Seattlen toimitusjohtajaa ja suuryritysten vastustajaa Dan Pricea syytetään naisen pahoinpitelystä päivälliskokouksen jälkeen

Seattlen toimitusjohtaja, joka nousi tunnetuksi korottamalla työntekijöiden palkkoja ja leikkaamalla samalla omaansa, joutuu syytteeseen pahoinpitelystä, joka johtuu väitteistä, että hän yritti pakottaa ei-toivottuja suudelmia naiseen, oikeuden asiakirjat osoittavat.

Dan Price, 37, luottokorttiprosessorin Gravity Paymentsin toimitusjohtaja, sai helmikuussa syytteen neljännen asteen seksuaalisesta motivaatiosta, neljännen asteen pahoinpitelystä ja holtittomasta ajamisesta. Pricea ei ole vielä nostettu syytteisiin, jotka kaupungin lakimies nosti Seattlen kaupunginoikeuteen.

26-vuotias nainen soitti Seattlen poliisille tammikuussa. 24 ja kertoi, että hän oli tavannut Pricen ravintolassa Capitol Hillillä neljä päivää aiemmin. Kaksikko oli aiemmin kommunikoinut Instagramissa työasioista, syytöspaperien mukaan. Nainen kuvaili Pricea julkisuuden henkilöksi ja kertoi ottaneensa häneen yhteyttä joulukuussa tapaamisesta henkilökohtaisesti keskustellakseen “ammatillisista asioista”, sanovat syytöspaperit.

Sen sijaan Seattlen syyttäjät sanovat, että Price työnsi naisen nurkkaan Tesla-sedanissa illalliskokouksen jälkeen, yritti suudella häntä ja sitten tarttui hänen kurkkuun, kun tämä kieltäytyi. Naisen tiliin luottaen kaupungin asianajajat väittävät, että Price ajoi hänet North Seattlen parkkipaikalle, missä hän jatkoi “munkkeja” hänen kanssaan autossa.

Pricen puolustusasianajaja Mark Middaugh sanoi keskiviikkona sähköpostissa, että hänen asiakkaansa vastaan ​​esitetyt syytökset ovat “ehdottoman vääriä”.

”Olemme jo saaneet todisteita, jotka ovat ristiriidassa poliisiraportin keskeisten yksityiskohtien kanssa ja herättävät vakavia epäilyjä kantelijan uskottavuudesta. Mr. Price kunnioittaa oikeusprosessia ja luottaa siihen, että hänet tuodaan oikeuteen”, Middaugh kirjoitti.

Syytteet eivät kerro naisen ammattia, mutta huomauttavat, että hän on parisuhteessa eikä ollut romanttisesti kiinnostunut Pricesta.

Price nousi kansalliseen valokeilaan vuonna 2015, kun hän ilmoitti nostavansa Gravity Paymentsin työntekijöiden palkat 70 000 dollariin. Tuolloin hänen 120 työntekijälleen maksettiin keskimäärin 48 000 dollarin vuosipalkka. Price lupasi nostaa palkkoja seuraavien kolmen vuoden aikana kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla, mukaan lukien alhaisimmin palkatut virkailijat, asiakaspalvelun edustajat ja myyjät.

Price leikkasi oman palkkansa lähes miljoonasta dollarista 70 000 dollariin, mikä vahvisti itselleen nimen liike-elämässä progressiivisena toimitusjohtajana, joka taistelee korkeampien palkkojen ja parempien työehtojen puolesta keskivertotyöläiselle. Facebookin live-videossa Yhdysvaltain entinen työministeri Robert Reich kutsui Pricea “yhdeksi moraaliseksi toimitusjohtajaksi Amerikassa” monologissa, jonka mukaan kapitalismi itsessään saattaa olla moraalitonta.

“Tunsin syyllisyyttä vanhassa tilanteessa”, Price sanoi vuoden 2020 haastattelussa. “Olen onnellinen nyt. Ehkä egoni osui, ehkä mahdollisuuteni päästä Forbesin listalle putosivat pienestä nollaan, mutta se oli sen arvoista, koska olen onnellisempi, olen terveempi ja ympärillä olevat ihmiset ovat [as well].”

