Accor kaksinkertaisti ohjelmistoliiketoimintansa D-Edgen koon pandemian aikana

Skift Take

Accor kohtaa teknologiayritysten Amadeuksen ja Saberin kanssa ohjelmistojen myynnin hotelleille. Katso tätä tilaa.

Sean O’Neill

On epätavallista, että hotelliryhmät johtavat teknologiapalveluyrityksiä sivussa. On vielä yleisempää, että yritys saa pitoa. Choice-hotellin SkyTouch-divisioona on tulvinut, ja RLC:n tekninen haara kompasteli. Mutta Accor väittää viimeaikaisen menestyksen tytäryhtiölleen D-Edgelle, joka aloitti viisi vuotta sitten kahden yrityskaupan jälkeen.

Pariisissa toimiva hotellijätti kertoi, että D-Edge karkeasti kaksinkertaisti riippumattomien hotelliasiakkaidensa pandemian aikana. Se palveli heinäkuussa 2019 6 500:ta ei-Accor-hotellia nykyiseen yli 12 500 hotelliin, sanoi D-Edgen toimitusjohtaja Pierre-Charles Grob.

Huhtikuussa Accor, jonka tuotemerkkejä ovat Fairmont, Sofitel ja OneFineStay, palkkasi D-Edgen rakentamaan 5 300 kiinteistölleen keskitetyn varausjärjestelmän, jonka avulla hotellioperaattorit voivat hallita huonevarastoa ja jakaa sisältöä jälleenmyyjille. Hanke kestää “kahdesta kolmeen vuotta”, Grob sanoi.

Ranskalaisen vieraanvaraisuusjätin toimitusjohtaja Sébastian Bazin kuvaili äskettäin D-Edgeä “Accorin helmiksi” puhuessaan puhelun aikana sijoitusanalyytikoille.

Myyjä, joka tarjoaa hotelleille noin 14 palvelua verkkosivustojen kehittämisestä asiakassuhteiden hallintaan, voittaa kilpailijansa Sabre Hospitality Solutionsin (SynXis-tuotteellaan) ja Amadeuksen majoitusliiketoiminnan (johon sisältyy aikoinaan TravelClick) Euroopassa, Bazin väitti. .

D-Edge on ollut rekrytoinnissa. Nykyään lähes puolet sen 450 työntekijästä työskentelee ohjelmistokehityksessä, Grob sanoi.

Yritys myy tuotteita a la carte. Se tunnetaan parhaiten keskusvarausjärjestelmästään, verkkojakelun liitettävyydestä ja studioistaan, jotka tuottavat noin 400 mukautettua ja mallipohjaista verkkosivustoa vuodessa. Mutta nyt nopeimmin kasvava tuote saattaa olla sen asiakastiedonhallintaalusta, joka antaa hotelleille mahdollisuuden poimia dataa erilaisista ratkaisuista ja puhdistaa tiedot.

“Poistamme kaksoiskappaleet ja virheet ja annamme hotellien harjoittaa myynti- ja markkinointitoimintojaan puhdistetulla vierasfoliolla”, Grob sanoi.

Yhtiö kasvatti asiakasmääräänsä osittain, koska se ei irtisanonut myynti-, tilihallinta- ja kehityshenkilöstöä kuten jotkut kilpailijat tekivät pandemian aikana, Grob sanoi. Kysyntä elpyi myös odotettua voimakkaammin, kun monet riippumattomat hotellinpitäjät harkitsivat digitaalisia toimiaan.

“Olemme allekirjoittaneet melkoisen määrän sopimuksia”, Grob sanoi.

Hän sanoi, että kenelläkään muulla ei ole D-Edgen mittakaavaa riippumattomien hotellinpitäjien joukossa Euroopassa. Myyjä rakentaa nyt toimintoja vetoamaan alueellisiin ketju- ja yritysmarkkinoille.

Grob kieltäytyi julkistamasta taloudellisia tietoja. Mutta hän sanoi, että yritys on kannattava tuloksella ennen korkoja, veroja, poistoja ja poistoja.

Bazin antaa tytäryhtiönsä toimia itsenäisesti, oletettavasti toivoen, että joku kolmas osapuoli, kuten Cloudbeds, Yanolja tai Shiji, tulee jonain päivänä jakamaan omistajuuden. Tai ehkä rahoitusyritys haluaisi ostaa sen suoraan saadakseen kolmannen sijan maailmanlaajuisesti hotelliohjelmistojen myynnissä Saberin ja Amadeuksen jälkeen.

“Se yritys [D-Edge] ansaitsee enemmän resursseja, sekä inhimillistä pääomaa että teknologiapääomaa”, Bazin sanoi sijoittajille helmikuussa. “Mutta voin kertoa teille, että D-Edgellä on upea menestys viimeisten viiden vuoden aikana ja valtavia mahdollisuuksia tulevina vuosina.”

Leave a Comment