Baseball muuttaa univormujaan, mutta ei kulttuuriaan

Paikkamerkki artikkelitoimintojen latauksen aikana

Ulkomainen laastari näyttää siltä kuin se olisi aina ollut siellä. Se on pyöreä ja vastaa ruskeaa, joka korostaa San Diego Padresin univormuja. Et voi missata sitä oikeasta hihasta, kun Fernando Tatis Jr. kääntää mailaansa osuttuaan homeriin, mikä on juuri se tarkoitus, että Motorolasta tulee ensimmäinen yrityssponsori, joka on päässyt sopimukseen Majorin univormusta. League Baseball -joukkue.

Juuri ajoissa seuraavalle vuosituhannelle baseball liittyy muihin suuriin urheilulajeihin ottamaan käyttöön sponsoripaidat, koska mikään ei huuda moderni! enemmän kuin franchising, joka löytää jokaisen sentin kiinteistön pelipinnoilta, lähetyksistä ja pelaajien vaatteista tehdäkseen helpon rahan. Motorolalle kuuluva avaruus, kaksikaarinen M-logo näkyy jo NBA-mestarin Milwaukee Bucksin ja Indiana Pacersin pelipaidoissa. Ensi kevääseen mennessä se kudotaan – tai joidenkin perinteisten mielestä täpläksi – Padresin raitoja.

“Sinä menetät sellaisen [of] Klassinen univormu kai, Padres-syöttäjä Craig Stammen sanoi San Diego Union-Tribunen mukaan. “Mutta sinä katsot NBA:ta, heillä on se siellä. Se on tavallaan osa maailmaa sellaisena kuin se on nykyään, eikä minulla ole sen kanssa mitään ongelmaa tavalla tai toisella.

Tältä edistys näyttää baseballissa: kapitalismissa täynnä oleva askel, jotta omistajat voivat lihottaa taskujaan siinä toivossa, että näistä kumppanuuksista maksetut miljoonat valuvat alas työhön. Silti ja edelleen, vauvaaskel tulevaisuuteen, vaikka puristit kuinka äänekkäästi protestoivatkaan.

Aina syke hitaasti ja vuosikymmenen tai kaksi myöhässä, baseball yrittää saada aikaan. Urheilu tekisi itselleen palveluksen, jos se modernisoisi kulttuuriaan mielekkäämmillä tavoilla, olipa dollarimerkkejä kiinni tai ei.

Jenkit kohtaavat tavanomaiset korkeat odotukset – ja samat vanhat kysymykset

Baseballissa on päästävä eroon assimilaatiosta ja individualismin hillitsemisestä sillä verukkeella, että nuorille pelaajille opetetaan “sääntöjä”. Tämä liittyy siihen, että pelaajat voivat ilmaista mielipiteitä, jotka eivät välttämättä sovi konservatiivisen klubitalon ahtaaseen tilaan. Jos se kuulostaa liian suurelta, liian nopealta, otetaan se hitaasti ja aloitetaan tästä: Voiko Yankees-pelaaja jo kasvattaa parran?

Vuonna 2022 meillä on itseohjautuvia autoja ja miljardöörejä, jotka matkustavat huviristeilyille avaruuteen, mutta New York Yankees saa silti pelaajansa näyttämään haamuilta, jotka kävelevät Iowan mystiseltä maissipellolta. Kaikilla pelaajilla on edelleen puhdas ajeltu ulkoasu ja leikataan punokset osana vanhentunutta politiikkaa, joka alkoi George Steinbrennerin johdolla 1970-luvulla. Väestöryhmälle, johon baseball yritti vedota “Let the Kids Play” -kampanjallaan: tiedä vain, että se oli erittäin, hyvin erittäin kauan sitten.

Selittämättömästi tämä politiikka on säilynyt lähes puoli vuosisataa myöhemmin, kauan Steinbrennerin kuoleman jälkeen. Katso vain ennen ja jälkeen kuvat syöttäjä Miguel Castron.

