Teknologia ja koulutus: häiriötekijöiden kääntäminen tuottavuuteen

(Kuvan luotto: Sam Battaglieri/Unsplash)

Kouluttajana, kouluteknologiavastaavana ja vanhempana kohtasin monia vaikeita teknologian käyttöön liittyviä päätöksiä. Ja kun puhun monien ystävieni ja kollegoideni kanssa, ymmärrän, että monet kohtaavat saman haasteen: löytää tapoja poistaa häiriötekijät, jotka estävät oppilaita keskittymästä koulutehtäviin.

Tiedämme, että teknologia voi olla suuri koulutuksen mahdollistaja. Monille opiskelijoille se voi olla ero sen välillä, että hän oppii jotain ja ei opi jotain.

Suurin osa kouluttajista on edennyt teknologian käytön opetuksessa koskevasta varovaisuudesta ja omaksunut sen edut. Kaksi kolmasosaa opettajista uskoo, että mahdollisuudet helpottaa kyselyyn perustuvaa oppimista ovat teknologian käytön ansiosta, ja 55 % on samaa mieltä siitä, että digitaaliteknologiat tehostavat opiskelijoiden raportointia. 60 prosenttia opettajista uskoo, että teknologia on vaikuttanut myönteisesti vammaisten oppilaiden oppimiskokemukseen.

Tekniikka mahdollistaa tuottavuuden, häiriötekijän

“Digitaalinen teknologia tarjoaa a loistava tilaisuus räätälöidä joitain oppimiskokemuksia” etsimällä kuvioita ja korrelaatioita opiskelijatiedoista kirjoittajan Marc Tucken mukaanr, hallituksen puheenjohtaja Valtion koulutus- ja elinkeinokeskus.

Sen avulla opettajat voivat luoda kiinnostavampia ja kiinnostavampia oppitunteja. Odotan innolla tekoälyn kehitystä, jonka avulla opettajat voivat luoda kaikentasoisille opiskelijoille räätälöityjä kokemuksia varmistaakseen heille maksimaaliset oppimistulokset.

Myös vanhemmat uskovat, että digitaalisella medialla ja teknologialla on ollut a positiivinen vaikutus lastensa matemaattisista kyvyistä, lukutaidoista, sosiaalisista taidoista ja ystävyyssuhteista. Kuitenkin samaan aikaan me kaikki ymmärrämme, että teknologialla on ainakin yksi suuri negatiivinen: häiriötekijä.

Opiskelijat voivat oppia ansaitsemaan henkilökohtaisen pääsyn

Aivan liian usein oppilaat käyttävät laitteita tavalla, jolla ei pitäisi, kun heidän pitäisi keskittyä oppitunteihin. Koulun teknologia- ja innovaatiojohtajana minun on täytynyt punnita oppijoitamme sitouttavan tehokkaan työkalun etuja ja saman työkalun aiheuttamia häiriötekijöitä.

Opettajat ympäri maailmaa käyttävät erilaisia ​​tekniikoita torjuakseen tekniikkaan liittyvää välinpitämättömyyttä, kuten kieltämällä henkilökohtaisia ​​laitteita, käyttämällä vaatimustenmukaisuuden seurantasovelluksia ja luomalla oppitunteja, jotka edellyttävät oppilaiden keskustelua. Muita vaihtoehtoja ovat pienten taukojen antaminen opiskelijoille henkilökohtaiseen tekniikan käyttöön tai oppilaiden käyttäminen sovelluksia, jotka estävät pääsyn sosiaaliseen mediaan ja internetissä surffaamiseen.

Etsiessämme ratkaisua kouluillemme ryhdyimme käyttämään sovellusta ottamaan takaisin osan hajamielisestä ajasta ja käyttämään sitä hyvään, tuottavaan käyttöön. Kouluissamme kokeillaan 1Questionia, jonka avulla oppilaat ansaitsevat henkilökohtaista näyttöaikaa suorittamalla pelillisiä koulutustoimintoja.

Pystymme laittamaan omat opetussuunnitelmakysymyksemme sovellukseen räätälöityä oppimista varten. Ja sovellus tarjoaa opettajille tietoa opiskelijoiden päivittäisestä edistymisestä ja taitotasosta. Oppilaat voivat osallistua kouluun ja vanhempien suostumuksella myös kotona. Toistaiseksi se auttaa lisäämään opiskelijoiden oppimisaikaa.

Kouluttajina haluamme omaksua teknologian tarjoamat apuvälineet ilman häiriötekijöiden turhautumista. Tällaiset ratkaisut voivat helpottaa sitä.

Ben Woods on oppimisteknologian ja innovaatioiden johtaja Wollongong Catholic Education Officessa Australiassa. Koulut käyttävät 1 Kysymys sovellus.

______________________________________

Jos pidit tästä artikkelista, tilaa SmartBriefin ilmainen sähköpostiuutiskirje EdTechissä. Se on SmartBriefin yli 250 alakohtaisen uutiskirjeen joukossa.

Lisää SmartBrief Educationista:

Leave a Comment