Susan Davis Doughty, Scarborough: Grit teki uutisia perheyrityksestämme

Mitä tulee mieleen, kun kuulet sanan “karkeus”? Soraa likaa vai kenties päättäväisyyttä? Kun kuulen sanan “karkeus”, ajattelen Linotype-koneiden tulostimen musteen hajua ja kaukokirjoituksen kolinaa, joka sylkee Associated Pressin tai UPI:n viimeisimmät uutiset. Kuuntelen ajankohtaisia ​​tapahtumia ruokapöydässä. Muistan, että minulle neuvottiin, että mikään tarina ei kata koko tarinaa ja että edes valokuvat eivät anna meille 360 ​​asteen perspektiiviä. Kuulen sireenejä ja näen isäni poistuvan ruokapöydästä, menevän pöydällä olevan suuren mustan pyörivän puhelimen luo, soittavan ja sanovan: “Tässä on John Davis Gritissä, mitä on?” Sitten, jos olisimme onnekkaita, hyppäämme kaikki autoon ja jahtaamme viimeisintä tulipaloa tai onnettomuutta 50 000 asukkaan kaupunkimme Williamsportissa Pennsylvaniassa.

Susan Davis Doughty varttui Williamsportissa, Pa.:ssa, missä hänen isänsä John B. Davis oli perheen toinen sukupolvi, joka editoi Gritiä. Se tunnetaan nimellä “America’s Favourite Small-Town-sanomalehti”, se julkaisi paikallisia, osavaltion ja kansallisia painoksia. Kuva: Susan Davis Doughty

Isäni John B. Davis oli Gritin toimittaja, kuten hänen isänsä Howard R. Davis ennen häntä. Lehti oli ollut Lamaden perheen omistuksessa vuodesta 1882, ja Detrick palkkasi isoisäni 1900-luvun alussa kahdeksannelta luokalta kopiopojaksi. Hän näki suuren potentiaalin lainaten isoisäni upeita kirjoja kirjastostaan, jotta he voisivat keskustella niistä, kun hän lopetti. Isoisäni työskenteli aina kaupungin toimittajan, vastaavan toimittajan ja toimittajan kautta ja oli vieraileva luennoitsija journalismin tunneilla Penn Statessa.

Isäni valmistui Penn Statesta vuonna 1936 ja seurasi isänsä jalanjälkiä töihin AP:lle. Pienkaupungin elämä houkutteli isääni enemmän perheensä kasvattamiseen, joten hän muutti Albanystä takaisin Williamsportiin vaimonsa ja pienen poikansa kanssa. Hän työskenteli Gritissä ja opetti oppitunteja myös Penn Statessa.

50-luvulla, kun kaksossiskoni ja minä olimme pieniä, hän vei meidät toimistoon. Uppoutuneena lukemattomien kirjoituspöytäten joukkoon samassa suuressa huoneessa menimme lehdistöhuoneeseen ja katsoimme, kuinka ladontalaitteet asettavat lyijykirjaimia jonoon. Lukiossa, kun isä oli toimittaja, muistan päivällispöydän ajankohtaisia ​​tapahtumia, joissa keskusteltiin Gary Powersin lentokoneen alasampumisesta ja kuulin, että hallituksemme ei aina kertonut koko tarinaa amerikkalaisille “turvallisuuden, ”Opettavia hetkiä minulle neljännen kartanon suhteen.

Muistan nähneeni Gritin mainoksia Boys’ Lifen takakannessa, jossa luki: “MYY GRIT VOIT PALKINNAT”. Gene Autry myi Gritin! Siskoni ja minä olimme tuomareina vuotuisessa värityskilpailussa. ”America’s Favourite Small-Town-Sanomalehdellä” oli paikallinen painos, osavaltion painos ja valtakunnallinen tuhansien painos 1:6 luettavuudella, mikä tarkoittaa, että noin kuusi ihmistä luki jokaisen myydyn painoksen! Kun lehti tietokoneistettiin, isä löysi töitä kaikille työttömälle Linotype-asettajille. “Lou Grantin” katsominen aikuisena vei minut takaisin Williamsportin Grit-uutishuoneeseen.

Tänään, Grit, myydään kansallisesti, on kehittynyt kiiltäväksi “maaseudun elämää juhlivaksi” aikakauslehdeksi, joka ei näyttänyt yhtään muistamani sanomalehdeltä. Mutta se jatkuu!

Mainos

” Edellinen

Leave a Comment