Teslan aurinkoenergialiiketoiminta romahtaa, koska toimituspula vaatii veronsa | Paikallinen yritys

Toimitusketjun romahdus iski Tesla Inc:n aurinkoenergialiiketoimintaan tänä talvena.

Yhtiön aurinkoenergian käyttöönotot – mukaan lukien Teslan Buffalon tehtaalla tehty aurinkokatto – putosivat lähes puoleen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana johtuen vaikeuksista saada tarvikkeita Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

Tesla kertoi asentaneensa 48 megawattia aurinkoenergian tuotantokapasiteettia tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, mikä on 48 % vähemmän kuin 92 megawattia aurinkoenergian tuotantokapasiteettia viime vuoden vastaavana aikana.

Tesla syytti laskusta toimitusketjuongelmia.

“Tämä vähennys johtui tuontiviiveistä, jotka eivät ole meidän hallinnassamme tiettyjen aurinkokomponenttien osalta”, yhtiö sanoi kirjeessä osakkeenomistajille raportoidessaan voitoista ja liikevaihdosta, joka ylitti analyytikoiden ennusteet.

“Haasteet toimitusketjussa ovat pysyneet jatkuvina, ja tiimimme on navigoinut niiden läpi yli vuoden. Sirupulan lisäksi viimeaikaiset Covid-19-epidemiat ovat painaneet toimitusketjuamme ja tehdastoimintaamme”, yhtiö sanoi tiedotteessa. lausunto.

Ihmiset lukevat myös…

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sanoi odottavansa, että yhtiön akku- ja aurinkoenergialiiketoimintaan vaikuttaneet toimitusvajeet ratkaistaan.

“Odotan akkujen ja aurinkoenergian kasvavan hyvin tänä vuonna”, Musk sanoi puhelinkonferenssissa keskiviikkona.

Tesla sanoi, että sen aurinkokaton myynti, joka on yksi yhtiön Buffalon tehtaalla valmistetuista päätuotteista, kasvoi myös, vaikka se ei antanut yksityiskohtia.

Analyytikot uskovat, että Tesla on asentanut suhteellisen pienen määrän aurinkokattoja, joten jopa suuri prosenttiosuus lisää todennäköisesti vaatimatonta määrää lisäkäyttöjä.

Teslan aurinkokatto on monimutkainen, mikä on hidastanut kattojärjestelmän kehitystä ja sen käyttöönottoa. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myönsi viime keväänä, että yritys teki “merkittäviä virheitä”, jotka aliarvioivat, kuinka vaikeaa uusi kattotuote olisi asentaa joillekin katoille.

Aurinkopaneelien asentaminen on monimutkaista jopa tavalliselle neliömäiselle katolle aurinkokaton edellyttämällä lisäpiirillä ja suunnittelulla. Mutta tämä prosessi on vielä vaikeampi, kun asentajien on työskenneltävä parittomien kulmien ja muiden katossa mahdollisesti olevien kulmien ja kolojen ympärillä.

Toimitusketjun ongelmat ovat toinen vaikeuttava tekijä pyrittäessä lisäämään aurinkokaton myyntiä.

Niin on myös kasvava kilpailu aurinkokattomarkkinoilla. GAF Energy on lanseerannut sarjan aurinkopaanuja, jotka tarjoavat asunnonomistajille sisäänrakennetun aurinkoenergiajärjestelmän, kuten Teslan aurinkokatto, mutta yksinkertaisemmassa muodossa, jonka voivat asentaa katontekijät Teslan käyttämien erikoiskoulutettujen tiimien sijaan. GAF Energy sanoo, että sen katto maksaa suunnilleen saman verran kuin perinteinen katto, jonka katolle on asennettu aurinkopaneelit.

Tesla sanoi aiemmin tänä vuonna, että sillä on 1 619 kokopäiväistä ja 17 osa-aikaista työntekijää Buffalon tehtaalla, mikä ylittää mukavasti 1 460 työpaikkaa, jotka Tesla tarvitsi välttääkseen 41,2 miljoonan dollarin sakon valtiolta, joka käytti 950 miljoonaa dollaria rakentamiseen ja osittaiseen varustukseen. kasvi.

Työtavoitteensa saavuttamiseksi yritys on siirtänyt muunlaisia ​​töitä Buffalon tehtaalle.

Yritys valmistaa Buffalossa elektronisia komponentteja sähköajoneuvoihinsa Superchargers ja invertterit joihinkin akkutuotteisiinsa. Se on myös palkannut satoja ihmisiä työskentelemään sähköajoneuvojen autonomisten ajo-ohjelmiensa parissa, vaikka monet näistä tehtävistä ovatkin datamerkintätöitä, jotka vaativat vain lukion tutkinnon.

.

Leave a Comment