Kulttuuri, ei käteinen, on avainasemassa asianajotoimistojen liikevaihdon pienentämisessä – raportti

  • Asianajajat arvostavat kulttuuria ja työtovereita enemmän kuin kylmää, kovaa rahaa, todettiin tuoreessa alan raportissa
  • Naiset ja vähemmistötyöntekijät ovat yrityksille suurempi pakenemisriski

(Reuters) – Lakimiesten kysyntä on nostanut palkat uusiin korkeuksiin, kun asianajotoimistot kilpailevat osaajista ja asiakkaista. Mutta uusi raportti ehdottaa, että asianajajille itselleen raha ei ole kaikki kaikessa.

Kun kysyttiin, mikä estäisi heitä jättämästä yrityksiään, asianajajat sijoittivat korvaukset selkeiden urakehitysmahdollisuuksien, positiivisten suhteiden työtovereihinsa ja laadukkaaseen työskentelyyn taakse Georgetown Law and the Ethics and Legal Professionin uuden raportin mukaan. Thomson Reuters Institute. (Thomson Reuters Institute jakaa saman emoyhtiön kuin Reuters.)

Torstaina julkaistu tutkimus perustuu lakitoimistojen ennätysliikevaihdon ja palkitsemiskilpailun taustalla, joka nosti aloitustyöntekijöiden palkat 215 000 dollariin viime kuukausina.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Tutkijat tarkastelivat yli 160 keskisuurta yritystä ja eniten tuottoa tuottavaa yhdysvaltalaista asianajotoimistoa ja ryhmittelivät ne asianajajien vaihtuvuuden perusteella vuosina 2019–2021. Yritykset, joiden poistumisprosentti oli ylin 25 %, mikä onnistui keskimäärin yli 19 % vuonna 2021, nimettiin “go firms”. Poistumisen osalta alimman 25 prosentin joukossa olevia, joiden keskimääräinen liikevaihto oli hieman yli 6 prosenttia viime vuonna, kutsuttiin “pysymisyrityksiksi”.

Stay-yritykset lisäsivät keskimääräistä asianajajamääräänsä lähes 7 % viimeisen kahden vuoden aikana, kun taas go-yrityksissä henkilöstömäärä väheni yli 1 % tuona aikana. Stay-yritykset menestyivät myös taloudellisesti go-yritykset paremmin kysynnän kasvun myötä. Ja majoitusyritysten asianajajat laskuttivat keskimäärin 1 754 tuntia vuonna 2021, kun go-yritysten vastaava luku oli 1 698.

Tutkijat tutkivat myös 900 asianajotoimiston työntekijää tekijöistä, jotka voisivat ajaa heidät pois nykyisestä toimistostaan. Todennäköisimmin jäävät mainitsevat työtovereidensa, yrityksensä kulttuurin ja työnsä laadun. Vain 9 prosenttia sanoi korvauksen olevan suurin veto.

Raportin mukaan naiset, vähemmistöt ja LGBTQ+-lakimiehet olivat yliedustettuina niiden kumppaneiden joukossa, jotka todennäköisemmin jättävät toimistonsa.

“Ei ole vain uskomattoman kallista korvata jatkuvasti korkeampia palkkoja maksavia lakimiehiä, mutta todennäköisimmin lähtevät asianajajat ovat todennäköisesti niitä lakimiehiä, joita asianajotoimistot tarvitsevat vastatakseen asiakkaiden kasvaviin vaatimuksiin laajemman monimuotoisuuden saavuttamiseksi”, kirjoittajat kirjoittivat.

Lue lisää:

Lakimiesten heikkenemisen estämiseksi asianajotoimistojen on katsottava käteistä pidemmälle – raportti

Asianajotoimistojen monimuotoisuus lisääntyy lähinnä junioripalkoissa, selviää

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

Karen Sloan

Karen Sloan raportoi asianajotoimistoista, lakikouluista ja lakialasta. Tavoita hänet osoitteessa karen.sloan@thomsonreuters.com

.

Leave a Comment