Pahoinpitelysyytteet nostettu

Nainen kertoi poliisille, että Price oli humalassa tammikuussa. 20 päivälliselle ja kutsui hänet myöhemmin odottamaan Teslaansa Uberin saapumista, koska ulkona oli laskutuspaperien mukaan kylmä. Nainen suostui ja sanoi heti kun hän nousi autoon, Price yritti suudella häntä, syytteen mukaan. Kun hän työnsi hänet pois, hän tarttui hänen kurkkuun, mutta ei estänyt hänen hengitysteitä.

“Hän sanoi siinä vaiheessa, että hänen käytöksensä muuttui ja hänestä tuli uskomattoman vihainen”, ja hän ajoi pois naisen kanssa, koska Uberin saapuminen kesti maksuasiakirjojen mukaan liian kauan.

Nainen kertoi pelkäävänsä, koska Price ajoi autoa humalassa. Hän otti yhteyttä poikaystäväänsä, joka sanoi hakevansa hänet Northgaten puistoon, kertovat syytteet.

Kun nainen ja Price saapuivat puistoon, Price alkoi tehdä munkkeja ylemmällä parkkipaikalla ja yritti sitten suudella naista uudelleen syytteiden mukaan. Hän työnsi hänet pois, ja hän tarttui hänen kurkkuunsa toisen kerran, sykkien kättään hänen niskaansa, syytteen mukaan. Nainen sanoi, että hän pystyi vielä hengittämään, mutta pelkäsi Pricen “tekevän jotain lisää”, sanovat maksupaperit.

Nainen sanoi, että Price makasi sitten takapenkillä ja hänen poikaystävänsä nosti hänet, syytteiden mukaan. Hän kertoi tapauksesta sekä poikaystävälleen että isälleen ja kertoi poliisille, ettei hänellä ollut mustelmia kaulassa.

Seuraavana päivänä Price lähetti naiselle tekstiviestin, jossa hän kiitti häntä tapaamisesta edellisenä iltana, mutta nainen ei vastannut, maksupaperien mukaan.

Syyteasiakirjoista ei käy ilmi, keräsikö poliisi naisen kuvaaman tekstiviestin vai puhuivatko he muiden todistajien tai Pricen kanssa.

“Asianajajamme tarkastelevat kaikkia todisteita ja määrittävät polun eteenpäin”, sanoi Anthony Derrick, kaupungin asianajajan toimiston tiedottaja. Hän sanoi, että hänen toimistonsa ei kommentoi meneillään olevan oikeudenkäynnin yksityiskohtia.

Järjestys perjantaina

Price aloitti Gravity Paymentsin vuonna 2004 19-vuotiaana. Hän käytti isoveljensä Lucasin siemenvaroja rakentaakseen startup-yrityksen asuntolaansa Seattle Pacific Universityssä. Hän sanoi saaneensa idean Gravity Paymentsista soittaessaan rock-bändissä kahvilassa.

Gravity Payments markkinoi itseään luottokorttien käsittelyyrityksenä “pienelle tytölle tai kaverille, joka uskoo amerikkalaiseen unelmaan ja on valmis työskentelemään sen saavuttamiseksi”, verkkosivunsa mukaan.

Vuoden 2015 palkkapuistoilmoituksen aikoihin Price joutui oikeudellisiin ongelmiin. Pricen veli Lucas haastoi hänet oikeuteen, koska hänen väitetään maksaneen liikaa itselleen myöhemmin samana vuonna. King Countyn tuomari päätti vuonna 2016, että Dan ei ollut loukannut Lucasin oikeuksia vähemmistöosakkeenomistajana.

Väitteet Pricen pahoinpitelystä ex-vaimoaan Kristie Colonia nousivat myös esiin samana vuonna. Bloombergin raportissa kerrottiin Colonin pitämästä lokakuussa 2015 pitämästä TEDx-puheesta, jossa hän kuvaili exänsä pahoinpideltyjä ja vesistöjä, Pricea nimeämättä. Price kertoi Bloombergille, että näitä tapahtumia “ei koskaan tapahtunut”.

Price vie nyt Twitterissä ja Instagramissa, joskus useita kertoja päivässä, kannustamaan muita toimitusjohtajia nostamaan palkkoja, helpottamaan työntekijöiden palkallista vapaata, tarjoamaan anteliaampaa terveydenhuoltoa ja joissain tapauksissa päästämään eroon kokouksista tapa parantaa työntekijöiden tuottavuutta ja tyytyväisyyttä.

Pricen on määrä saapua Seattlen kaupunginoikeuteen perjantaina, oikeuden pöytäkirjat osoittavat.

Leave a Comment