Kansasin kouluttajat vaativat erityisopetuksen valtiontuen lisäämistä

WICHITA, Kan. (KWCH) – On kulunut yli vuosikymmen siitä, kun Kansasin lainsäätäjät tarjosivat osavaltion lain asettaman erityisopetuksen rahoitustason. K-12-budjetti on yksi tärkeimmistä kohdista, jonka lainsäätäjät saavat päättää tämän parlamentaarisen istunnon, kun he palaavat maanantaina. Opettajat vaativat erityisopetuksen valtiontuen lisäämistä.

Valtion erityisopetuksen rahoitusta on lisätty viime vuosina, mutta se ei pysy näiden palvelujen kustannuksissa. Kansasin osavaltion opetusministeriö (KSDE) arvioi vajeen olevan noin 150 miljoonaa dollaria. Se on kustannus, joka sitten laitetaan koulupiirien katettaviksi, usein muiden opiskelijoiden kustannuksella.

Erityisopetuksen valtiontukien osalta on maaginen luku: 92 %.

“Federal potkaisee vähän rahaa ja sitten mitä liittovaltio ei kata, siellä tulee osavaltion 92%”, sanoi West Central Kansasin erityisopetuksen osuuskunnan erityisopetuksen johtaja Kyle Carlin. “Valtio sanoo: “Rahoitamme 92 prosenttia siitä, mitä on, mitä on jäljellä.”

Koulupiirit vastaavat loput 8 %:sta. Mutta vuodesta 2011 lähtien valtion erityisopetuksen rahoitus oli 92 prosenttia.

“Tällä hetkellä he rahoittavat vain 76 prosenttia”, Carlin sanoi.

Carlinin edustama erityisopetusosuuskunta palvelee Haysia, Ellisiä, Victoriaa ja La Crossea.

Carlin sanoi, että piirit tasapainottavat, mistä hankkivat varat näiden palvelujen varmistamiseksi.

“Se ei ole valinta. Et voi sanoa, ettei meillä ole siihen rahoitusta, joten teemme vain puolet siitä, mitä IEP sanoo, hän sanoi. “Meidän on tehtävä koko asia. Joten todellinen haaste on varmistaa, että vastaamme tarpeisiin.”

Carlin lisäsi: “Raha tulee jostain, ja se vain vaikeuttaa kaikkien koulujemme tekemistä kaiken tarpeellisen, ei vain erityisopetuksen.”

Se on aikana, jolloin he näkevät enemmän opiskelijoita tarvitsevan erityisopetusresursseja.

“Tarvitsee, että he ovat [presented] kanssa ovat monimutkaisempia, haastavampia ja vaativat enemmän resursseja vastatakseen siihen”, Carlin sanoi.

Hän sanoi, että se näkyy hänen edustamassaan osuuskunnassa.

”Toimitusterapeuttimme, nousimme 84:stä 125:een (opiskelijat) kahdessa vuodessa, mikä on lähes 50 prosentin lisäys. Ja näemme samanlaisia ​​lisäyksiä fysioterapiassa, sosiaalityössä ja mielenterveyspalveluissa, mutta myös luku- ja matematiikan palveluissa”, Carlin sanoi.

Aiemmin tässä kuussa Kansasin osavaltion opetuslautakunta suositteli, että lainsäätäjä osoittaisi 155 miljoonaa dollaria erityisopetukseen ensi vuodeksi, mikä saavuttaa 92 prosentin osuuden. Hallituksen puheenjohtaja sanoi, että valtiolla on siihen varat.

“Jotta lainsäätäjä sanoisi: “Meillä ei ole varaa tähän”, en vain osta sitä”, Carlin sanoi. “Meillä on varaa tähän, ja meidän on tehtävä tämä. “

Carlin sanoi, että rahoitustilanteella on sivuvaikutus, mikä vaikeuttaa henkilöstön palkkaamista ja säilyttämistä. Hän sanoi, että korotukset, etuudet ja koulutus ovat luokkia, joissa rahoitusta leikataan. KSDE:n tiedot osoittavat, että Kansasin kouluissa oli tänä keväänä lähes 1 400 avointa työpaikkaa, joista eniten oli erityisopetuksessa. Tehtäviä oli noin 300, mikä oli enemmän kuin viime syksynä. Kokonaismäärä sisältää opettajat, paratiiset ja kliinisen henkilökunnan.

Tekijänoikeus 2022 KWCH. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment