomaailmasi eivät vastaa sitä, mitä teet päivittäin”, Inoue sanoo. ”Ja minulle olin aivan kuin jatkaisin ohjelmistosuunnittelijana työskentelyä [at Netflix], se johtaa loppuun palamiseen ennemmin tai myöhemmin. Voisin nähdä sen tapahtuvan, koska niin on tapahtunut ennenkin. Voisin ehkä silti palata loppuun YouTubessa. Mutta minusta tuntui, että minulla oli vähän enemmän hallintaa monissa asioissa, koska aion tehdä töitä itselleni.”

Tee touhu. . . oikein

Tietenkin itse työskentely antaa tietyn määrän joustavuutta. Mutta vastuullisuus yrityksesi päätuotteen lisäksi kaikista sen takana olevista yksityiskohdista voi viedä sinut syvemmälle loppuun palamiseen syöttämällä torin kulttuurin mentaliteettiin, jossa työ syrjäyttää kaiken muun elämässä.

Inoue osoitti touhukulttuurin työskennellessään tekniikan parissa, mikä hänen mukaansa johti sarjaan paniikkikohtauksia, jotka terapian ohella pakottivat hänet arvioimaan uudelleen suhteensa työhön.

“Minulle on ollut kyse paremman tasapainon löytämisestä sen suhteen, mitä se on, ja myös sitä, mitä haluan, eikä siksi, että minua käskettiin”, Inoue sanoo. “Tulinakulttuurissa on se juttu, että joskus tuntuu, että pitää ryhdistäytyä vain touhumisen vuoksi.”

“Tärkeintä on tehdä se sisäinen työ, sisäinen pohdiskelu”, Inoue jatkaa. “Mitä varten minä haluan kiirehtiä? Mitä asioita haluan oppia, ja miten voin saada mahdollisuuksia tai luoda itselleni tapauksia oppia näitä taitoja ja venytellä itseäni pois tuolta mukavuusalueelta?

Vuonna 2021 tehdyn tutkimuksen mukaan 90 % sisällöntuottajista oli kokenut burnoutin, ja 71 % sanoi, että se sai heidät harkitsemaan lopettamista kokonaan. On selvää, että tekijöiden taloudessa työuupumus on kiireellinen ongelma. Inoue toivoo, että mielenterveydestä käytävien keskustelujen kovettuessa sisällöntuottajien keskuudessa tapahtuu muutosta tehdä enemmän tarkoituksellista sisältöä sen sijaan, että antautuisivat siihen, mikä heidän mielestään toimisi parhaiten algoritmille.

“Viha on vain tehdä enemmän, vain tuottaa jatkuvasti asioita”, Inoue sanoo. ”Ehkä voimme ottaa askeleen taaksepäin ja sitoutua vähempään, mutta työskennellä haluamallamme tavalla. Minusta tuntuu, että maailma näyttäisi todella erilaiselta, jos me kaikki tekisimme niin.

Leave a Comment