Zuo: Musiikkikasvatuksen ansiot

Musiikkivaatimuksen tulee olla olennainen osa kaikkea taiteiden koulutusta.

kirjoittanut Andrew Zuo | 19.4.22 klo 4:05


Tärkeä osa akateemista kulttuuria täällä Dartmouthissa on jakeluvaatimuksimme – joiden suorittaminen on valmistumisen edellytys. Nämä tunnit sopivat temaattisiin lokeroihin – muun muassa taiteet, kansainväliset tutkimukset ja määrälliset tai deduktiiviset tieteet. Näiden vaatimusten avulla College rohkaisee meitä jatkamaan akateemista uteliaisuuttamme luokissa, joihin emme muuten voisi osallistua, aina ENGS 12:sta “Design Thinking” CRWT 10:een “Johdatus kaunokirjallisuuteen”. Ja silti, missään tässä tyhjentävässä vaatimusluettelossa ei ole instrumenttien käytäntöä. Jos Collegen jakeluvaatimusten väitetty tavoite on laajentaa opiskelijoiden taitoja, väitän, että päivittäisen musiikin harjoittamisen kehittämät taidot – eli luova lisenssi ja harjoittamisen taito – oikeuttavat paikan musiikkikoulutukseen Dartmouthin panteonissa. jakeluvaatimuksista.

Musiikki- ja instrumenttiharjoittelu olivat paljon suurempi osa yläkoulussani, jossa yksi jakso joka päivä oli omistettu harjoituksille. Minulle tämä merkitsi tuntia orkesterihuoneessa, joka oli täynnä kaikkia kuviteltavissa olevia stereotypioita: sello-, alttoviulu- ja viulukoteloiden hätäistä purkamista, hajallaan olevien jousen karvojen vinkumista jousilla ja nuottien kiihkeää sekoitusta. Kuitenkin kulkiessani porteista, jotka erottivat lukioni ja lukioni, kaikki musikaalisuus näytti katoavan. Hallinnollinen vaatimus harjoittaa instrumenttia ei enää sidottu koulun bändin, kuoron ja orkesterin määrät vähenivät. Korvasin viuluharjoitteluni pitkien tuntien koodin kirjoittamisella; konsertin loppua seuranneet iloiset hymyt korvattiin helpotusten huokauksilla, jotka seurasivat onnistuneesti rakennettuja 3D-malleja ja virheettömiä ohjelmia. En ollut yksin luopumassa musiikillisista harjoituksistani – myös luokkatoverit alkoivat etsiä muualta, valiten tietojenkäsittelytieteen, tekniikan ja tv-lähetysryhmiä.

Siirtyminen musiikkikoulutuksesta “urasuuntautuneempiin” opintoihin on yleinen teema myös perustutkinto-opetuksessa. Dartmouth ei ole poikkeus tästä trendistä, esimerkkinä Paddock Music Libraryn sulkeminen, vaikka merkittäviä varoja kaadettiin upouusien konepaja- ja energiarakennusten rakentamiseen. Musiikkiosastot ympäri kansakuntaa ovat kutistuneet verrattuna sisarusosastoihinsa, usein suuremmissa osavaltion kouluissa, jotka kohtaavat enemmän painetta hallitukselta rahoituksen jakamiseen. Yhä enemmän musiikkikoulutuksesta on tullut eliittille varattu etuoikeus, kun koulut, joilla on tiukat budjetit, ovat joutuneet vähentämään rajusti musiikkiosastojensa menoja.

Ja kuitenkin, instrumentin oppimisen arvo taiteiden koulutuksen yhteydessä on kiistaton. Itse asiassa pianotunneilla, joita olen käynyt täällä Dartmouthissa, ja harjoitteluun käytettyjen tuntien kautta, sain tärkeitä opetuksia harjoittelun taiteesta ja luovuuden rohkaisemisesta.

Ehkä tärkein sitoutuminen musiikkituntien ottamiseen yliopistossa on päivittäinen harjoittelu. Kasvaessani pidin pianonsoiton harjoittelua toistona: Harjoittele käsiäsi ja sormiasi seuraamaan tangon muotoa, kartoitin huolellisesti laskeutumispisteet, joissa sormet lyövät koskettimia juuri niin kuin haluat. Ja kuitenkin, enemmän kuin pelkkä mieletön toisto, hyvä harjoittelu on tarkoituksenmukaista. Montrealin yliopiston mukaan instrumentin harjoitteluun liittyy parannuksia muistissa, päättelyssä ja lukutaidoissa. Nämä erot johtuvat todennäköisesti monien musiikkisivujen muistamisesta, kyvystä syntetisoida uutta tietoa työskennellessäsi kappaletta ja siitä, kuinka tärkeää on työskennellä loogisesti kappaleen vaikeiden osien läpi, joita päivittäinen harjoittelu edellyttää. Melbournen yliopiston tutkimus osoittaa, että musiikin harjoittaminen on yksi harvoista toiminnoista, joka korreloi kokemusperäisen neuroplastisuuden tai aivojen kyvyn mukautua ja kasvaa ajan myötä, mikä johtuu korkeasta henkisestä rasituksesta. jotka liittyvät pitkiin instrumenttien harjoitteluun.

Toinen – ja useammin unohdettu – osa musiikkikasvatusta on luova ajattelu. Musiikin soittamiseksi on opittava tunnistamaan musiikin esittäjillä oleva vaikutus heidän siirtämiensä nuottien ja nuottien uudelleentulkinnassa. On osattava lukea muistiinpanojen, dynamiikan ja huomautusten välistä lisätäkseen näkemyksensä työstä. Ja heidän näkemyksensä teoksesta on kyettävä kääntämään erilaisiksi paineiksi ja erilaisiksi ääniksi, jotka tekevät teoksesta ainutlaatuisen oman. Tällä tavalla musiikin soittaminen on syvästi yksilöllinen ja taiteellinen kokemus, toimintaa, joka sisältää enemmän oikean ja vasemman aivotoimintaa kuin mikään muu mitattu toiminta.

Oikea harjoittelu ja luova ajattelu ovat jokaisen muusikon edellytyksiä ja taidot, jotka uudet opiskelijat oppisivat nopeasti. Ne ovat myös työkaluja, joiden pitäisi ehdottomasti olla osa sananmukaista työkalupakkia, joka taiteiden korkeakoulujen on tarkoitus tarjota meille. Jos olen jotain oppinut näiden muutaman kuukauden pianonsoiton harjoittelun aikana, niin soittimen oppiminen on enemmän kuin vain teknisiä taitoja. Kyse on oppimisesta, sopeutumisesta ja luovasta ajattelusta – ne ovat tärkeitä taitoja jokaiselle Dartmouthin opiskelijalle. Siirtyessä taiteista “käytännöllisempiin” opintoihin musiikillinen vaatimus auttaisi pitkälle säilyttämään musiikkikoulutuksen ainutlaatuisen tarjoamat taidot. Koulussa, jossa on analyyttiseen ajatteluun, kieltenoppimiseen ja luovaan metafyysiseen ajatteluun kohdistuvia distributiivisia vaatimuksia, ehkä pienellä musiikilla voi päästä pitkälle.

Leave a Comment