Kansasin lainsäätäjät lupasivat rahoittaa kokonaan erityisopetuksen. Toistaiseksi he eivät ole pitäneet sitä.

Kansas Reflector toivottaa tervetulleeksi mielipidekirjoituksia kirjoittajilta, jotka jakavat tavoitteemme laajentaa keskustelua siitä, kuinka julkiset politiikat vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään kaikkialla osavaltiossamme. Kyle Carlin on tällä hetkellä erityisopetuksen johtaja West Central Kansas Special Education Cooperativessa Haysissa.

Kasvaessani isoisäni opetti minulle, kuinka tärkeää on täyttää lupauksesi. Olin lapsena vähän nirso. Vietin paljon aikaa isovanhempieni kanssa, ja olen melko varma, että aiheutin kaikki isoäitini harmaat hiukset.

Eräänä kesäpäivänä, kun olin ala-asteella, olin luvannut saada valmiiksi kotityöt ennen kuin hän tulee kotiin töistä. Ennen kuin pääsin aloittamaan, hajamielin ja päädyin kadulle ystäväni Joshin taloon. Vähän kello neljän jälkeen hänen kotipuhelinnsa soi ja hänen äitinsä sanoi, että se oli minulle.

Ei kestänyt kauan, ennen kuin tajusin, että olin mennyt sekaisin. Isoäiti ei ollut iloinen siitä, etten ollut tehnyt sitä, mitä sanoin tekeväni.

Nostin sen takaisin, juuri ajoissa, jotta isoisä käveli ovesta sisään ja hän sai kuulla, mitä olin jättänyt tekemättä. Minulle tuli mieleen “kaikki sinulla on sanasi” ja “kun teet lupauksen, pidät sen”. Sain myös paljon enemmän askareita, jotka eivät olleet läheskään yhtä miellyttäviä kuin kotona poimiminen.

Se ei ollut hauskaa, mutta se auttoi minua oppimaan, että lupauksilla on merkitystä.

Juuri nyt Kansasin lainsäätäjä ei täytä kaikille opiskelijoille antamaansa lupausta. Huolimatta väitteistä, että koulutus on täysin rahoitettu, erityisopetusta ei tällä hetkellä rahoiteta riittävästi. Lain mukaan Kansasin on tarkoitus rahoittaa 92 prosenttia erityisopetuksen kustannuksista, joita liittovaltion varat eivät kata. Sen rahoitusosuus on tällä hetkellä 76 prosenttia.

Tämä tarkoittaa, että koulupiirit joutuvat maksamaan vuosittain yli 100 miljoonaa dollaria enemmän kuin niiden pitäisi maksaa. Lukuvuoteen 2023-24 mennessä katettu määrä putoaa 64 prosenttiin (yli 175 miljoonaa dollaria vajaa).

Erityisopetustarpeet on täytettävä, joten paikalliset koulupiirit maksavat ylimääräiset kustannukset varmistaakseen, että oppilailla on tarvitsemansa. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että jokainen piiri ei pysty rahoittamaan yleissivistävää koulutusta niin hyvin kuin haluaisi.

Erityisopetustarpeet on täytettävä, joten paikalliset koulupiirit maksavat ylimääräiset kustannukset varmistaakseen, että oppilailla on tarvitsemansa. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että jokainen piiri ei pysty rahoittamaan yleissivistävää koulutusta niin hyvin kuin haluaisi.

Yhteisöilleni tämä merkitsee vaikeita päätöksiä, jotka vaikuttavat luokkakokoon, henkilöstön palkkoihin ja kaikkien opiskelijoiden käytettävissä oleviin resursseihin. Erityisopetuksen ja yleissivistävän koulutuksen budjetit puristuvat ja meidän on mietittävä, mitä ilman pärjätään.

Erityisopetustarpeet täytetään aina, mutta tiedämme, että opettaja, jolla on 16 oppilasta, pystyy olemaan tehokkaampi kuin opettaja, jolla on 24 opiskelijaa. Tiedämme myös, että opettajat pärjäävät paremmin, kun he saavat laadukasta koulutusta ja kun heillä on apunaan riittävästi palkattuja esiopettajia. Näitä on paljon vaikeampi tarjota, kun penniä puristetaan.

Muissa osissa osavaltiota näihin vaikeisiin päätöksiin sisältyy keskusteluja koulupiirien sulkemisesta. Tämä on valtava haaste Kansasin maaseudulle. Kun koulut sulkeutuvat, Main Street seuraa pian sen jälkeen.

Onneksi on loistava tilaisuus korjata tämä.

Kansasilla on tällä hetkellä yksi historiansa suurimmista budjettiylijäämistä. Kansasin on nyt aika rahoittaa erityisopetusta asianmukaisesti ja lopulta täyttää lupauksensa 92 prosentista.

Ainoat ihmiset, joilla on valta muuttaa tätä, ovat Kansasin edustajainhuoneen ja Kansasin senaatin jäsenet. Jos olet vanhempi tai yhteisön jäsen, joka on huolissaan kaikille opiskelijoille annetuista mahdollisuuksista, sinun on kerrottava näille lainsäätäjille, mitä koulusi ja yhteisösi tarvitsevat.

Ota yhteyttä edustajaasi ja senaattoriisi ja kerro, mitä erityisopetuksen täysi rahoitus merkitsisi sinulle ja koulullesi. Pyydä heitä sisällyttämään Kansasin budjettiin asianmukainen erityisopetusrahoitus, kun he palaavat Topekaan 25. huhtikuuta. Löydät lainsäätäjäsi tässä.

Muistuta heitä lupauksen voimasta Kansasissa.

Kansas Reflector pyrkii mielipideosastonsa kautta vahvistamaan niiden ihmisten ääniä, joihin julkinen politiikka vaikuttaa tai jotka on suljettu julkisen keskustelun ulkopuolelle. Täältä löydät tietoa, mukaan lukien oman kommenttisi lähettäminen.

Leave a Comment