Perinteisen kulttuurin ilmaisun ymmärtäminen tavaramerkkilain linssin kautta

Johdanto

Siellä on erilaisia ​​menneisyyden esityksiä, kerrottuja kertomuksia ja maailmalle paljastettuja faktoja, jotka voivat sisältää joitain mieleenpainuvia hetkiä, jotka voivat koskea olemassa olevan muistin menettämistä. Nämä ovat Traditional Cultural Expression (TCE) -taiteellisen foorumin ulkoistettuja muotoja.

Alkuperäiskansat ja heidän perinteisten yhteisöjensä työt kuuluvat tähän kategoriaan. Termiä Perinteinen kulttuuriilmaisu kansainvälisessä merkissä kutsutaan myös “folkloreiksi” ja joissakin maissa termiä “folklore” viitataan kansallisissa tekijänoikeuslaeissaan. Termin keksi vuonna 1846 William Thomas, joka sisältää tavat, tavat, havainnot, taikauskot, balladit ja sananlaskut ja niin edelleen termillä “folklore”. Termi perinteinen kulttuuri-ilmaisu on kahdessa muodossa aineellinen ja aineeton. Tämä sisältää a) sanallisen ilmaisun tai symbolit, kuten tarinan, eeposet, legendat, tarinat ja arvoitukset jne. b) Musiikilliset ilmaisut, jotka sisältävät lauluja, instrumentaalimusiikkia, viulua jne., c) Ilmaisu, joka syntyy toiminnalla, kuten tanssimuodolla, näytelmillä, rituaaleilla jne. Jos aineettomia ilmaisuja ovat piirtäminen, maalaus taide, himo, tekstiilit, korukori, johtava taulumaalaus, Rockwork. Aineeton ilmaisu heijastaa pääasiassa ajatuksia perinteisestä tiedon jakamisesta arkkitehtonisten muotojen kanssa.

Perinteinen kulttuuri-ilmaisu heijastaa yhteisöjen sosiaalista ja kulttuurista taustaa erilaisilla uraluonteisilla elementeillä yhteisön perinnössä. Ne ovat usein tuntemattomien tai tunnistamattomien tekijöiden tekemiä tai sellaisen yhteisön tai yksilön jäseniä, jolle on tunnustettu oikeus tai jolle on annettu lupa luoda niitä yhteisön tapalakien ja -käytäntöjen mukaisesti. On olemassa erilaisia ​​perinteisiä kulttuuri-ilmaisuja, jotka kehittyvät kehitysvaiheessa ja jotka on luotu uudelleen yhteisön lähteen sisällä, mutta kerta toisensa jälkeen.

TCE:n rationaalinen merkitys

Kansallinen immateriaalioikeuspolitiikka (NIPR) 2016 on huomioinut kulttuurin merkityksen keksinnön ja niiden henkisen omaisuuden kautta sekä edistämällä kulttuurin, taiteen ja perinteisen tiedon edistämistä edistämällä yleistä etua. Politiikan tavoitteena on tavoittaa syrjäisellä Intian maaseudulla asuvat “vähemmän näkyvät” henkisen omaisuuden luojat. Se puhuu myös siitä, kuinka suullinen perinne ja tieto myös säilyttävät yhteisön perinteitä vaarantavan yhteisön eheyden ja tiedon, samalla kun edistetään Intian rikasta perintöä yhteistyössä tällaisen tiedon laillisten säilyttäjien kanssa antamalla heille kannustin ja tuki heidän pyrkimyksilleen edistää sitä.

Globalisaatio ja teknologinen kehitys sekä myös vaikutusten ja perinteisten kulttuuri-ilmaisujen mittaaminen Internetin elämässä ovat joko antaneet TCE:ille mahdollisuuden juurtua syvemmälle tai vetäneet heidät pois heidän laillisista huoltajistaan. Kehitys on helpottanut näiden TCE:iden pääsyä niiden alkuperäpaikan ulkopuolelle ja siten antanut kaupallistamismahdollisuuden myös niille ihmisille, jotka eivät ole yhteisön omistajia. Tämäntyyppiset kavallukset ovat johtaneet uhan TCE:iden laillisiin huoltajiin, ja nämä ihmiset ovat enimmäkseen alkuperäiskansoja.

TCE:n tavaramerkkilain mukainen suoja

Tavaramerkin alla lait pystyvät erottamaan yhden henkilön tavarat ja palvelut toisesta tavaramerkistä. Tavaramerkin avulla asiakas voi myös tunnistaa tuotteen alkuperäiseksi tuotteeksi ja tavaroihin ja palveluihin liittyvän liikearvon. Perinteisten tavaroiden ja palvelujen tavaramerkin rekisteröinti on suojattu tavaramerkkilain 29 §:n nojalla suoja on häiriintyneiden tavaroiden ja palvelujen loukkaamista vastaan ​​sekä yleislainsäädäntö, jonka mukaan ohittaminen on mahdollista, jos tavaramerkkiä ei ole rekisteröity tuomioistuin voi päättää.

