CFPB:n signaalit koulutuslainanantajien valvonnasta | Troutman pippuri

18. huhtikuuta Consumer Financial Protection Bureau (CFPB tai Bureau) julkaisi blogikirjoituksenjossa tarkastellaan käytäntöä, jossa rikosrekisteriotteita ei pidätetä opiskelijoilta, joilla on rikollinen tili ja jotka opiskelevat korkeakoulussa.

Käytäntö, jossa kopiot pidätetään taktiikkakokoelmina, ei ole koskaan ollut suosittu sääntelijöiden tai kuluttajansuojaajien keskuudessa. Vielä joulukuussa 2021 Yhdysvaltain opetusministeriön ministeri Miguel Cardona, esityksessä vuoden 2021 liittovaltion opiskelija-apua käsittelevässä koulutuskonferenssissa totesi ennakonpidätyksen epäreiluksi käytännöksi, joka vaikuttaa erityisesti haavoittuviin opiskelijaryhmiin.

Määritellessään opetusministeriön (osaston) painopisteitä opintotuen alalla Cardona oli selvä, että korkeakoulujen oikeudenmukaiset takaisinperinnät ja opiskelijat ovat keskeinen politiikan määrittäjä. Myös ennakonpidätys on ollut useiden vuosien ajan osavaltiotason hyökkäyksen kohteena, koska yhä useammat osavaltiot ehdottavat ja joissakin tapauksissa säätävät lakeja, jotka kieltävät tämän käytännön.

Lisää huomiota tähän käytäntöön kiinnittää nykyinen CFPB:n ja opetusministeriön välinen suhde, joka on paljon läheisempi ja paremmin linjassa kuin aikaisemmin. Nykyinen CFPB:n johtaja Rohit Chopra toimi aiemmin osaston vanhempana neuvonantajana ja työskenteli koulutusturvallisuuden alaisuudessa. Sitä ennen hän toimi CFPB:n opintolainavaltuutettuna entisen johtajan Richard Cordrayn alaisuudessa. Ja entinen CFPB:n johtaja Richard Cordray vain sattuu palvelemaan osaston liittovaltion opintotuen operatiivisena johtajana. Molemmat arvostelevat suoraan nykyisiä opintolaina- ja palvelukäytäntöjä, joten ei ole yllättävää nähdä johtaja Chopra ja Mr. Cordray koordinoivan kantoja ja toimia kuluttajansuojan saavuttamiseksi.

Äskettäisessä blogikirjoituksessaan CFPB ilmaisee selvästi, että käytäntö lykätä opintosuoritusotteita perintätaktiikkana ei ole kovin järkevä toimistolle, ja totesi: “Se on erityisen hämmentävää, koska se voi heikentää eikä lisätä opiskelijan todennäköisyyttä maksaa takaisin.” Pääasiallinen ote tässä kaikessa on se, että opintolainapalveluissa, alkuperinnöissä ja korkeakouluissa työskentelevien rahoituslaitosten tulee yleensä ennakoida sekä CFPB:n että opetusministeriön huomion omien laina- ja palveluohjelmiensa suhteen. kohti vahvempaa kuluttajansuojaa. Näin ollen nyt on aika arvioida näitä ohjelmia ja pohtia, mitä lisämahdollisuuksia voi olla.

Leave a Comment