Viime kaudella, kun Castro asettui New York Metsiin, hänen kultaiset rastatukkansa melkein koskettivat paidan takana olevaa nimikylttiä ja paksu parta peitti hänen vaikuttavan leukalinjansa. Nyt jenkkien kanssa Castro näyttää olevansa uponneessa paikassa: punokset poissa, parta ajeltu, täysin muutettu jenkkien mielestä hyväksyttäväksi ulkonäöksi.

Yankeesilla ei ehkä ole täydellistä listaa saatavilla tärkeissä divisioonaotteluissa Torontossa ensi kuussa, mutta hei, ainakin heidän rokottamattomat pelaajat näyttävät hyväksyttäviltä, ​​kuten puhtaat toimistopäälliköt, kotona istuessaan.

Atlanta Bravesilla ei ehkä ole samoja muodollisia käytäntöjä kuin Yankeesilla, mutta äskettäin Ronald Acuna Jr. irrotti franchising-sääntönsä, kun hän keskusteli naudanlihastaan ​​entisen joukkuetoverinsa Freddie Freemanin kanssa. Ilmeisesti kun Acuna, nyt 24-vuotias venezuelalainen tähti, pääsi ensimmäisen kerran suuriin liigoihin, Freeman ja muutamat muut ottivat tehtäväkseen opettaa silloiselle aloittelijalle, kuinka olla Braves-pelaaja. Kuinka käyttää hattua oikein, hiuksiaan oikein ja jopa silmiään mustavalkoisella tavalla. He olivat Acunan mukaan riittävän rohkeita pyyhkiäkseen rasvan hänen kasvoiltaan.

Haastattelussa MLB Networkin kanssa, Freeman vastasi Acunan valituksiin. Vaikka Freeman puolusti rooliaan luolan äitinä, hänen tiettyjen sääntöjen tunnustaminen paljasti jälleen, että vaatimustenmukaisuuden kulttuuri pitää baseballin jäädytettynä menneisyytensä.

”Kun puet Braves-univormua, siinä organisaatiossa on organisaatiosäännöt. Et peitä A-kirjainta aurinkolaseilla, et käytä korvakoruja, sinulla on tietyn pituiset hiukset. Käytät univormua verenpaineen aikana. Sinulla ei ole silmien mustaa koko kasvoillasi”, Freeman sanoi. Hän lisäsi: “Minä taisin olla yksi vanhemmista kavereista, joiden täytyi pakottaa tällaisia ​​asioita klubitalossa. Mutta kun puet Braves-univormua, ne [rules] mitä siellä tapahtuu.”

Barry Svrluga: Miksi baseballjoukkueen omistaminen ei ole kuin ostoskeskuksen omistamista

Acuna perääntyi myöhemmin. Osoittaessaan, kuinka hyvin hän on sulautunut baseballin tapoihin, hän syytti mediaa sen sijaan, että seisoisi raakojen ja rehellisten näkemyksensä takana entisestä joukkuetoveristaan. Voit kuvitella, että ehkä Acuna sai toisen keskustelun – samalla tavalla oli luonnollista uskoa, että joku olisi voinut ohjata St. Louis Cardinalsin ässää Jack Flahertyn poistamaan tweetit, jotka olivat kriittisiä baseballin suhteen vuonna 2020.

Sinä päivänä, jolloin NBA, WNBA ja muut liigat pysähtyivät, kun urheilijat vastustivat Jacob Blaken ampumista solidaarisuuden osoituksena, pesäpalloa pelattiin. Flaherty ilmaisi tyytymättömyytensä päätökseen tviiteillä, mutta poisti myöhemmin useita kiihkeämpiä viestejä tililtään ja pahoitteli “joukkuetoverini huonoon asemaan”.

Pesäpallo liikkuu hitaasti – pelin pelaamistapassa ja sen kehittyessä ajan myötä. Ottamalla käyttöön pelipaidan merkit, urheilu seuraa vain muiden liigojen suuntausta. Päätös on taloudellisesti järkevä, vaikka se ei lisää katsojayleisölle eikä itse pelille mitään. Mutta on olemassa merkittävämpiä muutoksia, joita Amerikan entisen ajanvietteen pitäisi tehdä, jotta se kuvastaisi paremmin sen monimuotoista kansakuntaa, jota se kerran edusti – vaikka ne eivät autakaan lopputulosta.

Leave a Comment