Japani kirjasi kauppavajeen maaliskuussa heikolla jenillä, kalliilla öljyllä | Talousuutiset

Kirjailija: ELAINE KURTENBACH, AP Business Writer

Japanin jenin heikkeneminen herätti keskiviikkona lisähälytystä Tokiossa, kun hallitus ilmoitti odotettua suuremmasta kauppavajeesta, joka johtui suurelta osin öljyn, ruoan ja muiden välttämättömyystarvikkeiden tuontihintojen noususta.

Maaliskuun 412 miljardin jenin (3,2 miljardin dollarin) alijäämä oli pienempi kuin edellisen kuun 670 miljardia jeniä, mutta se oli nelinkertainen analyytikoiden arvio ja käänteinen 615 miljardin jenin ylijäämä, joka mitattiin vuotta aiemmin maailman kolmanneksi suurimmassa taloudessa.

Heikentynyt jeni tekee Japanin viennistä kilpailukykyisempää ulkomaille ja lihottaa voittoja, kun ne muunnetaan dollareista jeneiksi, mutta se myös nostaa kustannuksia sekä kuluttajille että yrityksille.

Japanin valtiovarainministeri Shunichi Suzuki ja muut johtajat ovat ilmaisseet huolensa dollarin jyrkästä noususta sanoen, että äkilliset valuuttakurssimuutokset lisäävät liiketoimintariskejä.

Poliittiset sarjakuvat

Suzukin oli määrä tavata tällä viikolla Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen ja keskustella valuuttakysymyksistä, vaikka on epäselvää, mitä Washington voisi tehdä, kun Fed yrittää saada inflaation hallintaan.

Japanin jeni on heikentynyt dollaria vastaan, kun Federal Reserve on alkanut nostaa korkoja hillitäkseen 40 vuoden huipulla olevaa inflaatiota. Korkeammat hinnat houkuttelevat sijoittajia, jotka ostavat dollareita ja myyvät muita valuuttoja, kuten jeniä.

Tuonnin hintojen noususta huolimatta Japanin keskuspankki on pitänyt ohjauskorkonsa miinus 0,1 prosentissa vuosia yrittäen vetää taloutta ulos lamasta maan ikääntyessä ja väestön pienentyessä.

20 teollisuusmaan ryhmän talousjohtajien on määrä tavata Washingtonissa keskiviikkona Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin kokousten sivussa.

“Hallitus kommunikoi tiiviisti Yhdysvaltojen ja muiden rahaviranomaisten kanssa ja reagoi asianmukaisesti”, Japanin kabinetin pääsihteeri Hirokazu Matsuno sanoi toimittajille keskiviikkona Tokiossa.

Japanin vienti nousi maaliskuussa 15 % 8,46 biljoonaan jeniin (65 miljardia dollaria), mitä auttoi kysynnän elpyminen koronavirusepidemioiden hiipuessa ja hallitukset poistavat pandemiarajoituksia matkustamiselle ja muulle toiminnalle. Tuonti kasvoi 31 prosenttia 8,9 biljoonaan jeniin (68 miljardia dollaria).

Tuonnin osuus Japanin taloudellisesta toiminnasta on alle viidesosa, mutta lähes kaikki sen talouden voimanlähteenä käytettävä öljy, kaasu ja kivihiili.

Polttoaineiden, kuten öljyn, kaasun ja hiilen, tuontikustannukset nousivat reilut 80 prosenttia maaliskuussa, kun taas elintarvikkeiden tuonti kasvoi 22 prosenttia ja kemikaalien tuonti 42 prosenttia. Samaan aikaan Japanin ajoneuvojen vienti putosi 1,2 %, ja ulkomaille toimitettujen ajoneuvojen määrä putosi yli 14 %.

Japanilaiset autonvalmistajat ja muut valmistajat kamppailevat tuotantoleikkausten kanssa pandemiaan liittyvien keskeisten tietokonesirujen ja muiden komponenttien toimitushäiriöiden vuoksi.

Taloustieteilijät ennustavat voimakasta elpymistä, kun tällaiset ongelmat rauhoittuvat. Mutta tiedot osoittavat, että uudet vientitilaukset ovat laskeneet viime aikoina, mikä viittaa siihen, että viennin kasvu on pysynyt heikkona huhtikuussa, Capital Economicsin Tom Learmouth sanoi raportissaan.

“Ja koska ei ole välittömiä merkkejä sirupulan helpottamisesta autonvalmistajille, vienti todennäköisesti pysyy heikkona myöhempään vuoteen asti”, hän sanoi.

Ennakkotiedot maaliskuussa päättyneeltä tilikaudelta osoittivat, että vienti kasvoi lähes 24 %, mutta tuonti oli 33 % nopeampaa. Tilikauden alijäämä, 5,4 biljoonaa jeniä (lähes 42 miljardia dollaria), oli korkein seitsemään vuoteen.

Japanin keskuspankki on yrittänyt hidastaa jenin heikkenemistä ja voi luottaa maan massiivisiin valuuttavarantoihin myydäkseen dollareita ostaakseen jeniä. Mutta tällaisella interventiolla on rajansa, ja on epäselvää, kuinka tehokas se voi olla, ekonomistit sanovat.

Tämä tarkoittaa, että Japani maksaa enemmän tuonnista, kun Ukrainan sota sekä pandemiasta toipuvien talouksien kasvava kysyntä nostavat öljyn ja muiden hyödykkeiden hintoja.

Japanin polttoaineiden, kuten öljyn, kaasun ja hiilen, tuontilasku nousi 87 % viime tilikaudella, luvut osoittivat.

Raakaöljyn hinta on noin 40 % korkeampi pelkästään tänä vuonna. Yhdysvaltain vertailuraakaöljyn hinta on noin 100 dollaria tynnyriltä ja Brent-raakaöljy, kansainvälinen hinnoitteluperuste, hieman korkeampi.

“Nykyisessä tilanteessa, jossa yritykset eivät vieläkään nosta hintoja ja palkkoja tarpeeksi, heikko jeni ei ole toivottavaa”, valtiovarainministeri Suzuki sanoi hiljattain lainsäätäjille.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment