Hallituksen Disneyn hyökkäys. DeSantis on uusin GOP-uhka suurliiketoiminnalle

Paikkamerkki artikkelitoimintojen latauksen aikana

Kuusi vuotta sitten Indianan silloinen hallitus. Mike Pence pyrki muuttamaan juuri allekirjoittamansa “uskonnovapauslain” laiksi, koska Corporate America vastusti sitä.

Apple ja Salesforce vastustivat lakiesitystä, joka näytti antavan yrityksille mahdollisuuden syrjiä homomiehiä ja lesboja. Eli Lilly, osavaltion suuri työnantaja, kutsui sitä “huonoksi Indianalle ja yrityksille”. Indianan kauppakamari sanoi, että laki oli “täysin tarpeeton”.

Lainsäätäjät kuuntelivat. Republikaanien hallitsema osavaltion hallitus tarkisti lakiesitystä nopeasti selventääkseen, ettei sitä voida käyttää seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan palvelun kieltämiseen. Pence allekirjoitti sen. Ja taistelu kahden pitkäaikaisen liittolaisen – yritysten ja republikaanien – välillä oli ohi.

Mutta Pencen antautuminen voi tuntua postikortilta kaukaiselta aikakaudelta, sillä yhä useammat osavaltion ja liittovaltion republikaanien johtajat näyttävät nykyään innokkaasti törmäämään Amerikan suurimpien yhtiöiden kanssa samankaltaisista ajankohtaisista asioista.

DeSantis ehdottaa Disney Worldin erityisverotuksen purkamista

Viime vuonna GOP hyökkäsi Delta Air Linesin ja Major League Baseballin kaltaisia ​​yrityksiä vastaan, koska ne vastustivat Georgian rajoittavaa äänestyslakia. Citigroupia uhkailtiin toimenpiteistä, joiden katsottiin vastustavan Texasin äskettäistä aborttikieltoa. Ja Disneyn valitukset Floridan uudesta laista, joka rajoittaa luokkahuoneessa keskustelua seksuaalisesta identiteetistä, on johtanut siihen, että republikaanit kohdistavat taikavaltakunnan etuihin. Keskiviikkona GOP:n kontrolloima Floridan senaatti äänesti äänin 23-16 Disneyn erityispiirin aseman poistamiseksi, ja Florida House voisi seurata esimerkkiä torstaina. Tämän suuren muutoksen vaikutukset ovat edelleen epäselviä.

Hyökkäyksestä huolimatta yritykset eivät peräänny – asiakkaiden ja työntekijöiden kohonneiden odotusten vuoksi. Citigroup ei perunut tarjoustaan ​​auttaa Texasin työntekijöitä saamaan osavaltion ulkopuolisia aborttipalveluja sen jälkeen, kun siellä säädettiin uusi rajoittava laki, vaikka osavaltion GOP:n edustaja uhkasi estää rahoitusyritystä myöntämästä kuntien joukkovelkakirjoja.

Tuloksena on tuoreita halkeamia yritysten ja yritysystävällisen GOP:n välisessä aikoinaan vahvassa suhteessa.

Tämä outo uusi tilanne on jyrkin Florida Govin välisessä yhteenotossa. Ron DeSantis, republikaani, jolla on presidentin tavoitteita, ja Walt Disney Company, teemapuisto ja viihdejätti, jolla on 80 000 työntekijää pelkästään Sunshine Statessa.

Tällä viikolla yllättävänä liikkeenä DeSantis pyysi Floridan lainsäätäjiä kongressin uudelleenjakoa koskevassa erityisistunnossa tarkastelemaan myös kaikkien ennen vuotta 1968 perustettujen itsehallinnollisten piirien tappamista – mukaan lukien Disney Worldin piirit, joista Orlandon alueella on ollut lähes kuusi vuosikymmentä.

Kuvernöörin tiedottaja sanoi, että kyseessä ei ollut kosto Disneylle, joka vastusti julkisesti DeSantisin kannattamaa lakiesitystä, joka kielsi keskustelut seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä alakoulun luokissa.

Kuinka Disney kaatui taistelussa LGBTQ-puheesta Floridan kouluissa

“Tässä on kyse illan pelikentästä Floridan yrityksille”, kuvernöörin tiedottaja Bryan Griffin sanoi sähköpostitse. “Kyllä, Disney hyötyy yhdestä näistä erityispiireistä, mutta kehotus on tutkia kaikkien erityisalueiden olemassaolo.”

Aubrey Jewett ei ostanut sitä.

“On selvää, että he tekevät sen rangaistakseen Disneyä”, sanoi Keski-Floridan yliopiston valtiotieteen apulaisprofessori Jewett ja huomautti, että erityisten piirien poistamisesta aiheutuvat seuraukset ovat asia, jonka lainsäätäjät yleensä haluavat tutkia ennen kuin tekevät.

“Normaalina poliittisena aikana”, hän sanoi, “tämä olisi mahdotonta ajatella.”

