Kuinka parantaa yrityskulttuuria tekoälyn avulla

Mielipiteitä ilmaissut Yrittäjä avustajat ovat omiaan.

Toisin kuin lehdistön levittämät syytteet nopeista teollisuuden muutoksista, odottamattomista olosuhteista ja hallitsemattomista kriiseistä, useimmat liiketoiminnan epäonnistumiset juontuvat huonoon yrityskulttuuriin. Mielenkiintoista on, että yrityskulttuurin käsitys on muuttunut yhtä nopeasti kuin toimialat ovat kehittyneet viime aikoina.

1900- ja 2000-luvun alussa yrityskulttuurin arviointi keskittyi lähes kokonaan siihen, miten yritykset kohtelevat asiakkaitaan. Esimerkiksi Blackberryn kulttuurin lommo johtui siitä, että yritys priorisoi älypuhelinteknologiansa asiakkaiden tarpeisiin. Samaan aikaan asiakkaiden vuorovaikutus teknologian kanssa muuttui.

Viime aikoina yrityskulttuurilla on enemmän tekemistä sen kanssa, kuinka yritykset hallitsevat viestintää sisäisesti kuin suhdetoimintaansa. Tämä on vieläkin kriittisempaa yrityksen selviytymiselle, koska työntekijöiden pääsy valtamediaan on kiristynyt kulissien takana.

Ylin johto on herännyt tähän todellisuuteen. Nyt ryhdytään asianmukaisiin sisäisiin toimenpiteisiin ulkoisten näkymien parantamiseksi. Jotkut näistä toimenpiteistä sisältävät DEI- ja ESG-ohjelmat.

Hämmästyttävää on, että näiden ponnistelujen vaikutus ylittää parannetut näkymät. Tähtien työnhakijoiden vetovoima, julkinen maine ja yritysten mahdollinen selviytyminen riippuvat löyhästi tässä “yrityskulttuurin” langassa.

Uber on yksi viime aikojen suurimmista huonosti johdetun työpaikkakulttuurin syyllisistä. Sen sisäasiat, joita leimaa epäterve kilpailu, sopimaton kommunikaatio ja seksuaalisen häirinnän virrat, ovat karanneet sen työpaikan kannelta kuin höyryt lämmitetystä kattilasta. Tulokset?

Osakekurssi, joka pysyy listauskurssinsa alapuolella jopa lähes kolme vuotta listautumisannin jälkeen. Yli 200 000 käyttäjän menetys ja 27 % negatiivinen käsitys brändistä ovat myös huolestuttavia seurauksia yhtiön hallitsemattomaan yrityskulttuuriin.

Näitä teknologiaan perustuvia yrityksiä on kuitenkin vaikea syyttää kokonaan heidän huonoista yrityselämäntavoistaan. Ennen tätä työpaikan kulttuurista hyvinvointia oli lähes mahdotonta mitata tarkasti. Muista: “Mitä ei mitata, sitä ei voi parantaa.”

Tekoälyn edistymisen ja automaattisen palauteohjelmiston kehityksen myötä yritykset voivat nyt kvantifioida ja mitata erilaisia ​​yrityskulttuurinsa elementtejä, mukaan lukien tunteet, tunteet, luottamus, huolenpito ja muut.

Mutta miten se on edes mahdollista?

Aiheeseen liittyvät: 5 merkkiä yrityskulttuurisi on tuhoon tuomittu

Tunteiden kvantifiointi ja seuranta

Edullisille yrityksille työpaikkakulttuuri on täynnä asianmukaisten tunteiden ilmaisemista. Positiivisia tunteita (esim. innostus, innostus, toivo, huolenpito jne.) rohkaistaan, kun taas negatiivisia (esim. viha, halveksuntaa, ahneutta jne.) moititaan.

Positiivisten tunteiden yliilmaisu voi kuitenkin olla yhtä haitallista kuin näiden positiivisten tunteiden täydellinen puuttuminen. Menestyksen kannalta on siis tärkeää varmistaa, että organisaatiosi ilmapiiri on mitattu ja hyvin säädelty.

Näiden tunteiden kvantifiointi tekee sen säätelemisestä kymmenen kertaa helpompaa. Valitettavasti tutkimukset osoittavat, että tunteiden mittaaminen on ollut yksi huolestuneimmista ongelmista sekä tutkijoille että yrittäjille. Mutta sen ei tarvitse olla.

MIT Sloan Management Review -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selitettiin, että tekoälyllä toimiva kasvojentunnistusohjelmisto voi parantaa tunnemittausta työpaikalla. Kun etätyöstä tulee tärkeä osa työelämäämme, nämä kasvojentunnistusominaisuudet integroidaan älykkäisiin kokousavustajiin, joiden avulla voidaan seurata ja analysoida kokouksen osallistujien tunteita.

Tällä hetkellä nämä tekniikat lupaavat tehdä muutakin kuin tunnistaa, mitata ja mitata ilmeitä. Mitä tapahtuu, kun Zoom-kokousten videot sammutetaan tai uuden hybridimaailman yhteentoimivuus on täydessä voimissa?

