Tech Stocks Rally varhaisen tappion jälkeen, johtava markkina korkeampi | Talousuutiset

DAMIAN J. TROISE ja ALEX VEIGA, AP Business Writers

NEW YORK (AP) — Osakkeet voittivat heikon alun ja päätyivät tiistaina reilusti nousuun, mikä antoi Wall Streetin tärkeimmille indekseille parhaan päivän lähes viiteen viikkoon.

S&P 500 nousi 1,6 %, mikä riittää kattamaan lähes kaikki tappionsa viime viikolta. Dow Jones Industrial Average nousi 1,5 % ja Nasdaq 2,2 %.

Edellisen kerran indeksit nousivat isompaan nousuun 16. maaliskuuta. S&P 500 ja Nasdaq tulivat tälle viikolle kahdella peräkkäisellä viikoittaisella tappiolla, kun taas Dow on laskenut kolme viikkoa peräkkäin.

Osakkeet ovat enimmäkseen kamppailleet tänä vuonna epävarmuuden keskellä siitä, miten talouteen ja Corporate Americaan vaikuttaa, kun Federal Reserve muuttaa matalan koron politiikkaa, joka auttoi markkinoita nousemaan viime vuosina.

Poliittiset sarjakuvat

“Olemme juuri toipumassa muutaman kovan viikon jälkeen”, sanoi Bill Northey, US Bank Wealth Managementin sijoitusjohtaja.

S&P 500 nousi 70,52 pistettä 4 462,21 pisteeseen. Dow toipui 17 pisteen pudotuksesta ja nousi 499,51 pistettä 34 911,20 pisteeseen. Nasdaq nousi 287,30 pistettä 13 619,66 pisteeseen.

Lähes 90 % vertailuindeksin S&P 500:n osakkeista nousi. Teknologiaosakkeet auttoivat laajassa nousussa. Monien isompien teknologiayritysten kalliit arvostukset antavat niille enemmän vaikutusvaltaa suuntaaessaan laajempia markkinoita korkeammalle tai alemmas. Microsoft nousi 1,7 prosenttia.

Myös vähittäiskauppiaat ja terveydenhuoltoyritykset nostivat markkinoita. Amazon pinkki 3,5%. Johnson & Johnson nousi 3,1 % raportoituaan yllättävän hyvästä tuloksesta ja samalla korotettuaan osinkoaan.

Pankit saivat jalansijaa Treasuryn korkojen nousun myötä, minkä ansiosta ne voivat periä lainoista korkeampia korkoja. 10 vuoden Treasuryn tuotto nousi 2,94 prosenttiin myöhään maanantaina 2,85 prosentista. Bank of America nousi 1,9 prosenttia.

Pienten yritysten osakkeet ohittivat laajemmat markkinat osoituksena luottamuksesta talouskasvuun. Russell 2000 nousi 40,63 pistettä ja kulta 2 % 2 030,77 pisteeseen.

Energiaosakkeet olivat ainoat jälkeenjääneet. USA:n raakaöljyn hinta laski 5,2 % ja maakaasun hinta 8,2 %.

Wall Street keskittyy yhä enemmän uusiin yritysraporttikortteihin, kun yhä useammat suuret yritykset julkaisevat tulosi. Signature Bank hyppäsi 8,1 % ylitettyään analyytikoiden odotukset.

Hammashoitotuotteita valmistava Dentsply Sirona putosi 13,4 % irtisanottuaan toimitusjohtajansa ilman syytä, sekä antanut kuluvan vuosineljänneksen tulosennusteen, joka oli selvästi analyytikoiden arvioita alhaisempi.

Netflix putosi 25 % kaupankäynnin jälkeen, kun videon suoratoistojätti ilmoitti ensimmäisestä maailmanlaajuisesta tilaajamäärästä yli kymmeneen vuoteen. Netflix sanoi varautuneensa asioiden pahenemiseen, sillä huhti-kesäkuun aikana ennustetaan menettävänsä vielä 2 miljoonaa tilaajaa. Tiistain päättyessä Netflix oli jo menettänyt puolet arvostaan ​​sen jälkeen, kun se saavutti kaikkien aikojen ennätyksen viime marraskuussa.

Rautatiejätti CSX raportoi tuloistaan ​​keskiviikkona yhdessä Teslan kanssa. American Airlines ja Union Pacific raportoivat tuloksistaan ​​torstaina.

Viimeisin tulos tulee, kun sijoittajat yrittävät arvioida, kuinka yritykset ja kuluttajat käsittelevät nousevaa inflaatiota, joka on tehnyt kaiken ruoasta vaatteisiin ja kaasuun kalliimmaksi.

Ukrainan konflikti on lisännyt näitä hintapaineita. Kansainvälinen valuuttarahasto laski tiistaina maailmantalouden näkymiä tälle ja ensi vuodelle ja syytti Venäjän Ukrainan sodasta globaalin kaupan häiriintymistä, öljyn hinnan nousua, elintarviketoimitusten uhkaamista ja koronaviruksen ja sen muunnelmien jo lisäämää epävarmuutta.

Nousevat hinnat ovat saaneet Federal Reserven ja muut keskuspankit nostamaan korkoja lieventääkseen inflaation vaikutusta. Fed on jo ilmoittanut neljännesprosenttiyksikön koronnostosta ja Wall Street odottaa puolen prosentin koronnostoa seuraavassa kokouksessaan. Tällä hetkellä sijoittajat odottavat koronnostojen nostavan vertailukoron 2,5–2,75 prosentin alueelle vuoden loppuun mennessä CME Groupin FedWatch-työkalun mukaan.

“On mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti he nostavat korkoja kokouksesta toiseen”, sanoi Shawn Cruz, TD Ameritraden pääkaupankäyntistrategi. “Se, miten pääsemme vuoden loppuun, tulee olemaan jotain, jolla on pysyvä vaikutus markkinoiden epävarmuuden lisäämiseen ja epävakauden lisäämiseen.”

Joukkolainojen tuotot ovat nousseet Wall Streetin valmistautuessa korkeampiin korkoihin. 10 vuoden Treasuryn tuotto on korkein sitten vuoden 2018 lopun. Korotusten nousu on myös lisännyt paineita jo ennestään kireillä asuntomarkkinoilla asuntolainojen korkojen noustessa ja lainanoton kalliimmaksi. Wall Street saa lisätietoja tästä vaikutuksesta, kun National Association of Realtors julkaisee maaliskuun asuntomyyntiraporttinsa keskiviikkona.

Veiga raportoi Los Angelesista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment