Julia Childin popkulttuurin elpyminen ruokkii uutta pandemian aikakauden kotikokkien sukupolvea

Pari kuukautta sitten aloin saada lehdistötiedotteita useista uusista kirjoista ja TV-ohjelmista, jotka kaikki pyörivät saman kuuluisan amerikkalaisen kokin, Julia Childin, ympärillä.

Marraskuun lopulla katsoin uuden dokumentin nimeltä Julia. Viime kuussa Food Network käynnisti ruoanlaittokilpailuohjelman nimeltä Julia Child -haaste, sisältää kahdeksan kotikokkia ja lasten reseptejä. Siellä on uusi tietokirja nimeltä Lämmittely Julia Child kirjoittanut Helen Horowitz, ja muutama viikko sitten HBO Max julkaisi ohjelman nimeltä Juliadramatisointi Julia Childin elämästä 1960-luvulla, pääosissa Sarah Lancashire, David Hyde Pierce ja Isabella Rossellini.

“[The show focuses on the time] kun hän keksi ruokatelevision, jossa roolit avioliitossa vaihdettiin. Se tuntui todella jännittävältä toisen näytöksen tarinalta”, sanoi vastaava tuottaja ja luoja Daniel Goldfarb, joka myös käsikirjoitti ja tuotti. Ihmeellinen rouva. Maisel.

Julia Child on kuuluisa amerikkalainen ikoni, mutta ihmettelin, miksi niin monta projektia tapahtuu yhtä aikaa.

“Olemme juuri selvinneet parista vuodesta, jolloin monet ihmiset viettivät paljon aikaa kotona”, Goldfarb sanoi. “Ajatus ruoanlaitosta vie sinut uusiin paikkoihin ja yhteydenpitoon ihmisten kanssa ja hyvän ruuan syömisen iloon. Uskon myös, että olemme ajassa, jossa Julian optimismi ja Julian elämänilo ja Julian uppoamattomuus ovat todella inspiroivia.

Horowitzin kirja keskittyy Childiin, mutta korostaa hänen uransa kuutta vaikutusvaltaisinta henkilöä, mukaan lukien hänen ihaileva miehensä Paul Child.

“Yksi asia, jonka päädyin, on Paulin uskomaton avulias”, Horowitz sanoi. “Hän rohkaisi häntä joka vaiheessa. Hän puhuu roolistaan [Julia’s TV show] Ranskalainen kokki ja hänen roolinsa on täysin kulissien takana. Hän auttaa ostoksissa esitystä varten, hän kuljettaa materiaalit, hän siivoaa esityksen jälkeen, pesee kaiken. Eikä hän koskaan näyttänyt kateelliselta. Hän näytti olevan kiitollinen mahdollisuudesta.”

Hän sanoo, että hänen kirjansa ajoitus oli puhdas sattuma. Mitä tulee niin monien samaan aikaan julkaistujen projektien seesteisyyteen,

“Se saattaa liittyä pandemiaan”, Horowitz. “Me kaikki olimme loukussa kodeissamme, mutta teillä oli paljon aikaa. Luulen, että se on osa sitä. Ihmiset pyyhkäisivät pölyt kirjoistaan ​​ja sanoivat: “Haluan kokeilla sitä.””

Kirja, johon hän viittaa, on Ranskalaisen ruoanlaiton taiteen hallinta, Lapsen ensimmäinen keittokirja, joka julkaistiin vuonna 1961, kun hän oli 49-vuotias. Kirja aloitti hänen uransa ja on edelleen yksi kaikkien aikojen myydyimmistä keittokirjoista. Tähän ruokastylisti Christine Tobin viittasi, kun hän keitti kaiken ruoan, jonka näet HBO:ssa. Julia. Ruoka oli niin iso osa tuotantoa, että hänelle rakennettiin täysin toimiva keittiö kuvauspaikan viereen, jotta hän saattoi vetää höyryävät astiat uunista ja viedä ne heti kuvauspaikalle.

“Kolmassa jaksossa voilla täytetyt hampurilaiset ovat vain mehukkaita”, sanoi Tobin, joka asuu Bostonissa aivan kuten Child oli. “Näemme Julian paahdetun kanan ja krutonkeja, joka on yksi suosikeistani.”

Tobin sanoo, ettei hän käytä vanhoja Hollywoodin tyylitemppuja; kaikki ruoka kuvauksissa oli herkullista, korkealaatuista, ja näyttelijät ja miehistö söivät ne iloisesti otosten välillä.

“Yksikään asia ei ole väärennös”, sanoi Tobin. “Kaikki kysyvät minulta sitä. Kaikki oli hänen reseptiään ja tuoretta, ja olin niin onnekas, että minulla oli toreja, että sain käydä, jotka olivat itse asiassa joitain Julian suosikkimarkkinoista. Se oli todella upeaa.”

Tämän päivän mediamaisema on täynnä ruoanlaittoohjelmia ja -kilpailuja, ruokapodcasteja (ah!) ja Instagramin ruoanlaittovaikuttajia. Mutta toivottavasti kaikki tämä uusi Julia Child -ohjelmointi pitää Amerikan alkuperäisen ja rakastetun julkkiskokin merkityksellisenä nuoremmille sukupolville.

Kuuntele Rachel Bellen James Beard Award -ehdokkuuden podcastia “Your Last Meal”. Seuraa @yourlastmealpodcastia Instagramissa!

.

Leave a Comment