Ei ole juurikaan normaalia, että Floridan kuvernööri tavoittelee osavaltion tehokkainta yhtiötä.

Muodollisesti nimetty Parental Rights in Education -laki, jonka DeSantis allekirjoitti aiemmin tässä kuussa, sekoittui välittömästi.

DeSantisin lehdistösihteeri Christina Pushaw kutsui sitä “Anti-Grooming Bill”.

Disney kärsi siitä, että se ei tehnyt tarpeeksi pysäyttääkseen lainsäädännön ja suojellakseen LGBTQ-työntekijöitään. Disneyn johtajat pyysivät anteeksi. He lupasivat lopettaa lahjoitukset Floridan poliitikoille, kun he tarkastelivat uudelleen prioriteetteja. Sitten yhtiö sanoi, että lakiesitystä “ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä eikä sitä olisi koskaan pitänyt allekirjoittaa laiksi” ja lupasi vaatia sen kumoamista.

Jopa laskun allekirjoittamisen jälkeen DeSantis jatkoi kuvaamista Disneyssä.

Hän sanoi, että yritys oli “ylittänyt rajan”.

“He eivät hallitse tätä valtiota”, DeSantis lisäsi.

Muut republikaanien lainsäätäjät liittyivät mukaan.

Osavaltion edustaja Randy Fine (R) twiittasi että hän esitteli lakiehdotuksen Disneyn Reedy Creek Improvement Districtin poistamisesta: “Disney on vieras Floridassa. Tänään muistutamme heitä.” Se ei ole pysähtynyt siihen.

Yritykset, jotka kohtaavat uusia odotuksia, kamppailevat paineen kanssa ottaa kantaa Georgian äänestyslakiin

Republikaanien kongressin 17 jäsenen ryhmä kirjoitti Disneyn toimitusjohtajalle Bob Chapekille kirjeen, jossa hän ilmoitti, että he eivät tue Mikki Hiiren tekijänoikeussuojan jatkamista vuoden 2024 päättymispäivän jälkeen. Kirje, Rep. Muun muassa Jim Banks (R-Ind.) ja Chris Jacobs (RN.Y.) sanoivat, että Disney “on antautunut äärivasemmiston aktivisteille tekopyhällä, herättäneellä yritystoiminnalla”, viitaten yhtiön vastustukseen Floridan luokkahuonelakia kohtaan.

Disney ei vastannut kommenttipyyntöön. Business Roundtable, johon kuuluu Amerikan suurimpien yritysten toimitusjohtajat, kieltäytyi kommentoimasta.

Yhdysvaltain kauppakamari, jota pidetään maailman suurimpana yritysjärjestönä, käsitteli epäsuorasti kysymystä GOP:n lainsäätäjien kostosta niitä vastustaville yrityksille sosiaalisissa kysymyksissä.

“Kamarin pitkäaikainen kanta on, että poliittisten päättäjien tulee arvioida politiikkaa politiikan ansioiden perusteella ja sen perusteella, mikä on hyväksi heidän äänestäjiensä ja kansakunnan hyvinvoinnin lisäämiseksi”, kamarin tiedottaja Tim Doyle sanoi.

Stanfordin demokratiaa, kehitystä ja oikeusvaltiota käsittelevän keskuksen vanhempi tutkija Didi Kuo sanoi: “Luulen, että Corporate America on kärsinyt siitä, kuinka edetä.”

Yritykset haluaisivat välttää näitä ongelmia, Kuo sanoi. Mutta vanhat säännöt politiikan ja liiketoiminnan sekoituksesta ovat muuttumassa. Republikaanipuolue näyttää tuovan esiin vähemmän valtavirran näkemyksiä joissakin kulttuurikysymyksissä, Kuo sanoi, mikä vaikeuttaa yritysten navigointia.

Tämä on sekoittanut joitain tuttuja uskollisuuksia. Vuonna 2017 senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnell (R-Ky.) auttoi ajamaan läpi yhden historian suurimmista yhtiöveron leikkauksista, mutta viime huhtikuussa hän lähetti yrityksille viestin: “Varoitukseni yritys-Amerikalle on pysyä poissa politiikasta.”

McConnellin purkaus oli vastaus Corporate American vastustukseen Georgian maaliskuussa 2021 hyväksyttyä äänestyslakia vastaan. Vastustajat sanoivat, että lain tarkoituksena oli vaikeuttaa joidenkin ihmisten äänestämistä.

Sadat yritykset – mukaan lukien Target, Microsoft ja American Airlines – allekirjoittivat lausunnon, jossa äänestystä kutsuttiin “demokratiamme elinvoimaksi” ja sanottiin, että “meidän on varmistettava äänioikeus meille kaikille”.

Major League Baseball päätti napata kesän tulevan All-Star-ottelun Georgiasta.

Ed Bastian, Atlantassa toimivan Delta Air Linesin johtaja, kertoi työntekijöilleen mielipiteensä lainsäädännöstä, mukaan lukien “lopullista laskua ei voida hyväksyä eikä se vastaa Deltan arvoja”.