Sanankäytön ja viestinnän sävyjen analysointi

Yli 30 miljoonaa ihmistä käyttää Grammarlya päivittäin. Voin lyödä vetoa siitä, että joku yrityksessäsi käyttää sitä. Tone Detector -ominaisuuden avulla yritykset käyttävät kirjoitusassistenttia säilyttääkseen brändinsä sävyn. Sama voisi tapahtua tekoälyllä toimivien kokousavustajien kanssa.

Kasvojentunnistustekniikan lisäksi bluecap ja kourallinen älykkäitä avustajia käyttävät äänentunnistusta ja luonnollisen kielen käsittelyä ihmisten tunteiden mittaamiseen sanankäytön ja kommunikaatiosävyn avulla.

Nämä älykkäät avustajat voivat pysyä yrityksen laajuisen viestinnän päällä sekä fyysisesti että virtuaalisesti. Verkkopohjaisten integraatioiden avulla voit seurata yrityksesi työntekijöiden tunteita virtuaalisten kokousten aikana.

Vaihtoehtoisesti Amazon Echon kaltainen äänentunnistuslaitteisto voidaan asentaa paikallisten toimistojesi kulmiin mittaamaan työpaikan ilmapiirin tunnevoimakkuutta.

Aiheeseen liittyvä: Avain viestinnän parantamiseen? Vihje: Se ei ole mitä sanot.

Synkronoi työntekijän ja toimiston käyttäytyminen reaaliajassa

Tällä hetkellä monilla yrityksillä on vaikeuksia keksiä tapaa säilyttää suotuisa yrityskulttuuri, koska hybridirakenne näyttää olevan työn tulevaisuus. Yrittäjät ovat kauhuissaan; oikeutetusti niin. Maailma ei ole koskaan nähnyt muutoksen tapahtuvan näin nopeasti.

Selviytyäkseen tästä äkillisten muutosten aikakaudesta johtajien ja yrittäjien on hyväksyttävä älykkäät koneet luotettaviksi työtovereiksi. Tämä tarkoittaa, että näiden koneiden annetaan hoitaa tehtäviä, jotka voivat viedä ihmisen tasapainosta. Työntekijöiden käyttäytymisen synkronointi eri fyysisten toimistojen ja virtuaalisten työtilojen välillä on yksi näistä tehtävistä.

Näillä tekoälyllä toimivilla avustajilla jokainen työntekijä tunnistetaan ja heidän sanankäyttönsä, tunteensa ja tunteensa synkronoidaan heidän tunnuksiensa kanssa. Näin voit tunnistaa käyttäytymismalleja, helpottaa käyttäytymisvirheiden tutkimista ja välttää HR-pullonkauloja, jotka voivat horjuttaa yrityksesi mainetta.

Henkilökohtaisen palautteen ja suositusten antaminen yksittäisille työntekijöille

McKinseyn artikkelin mukaan personointi muuttaa yrityksiä. Tämän ehdotetun “personoinnin tulevaisuuden” on kuitenkin oltava kaksisuuntainen. Uusien asiakkaiden hankkiminen yksilöllisillä markkinointikampanjoilla on siistiä. Työntekijöiden pysyvyyden nostaminen antamalla henkilökohtaista palautetta on kuitenkin kiehtovaa.

Älykkäät toimistoavustajat synkronoivat yksittäisten työntekijöiden käyttäytymisen heidän yritystunnuksiinsa, arvioivat ne yrityksen kulttuuristandardien mukaan ja antavat objektiivista palautetta jokaiselle työntekijälle. Tämä voisi olla tehokkaampaa kuin esimiesten tai yritysvalmentajien antama palaute. Tyypillisesti ihmiset loukkaantuvat vähemmän koneiden antamasta palautteesta. Kun muut ihmiset jakavat meille palautetta, meillä on korkea taipumus olla reaktiivisesti puolustava.

Nämä tekoälytyökalut eivät kuitenkaan ole täydellinen korvike näille valmentajille ja johtajille.

Aiheeseen liittyvä: Työntekijöiden palaute on tehokasta vain, jos se tehdään oikein. Näin varmistat, että se laskeutuu.

Lopuksi kattava katsaus kulttuurimatkoista

On luonnollista, että yritykset kasvavat, laajentuvat ja/tai sulautuvat muihin yrityksiin ajan myötä. Kun yritykset laajenevat tai sulautuvat, yrityskulttuurien törmäys voi tehdä integraatiosta painajaisen. Mitattavissa olevalla lintuperspektiivillä sulautuvista kulttuureista integraatio voi kuitenkin muuttua yllättävän sujuvaksi.

Vaikka kulttuuria jäljittävät älykkäät toimistoavustajat saattavat tällä hetkellä tuntua melko yksinkertaisilta, he pystyvät tiivistämään pienten, keskisuurten ja suurten yritysten välisen viestinnän visuaalisiksi kojelaudoiksi. Nämä kojelaudat edustavat kiistattomasti kyseisten yritysten yrityskulttuuria ja tarjoavat siten perustan paremmalle suunnittelulle ja päätöksenteolle.

.

Leave a Comment