Muoti- ja drag show juhlistaa queer-kulttuuria UMD:ssä

Kirjailija: Rachel McCrea
The Diamondbackille

Marylandin LGBTQ+-yhteisön jäsenet juhlivat queer-muotia ja -kulttuuria tiistai-iltana Bloom-muotinäytöksessä, joka järjestettiin Stamp Student Unionissa. Osana yliopiston kuukauden mittaista Pride-juhlaa, tapahtuma yhdisti elementtejä drag-show’sta, ballroom-muotista ja queer-kulttuurista juhlimaan queer- ja trans-luovaa ilmaisua.

Show oli avoin kaikille opiskelijoille, ja kilpailijat kävelivät kohotetulla kiitoradalla opiskelijatuomariston edessä. Asut vaihtelivat gootti-androgyynistä lehmänkuvioiseen takkiin, kun kilpailijat kävelivät, tanssivat ja synkronisoivat, aina Doja Catista ja Britney Spearsistä Bollywood-kappaleisiin.

Aadya Sharma kruunattiin kuninkaaksi illan päätteeksi.

“Omakulttuuri, ja erityisesti vetää itseään, ottaa sen kuka olet ja kääntää sen ylösalaisin”, nuorempi konetekniikan päällikkö sanoi. ”Se on leiri ja intohimo ja muoti ja yhteisö. Sitä veto on.”

Esityksen johti Naveena Aruldhas, vanhempi tietotieteen pääaine ja yksi tapahtuman järjestäjistä.

“Tämä on itse asiassa ensimmäinen tapahtuma, johon osallistun ulkopuolisena, ei-binäärisenä queer-henkilönä”, he sanoivat. “Tämä on erittäin merkittävää, koska pystyn näyttämään sen puolen, joka on aina ollut olemassa… Pystyn elämään ja esiintymään aidona minänäni.”

[‘Step in the right direction’: UMD students respond to ‘X’ gender marker on passports]

Joillekin kilpailijoille se oli ensimmäinen kerta, kun he esiintyivät queer-muotitapahtumassa.

“Luulen, että viimeinen kerta, kun olin lavalla, oli kuudennen luokan lahjakkuusshowni”, sanoi tapahtumassa kävelevä Amira Ahamed. Vanhempi psykologian pääaine sanoi, että he nauttivat pelkojensa haastamisesta Bloomissa ja tekisivät sen uudelleen.

Aruldhas sanoi, että suuren osan omituisesta historiasta muoti on antanut ihmisille mahdollisuuden ilmaista kulttuuriaan ja identiteettiään.

“Halusin Bloomin olevan se tila, jossa ihmiset voivat olla aitoja itseään”, Aruldhas sanoi. “Jos [members of the LGBTQ+ community] haluavat esiintyä, he voivat esiintyä ja jos he haluavat kävellä, he voivat kävellä, mutta myös antaa kunniaa yhteisöille ja vanhimmille, jotka ovat tarjonneet meille tilan.”

Aruldhasin mukaan esityksen inspiraatio on otettu viime syksyn Black Student Union Homecoming Fashion Show’sta sekä juhlasalikulttuurista, queer-muoti- ja tv-ohjelmista, kuten esim. RuPaul’s Drag Racja Laid.

“Pidin todella siitä, kuinka itsevarmoja kaikki olivat, pidin asujen monimuotoisuudesta”, nuorempi tietojenkäsittelytieteen päällikkö Chisomebi Agwu sanoi. – Yleisö ja tuomarit tukivat todella paljon.

Bloom on yksi useista tapahtumista, jotka järjestetään huhtikuun aikana Pride-kuukauden kunniaksi. Tähän mennessä opiskelijavetoinen Pride Month Committee ja Multicultural Involvement Community Advocacy ovat isännöineet zine-työpajaa, “Gaymer Night” -tapahtumaa queer-videopelien ystäville ja useita muita tapahtumia.

22. huhtikuuta Stamp Grand Ballroomissa nähdään SEE Drag Show, jonka otsikko on RuPaulin vetokilpailu finalisti Crystal Methyd. Kuukausi huipentuu Pride Prom -tapahtumaan 29. huhtikuuta ja Let’s Say Gay Paradeen 30. huhtikuuta.

Tulevaisuutta ajatellen Aruldhas toivoo, että Bloom käynnistää samanlaisia ​​tapahtumia, joissa queer- ja trans-opiskelijat voivat ilmaista itseään turvallisessa tilassa.

[‘A Kind of Ache’: builds a world for the queer community]

“Luulen, että oli korkea aika, että queer-opiskelijaorganisaatio järjestää drag-shown tai muotinäytöksen, jossa ihmiset voivat olla oma itsensä”, he sanoivat.

Leave a Comment