Talous pysyi kasvussa maaliskuussa, sanoo johtava liiketoimintaryhmä | Talous

Yhdysvaltain talouden laaja mittari pysyi positiivisena maaliskuussa, Conference Board sanoi torstaina.

Elinkeinoelämän johtavien indikaattoreiden indeksi nousi 0,3 % 119,8 pisteeseen helmikuun 0,6 % nousun jälkeen. Määrä vastasi odotuksia. Vaikka indeksin nousu helmikuussa käänsi tammikuun laskun, se ei täysin ottanut huomioon Venäjän helmikuun lopulla Ukrainan miehityksen vaikutuksia.

Syyskuussa alkaneen kuuden kuukauden aikana indeksi on noussut 1,9 %, mikä on linjassa koronaviruspandemiaa edeltävän talouskasvun kanssa. Tämä toi sekä historian jyrkimmän laman että myös sen nopeimman elpymisen.

“Tämä laajapohjainen parannus osoittaa, että talouskasvu jatkuu todennäköisesti vuoteen 2022 huolimatta epävakaista osakekursseista ja heikentävistä yritysten ja kuluttajien odotuksista”, The Conference Boardin taloustutkimuksen vanhempi johtaja Ataman Ozyildirim sanoi lausunnossaan.

“Conference Board ennustaa Yhdysvaltain BKT:n 3 prosentin vuotuista kasvua vuonna 2022, mikä on hitaampaa kuin vuoden 2021 5,6 prosentin vauhti, mutta silti selvästi koronavirusta edeltäneen trendin yläpuolella”, hän lisäsi. “Tämä korko heijastaa myös 0,5 (prosenttiyksikköä) alentamista, joka sisällytettiin perustapaukseemme, jotta se sisältää Ukrainan sodan vaikutukset verrattuna ennen sotaa (3,5 %).

Poliittisia sarjakuvia taloudesta

“Kasvunäkymiin liittyy kuitenkin edelleen riskejä, jotka liittyvät toimitusketjun häiriöiden voimistumiseen ja inflaatioon, jotka liittyvät pitkittyviin pandemiaseisokkeihin ja sotaan, sekä kiristyvään rahapolitiikkaan ja jatkuvaan työvoimapulaan”, Ozyildirim sanoi.

Muut taloutta koskevat raportit ovat osoittaneet ristiriitaisen kuvan, kun kuluttajat ja asunnon ostajat jatkavat kulutustaan ​​nousevan inflaation ja korkean kaasun hintojen vuoksi.

Mutta Yhdysvaltojen ja maailmantalouksien kasvuennusteita on lyhennetty viime aikoina, ja ekonomistit ovat yleensä nostaneet arvionsa taantuman mahdollisuudesta seuraavan 12 kuukauden aikana noin yhteen kolmeen.

Työntö ja veto on seurausta siitä, että Federal Reserve on ryhtynyt nostamaan korkoja, ehkä aggressiivisesti, tulevina kuukausina yrittääkseen tukahduttaa kuluttajainflaation, joka on yli 8 % vuodessa.

Ukrainan sota on heittänyt ennusteisiin apina-avaimen, kun toimitusketjun häiriöiden ja energian hinnannousujen aaltoilu lisää talouden ongelmia.

Huhtikuun Blue Chip -talouden indikaattorit osoittivat maan bruttokansantuotteen kasvun hidastuvan hieman 3,2 % tänä vuonna ja 2,3 % vuonna 2023. Se oli pienempi kuin maaliskuussa 3,5 % ja 2,5 %.

“Kaksi teemaa hallitsee Yhdysvaltain makrotaloutta tällä hetkellä: inflaatio ja Venäjän ja Ukrainan välinen sota”, taloustieteilijät kirjoittivat. “Mutta huolimatta näiden molempien teemojen dramaattisuudesta, Yhdysvaltain talouden ennustetaan (paneelin mukaan) pysyvän maltillisen ja melko säännöllisen BKT:n kasvun uralla.”

.

Leave a Comment