Koulutusviranomaiset sanovat, että lääninvaltuuston pitäisi hyväksyä ennätysrahoitus

huhtikuu 20. Koulutusviranomaiset pyysivät Frederickin piirikunnan neuvostoa tiistaina hyväksymään ennätysinvestoinnin koulutukseen, jonka demokraattisen piirikunnan johtaja Jan Gardner sisällytti 792 miljoonan dollarin budjettiehdotukseen.

Gardnerin budjetti, jota ehdotettiin 10 prosenttia tämän vuoden budjettia suuremmiksi, sisältää 365 miljoonan dollarin määrärahan Frederick Countyn opetushallitukselle, Frederick Countyn julkisten koulujen rahoituksesta vastaavalle elimelle.

“Ehdotettu budjetti edistäisi tavoitettamme nostaa FCPS:n työntekijöiden palkkoja, parantaa palveluja vammaisille opiskelijoille ja ottaa huomioon ilmoittautumisen kasvua ja tukea infrastruktuuritarpeita”, sanoi Brad Young, koulun hallituksen puheenjohtaja. Young on demokraattien ehdokas yhteen kahdesta suuresta maakuntaneuvoston paikasta.

Gardnerin ehdottama investointi merkitsee noin 35 miljoonan dollarin hyppyä tämän vuoden jaosta ja on jyrkempi kasvu kuin aikaisempina vuosina.

Koululautakunta oli kuitenkin pyytänyt Gardnerilta 48 miljoonaa dollaria enemmän kuin mitä se sai tämän vuoden läänin budjetissa. Se sisältää 32 miljoonaa dollaria opettajien ja henkilökunnan palkkojen nostamiseen koulupiirissä, joka on jatkuvasti sijoittunut osavaltion alhaisimpien joukkoon opettajien palkoissa ja oppilaskohtaisessa rahoituksessa.

Melissa Dirks, Frederick County Teachers Associationin puheenjohtaja, kehotti myös neuvostoa hyväksymään Gardnerin ehdotuksen tai lisäämään sen vastaamaan koulun hallituksen pyyntöä, mikä neuvostolla on valtuudet tehdä.

Neuvoston jäsenet sanoivat kuitenkin, että elin on hyväksynyt Gardnerin ehdotetut investoinnit aikaisempina budjettijaksoina.

Yli puolet Gardnerin budjetista menee koulutukseen. Se sisältää yli miljoona dollaria Frederick Community Collegelle palkankorotuksiin oikeutetun henkilöstön ja Frederick County Public Librariesin rahoituksen teinien ohjelmointiin ja lisähenkilöstötehtäviin.

Seuraavaksi suurin luokka on yleinen turvallisuus, johon Gardner osoitti noin 20 prosenttia budjettivaroista, mukaan lukien yli 500 000 dollaria Frederick County Sheriff’s Officen edustajien vartalokameroihin.

Hänen budjettinsa sisältää 17,5 miljoonaa dollaria 100 000 hehtaarin viljelysmaan säilyttämiseen läänissä 2030-luvun alkuun mennessä, mikä ylittää piirikunnan Livable Frederick Master Planin tavoitteen saavuttaa kynnys vuoteen 2040 mennessä.

Yleisön jäsenet ilmaisivat tiistaina tukensa myös Gardnerin investoinneille läänin kasvavaan vanhuusväestöön. Lääninhallituksen budjetti sisältää Ateriat pyörillä -ohjelman rahoituksen, kuljettajien ja linja-autojen lisäämisen läänin paratransit-palveluihin sekä Virtuaalisen seniorikeskuksen jatkamisen.

Maakuntaneuvoston jäsenet kuulivat myös läänin kuurojen yhteisön jäseniä ja espanjankielisiä, jotka sanoivat olevansa syrjäytyneitä lääninhallituksen tapahtumista, koska kokouksissa ja palveluissa ei ole amerikkalaista viittomakieltä tai espanjankielistä käännöstä.

Amerikkalaisen viittomakielen käännös oli saatavilla neuvoston kokouksen aikana tiistaina, ja Gardner sisällytti palvelun rahoituksen osaksi budjettiaan.

Hän sisällytti budjettiinsa myös rahoituksen kaksikielisten julkisten asioiden asiantuntijan tehtävään parantaakseen tavoittamista ja viestintää läänin espanjankielisten yhteisöjen kanssa.

Valtuuston jäsenillä on läänin peruskirjan mukaan 31. toukokuuta asti aikaa hyväksyä tai muuttaa talousarvio. Jos valtuusto ei hyväksy talousarviota toukokuun loppuun mennessä, Gardnerin ehdottama budjetti astuu voimaan, kun uusi tilikausi alkaa 1. heinäkuuta.

Lähes 700-sivuinen budjettikirja on saatavilla verkossa osoitteessa frederickcountymd.gov/budget.

Seuraa Jack Hogania Twitterissä: @jckhogan

Leave a Comment