Perinteisille tavaroille ja palveluille, kuten maalaukselle, käsintehdylle, kudoksille tai mille tahansa työlle jne. tuotekuvalla luotava kollektiivinen merkki sertifiointimerkki annetaan henkilölle ja sitä voidaan käyttää suojelemaan perinteisiä tavaroita, jotka niillä on ja siihen liittyy kulttuurinen merkitys. Intiassa on monia rikkaita perinteisen kulttuuri-ilmaisun kulttuureja, mutta toisin kuin useissa muissa maissa, kuten Australiassa ja Filippiineillä, joissa on sui generis -laki. Intia luottaa muihin lakeihin suojellakseen samaa, vaikka Amerikan yhdysvalloilla on erillinen lainsäädäntö sen esittämiseksi alkuperäisyhteisöissä. Intia käytti sui generis -lain perustetta myös perinteisen kulttuuri-ilmaisun suojelemiseen.

Ei-perinteinen tavaramerkki

Perinteinen tavaramerkki voidaan määritellä myös tavaramerkiksi, jolla se on suojattu ja joka on tunnistettu tuotteen alkuperään. Nämä ovat merkkejä, yleensä sanamerkkejä, laitemerkkejä, numeerisia jne. kun taas epäsovinnainen tavaramerkki on eräänlainen tavaramerkki, joka ei kuulu tavanomaisten tavaramerkkien luokkaan, ja sillä voi olla yhteisön kyky tehdä muotomerkki tai värimerkki. Merkeillä, jotka pystyvät erottamaan yhden henkilön tavaroiden ja palvelujen haun toisistaan, tulisi myös olla potentiaalia ja niiden olisi osoitettava, että lähde erottaa tavarat tai palvelut muista.

Perinteisen kulttuuri-ilmaisun suojaaminen ei-tavanomaisen tavaramerkin avulla

Tavaramerkkisäännöissä säädetään tavaramerkkien rekisteröinnistä säännön 26(5) mukaisesti. Äänimerkki voidaan rekisteröidä tekemällä äänileike nuottien kanssa, värimerkkiä voidaan käyttää myös toimitettaessa toimittajana väriyhdistelmä, jossa hakijan on näytettävä rekisteröitävässä äänessä oleva väri. erottuva ja toissijainen merkitys jatkuvan vilpittömän käytön vuoksi. Hajumerkkien rekisteröinnistä ei toistaiseksi ole säännöksiä. Hajumerkistä on keskusteltu voimakkaasti ympäri maailmaa ja sillä on omat ongelmansa rekisteröintikaudelle. Tällaisten merkkien suojaa ei ole kielletty sopimusten 15 artiklan nojalla, jossa todetaan, että jäsenet “voivat” vaatia rekisteröintiä varten visuaalista markkinointia. Intiassa tavaramerkkilain pykälän 2(1) (ZP) mukaisesti 1999 näyttää noudattavan matkasopimusta on määritelty sopimus, jotkut heistä “esitetty graafisesti” tämä on informantti, joka on mukana rekisteröimässä hajumerkkiä Intiassa perinteisille markkinoille koska hajua ei ehkä voida esittää graafisesti.

Vaikka merkki ei olisikaan ollut perinnöllinen erottamiskyky, merkki voi hakea tavaramerkkiä, jos se edellyttää erottuvuuden hankkimista pidemmän käytön vuoksi, tämä pätee useimmiten väriin, jossa väriyhdistelmää ei ole helppo yhdistää. on perustettu tai peritty hankittu selvästi.

Johtopäätös

Perinteiset kulttuuri-ilmaisut ovat seurausta suhteesta yhteiskuntaan, mikä viittaa siihen, että ne ovat alistettuja ja kehittyviä. Nämä ovat kulttuuriset pyrkimykset eivät ole tyhjiössä ja muista näkökohdista ja inhimillisen kehityksen pyrkimyksistä on tarpeen ymmärtää, kuinka perinteisten kulttuuri-ilmaisujen säilyttämisinnovaatiot risteävät sukupuolten tasa-arvon huomioinnissa, koulutusnäkökulmassa, myös suhteessa kielten välittäminen eri tiedoissa, jotka on peritty yhteisössä ja tämän yhteisön kestävän kehityksen mukaisesti näiden ideoiden avulla. Ajatus tavaramerkistä yhteisön omaisuutena on ollut tehokas tapa suojella perinteistä kulttuuri-ilmaisua ilman, että ryhdytään vain näkemyskoulun tavaramerkkiin.

.

Leave a Comment