Se ei sopinut joillekin republikaaneille.

Kuinka kaksi mustaa toimitusjohtajaa sai yritysten Amerikan kiinnittämään huomiota äänioikeuksiin

Tunne. Ted Cruz (R-Tex.), Marco Rubio (R-Fla.), Josh Hawley (R-Mo.), Marsha Blackburn (R-Tenn.) ja Mike Lee (R-Utah) esittelivät lakiehdotuksen MLB:n poistamiseksi. sen kartellipoikkeuksesta, joka luokittelee liigan urheiluksi eikä liiketoiminnaksi.

“Jos Major League Baseball aikoo toimia epärehellisesti ja levittää valheita Georgian äänioikeuslakista suosiakseen yhtä puoluetta toista vastaan, heidän ei pitäisi odottaa saavansa jatkossakin erityisetuja kongressilta”, Cruz sanoi lausunnossaan.

Lasku ei koskaan mennyt minnekään. Mutta heidän pointtinsa tuli esille.

Ja Georgian republikaanien hallitsema edustajainhuone äänesti Deltan käyttämän lentopolttoaineen verohelpotuksen kumoamisen puolesta säästääkseen vähintään 35 miljoonaa dollaria vuodessa. Mutta se lasku kuoli ennen täydellistä hyväksymistä.

Georgian lainsäätäjät hyväksyivät samanlaisen lain vuonna 2018 sen jälkeen, kun Delta lopetti yhteistyön National Rifle Associationin kanssa vastauksena kouluampumiseen Parklandissa, Fla. Mutta sitten – hallitus. Nathan Deal, myös republikaani, lopetti veron keräämisen kuukausia myöhemmin.

Jeffrey Sonnenfeld, Yalen johtamisprofessori, jolla on läheiset siteet yritysten hallitushuoneisiin, sanoi, että yritykset eivät perääntyneet taistelusta, jota hän kutsui “GOP-kulttuurin kumoamisuhkauksilla”.

“Yritykset pilkkaavat tätä säälittävää haukkumista koirilta, jotka on kahdeltu autotalliinsa”, hän kirjoitti sähköpostissa The Washington Postille ja huomautti, kuinka “Trumpin suuntautunut GOP” oli jo menettänyt Yhdysvaltain valtavirran liikemaailman.

Kymmenet yritykset keskeyttivät tai lopettivat poliittisten lahjoitusten tekemisen kongressin republikaaneille, jotka äänestivät vuoden 2020 presidentti Bidenin vaalien varmentamista vastaan, hän sanoi. Ainakin 600 yritystä allekirjoitti viime vuonna vetoomuksen republikaanien johtamia äänioikeusrajoituksia vastaan.

Yksi epätavallinen näkökohta DeSantisin uhkauksissa Disneylle on, että hän on näyttänyt olevan halukas noudattamaan. Mutta on epäselvää, mitä vaikutuksia sillä on, jos Disney World menettää erityiset piirioikeutensa.

Disney on haavoittuvampi poliittisen koston uhille, koska siltä puuttuu usein yrityksen valttikortti: helppo liikkuvuus.

Etelä-Carolinan yliopiston liikejuridiikan professori Benjamin Means on tutkinut sitä, mitä hän kutsuu “yritysten irtautumisen” voimaksi – olipa kyseessä pääkonttorin muuttaminen tai investointien siirtäminen.

“Disney, he eivät todellakaan voi poimia palloaan ja mennä kotiin”, Means sanoi. “Et voi siirtää Disney Worldiä.”

Mutta DeSantisin taktiikka saattaa saada Disneyn harkitsemaan uudelleen tulevia sijoituksia. Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom (D) on jo pyytänyt yritystä harkitsemaan 2 000 työpaikan siirtämistä osavaltiostaan ​​Floridaan.

Coloradon kuvernööri. Jared Polis (D) käytti viimeaikaista kuohuntaa tehdäkseen esityksiä Disneylle ja Twitterille – DeSantis on myös kritisoinut teknologiayritystä, koska hän vastusti Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin ostotarjousta.

“Floridan autoritaariset sosialistiset hyökkäykset yksityistä sektoria vastaan ​​ajavat yrityksiä pois”, Polis twiittasi.

Texas GOP:n poliitikot ovat myös painostaneet yrityksiä. Viime vuonna kuvernööriluutnantti Dan Patrick hyökkäsi American Airlinesia vastaan, koska se vastusti muutoksia osavaltion äänestyslakeihin.

“Texans ovat kyllästyneitä yrityksiin, jotka eivät jaa arvojamme ja yrittävät sanella yleistä politiikkaa”, Patrick sanoi pitkässä lausunnossa.

Kostopolitiikka ei auta hallitusta, sanoi valtiotieteen professori Jewett.

“Se ei ole tapa tehdä hyvää julkista politiikkaa.”

Leave a Comment