Ulkokasvatuksen merkitys

Tämä kappale ilmestyi alun perin Good Notes -blogi.

Insinööriopiskelijana työskentelin tiedesukeltajana auttaen kokeissa ja huollettaessa valvontalaitteita Suurten järvien alueella. Valmistumiseni jälkeen ohjasin sukelluksia kenttäkouluille. Otimme opiskelijoita opiskelemaan merigeologiaa, arkeologiaa ja biologiaa. He oppivat kartoittamaan laivanhylkyjä Bermudan edustalla, ottamaan ydinnäytteitä Atlantin rannikolta ja mittaamaan korallien kasvua Florida Keysissä. Kun heiltä kysyttiin, mitä he olivat oppineet näiden kurssien lopussa, he harvoin puhuivat tieteestä. Sen sijaan he keskustelivat siitä, mitä he olivat oppineet itsestään.

Tämä kokemus herätti uteliaisuuteni henkilökohtaisesta kasvusta ulkoilun kautta. Valmistuttuani tohtorintutkinnon Indianan yliopistosta, liityin Utahin yliopistoon vuonna 2001. Siitä lähtien tutkimukseni on keskittynyt nuorisoon virkistysympäristöissä, mukaan lukien kesäohjelmat ja leirit. Tutkimukseni aikana olen oppinut, että leirit voivat olla avainasemassa lasten ja nuorten aikuisten kehityksen kannalta, koska ne auttavat edistämään sosiaalis-emotionaalista oppimista, näkökulman ottamista ja tervettä perheen erottamista.

Näkökulman muutos lapsille ja vanhemmille

Kun lapset menevät leirille viikoksi tai kahdeksi tai jopa koko kesäksi, tapahtuu monia asioita. Yksi on, että he siirtyvät pois normaalista elämästä ja tukirakenteista. Siinä erossa on paljon voimaa. Se tarjoaa usein näkökulman, jonka avulla he voivat nähdä maailman eri tavalla. Jotkut lapset oppivat selviävänsä ilman vanhempiaan. Ja vanhemmat oppivat, että vaikka heidän lapsensa eivät ehkä pese hampaitaan joka ilta – ja palaavat hieman likaisempana – he ovat edelleen elossa ja onnellisia.

Leiriläiset oppivat myös pienryhmien dynamiikasta. He näkevät käyttäytymisensä vaikutukset muihin ryhmän ihmisiin. Lapset eivät voi välttää toisiaan kuten koulussa. Jos on ristiriitaa, se on kohdattava. Jos joku on huonolla tuulella, hän näkee, kuinka se saa muut huonolle tuulelle. Tai jos joku on hyvällä tuulella, hän näkee kuinka se voi energisoida ryhmää.

Lapset erikoisleireillä – sairauden tai LGBTQ+:n tunnistavien nuorten vuoksi – pääsevät tilaan, jossa he voivat kokea kuulumisen, normaaliuden ja toveruuden. Leiriympäristö vähentää sen painottamista, mikä saattaisi saada lapset tuntemaan olonsa erilaiseksi. Se antaa solidaarisuuden tunteen. Leiriläiset pääsevät kokeilemaan, keitä he ovat elämänsä muissa ulottuvuuksissa.

Vanhemmat käyttävät leirejä eri syistä

Varhain vanhemmat näkevät leirit turvallisena, kehityksen kannalta sopivana lastenhoitovaihtoehtona. Mutta lasten vanhetessa päiväleirit keskittyvät itsensä kehittämiseen ja taitojen kehittämiseen. Niistä tulee kiinnostuslähtöisiä. Vapaa-ajan ihmisenä olen hyvin linjassa ajatuksen kanssa ohjelmoinnin sisällyttämisestä, jota lapset haluavat tehdä, koska se on hauskaa.

Ehkä yksi parhaista asioista, joita leirit tekevät, on altistaa lapset monille erilaisille positiivisille asioille, kuten urheilulle, luoville taiteille, tieteelle, tekniikalle, kirjoittamiselle ja luonnonympäristölle. Vanhemmat saattavat tietää vähän asioista, jotka kiinnostavat heidän lapsiaan. Leirit voivat auttaa löytämään tapoja tukea heidän uteliaisuuttaan näillä eri poluilla samalla kun ymmärrämme, että meidän täytyy luottaa muihin osoittamaan heille tietä. Tässä nuoriso-ohjelmat ovat kriittisiä.

Kaikkia leirejä ei ole luotu tasa-arvoisiksi

Vakiintuneemmilla ohjelmilla on yleensä suurempi turvallisuus ja valvonta. Pienemmät ohjelmat voivat silti olla korkealaatuisia, mutta alalla on hyvin vähän säätöjä ja tasapainoja. Akkreditointi on vapaaehtoista ja voi vaihdella ohjelman mukaan. Jos olet epävarma, vanhemmat voivat keskustella leirin johtajien tai muiden leirin vanhempien kanssa.

Siellä on leiri melkein kaikelle, yleisestä erittäin erikoistuneeseen. Vanhemmat saavat usein tietää niistä verkostojensa tai lapsiinsa sidoksissa olevien yhteisöjen kautta.

Leirin hinta voi olla tärkeä tekijä monille perheille. Hinnat vaihtelevat yli 2 000 dollarista viikossa liukuvan mittakaavan leireihin, jotka saattavat maksaa 30 dollaria viikossa. Laatua on vaikea arvioida hinnan perusteella, koska et tiedä, mikä hintaa ohjaa. Esimerkiksi julkisten puistojen ja virkistysosastojen tarjoamat ohjelmat saavat valtion tukea. Voittoa tavoittelemattomat organisaatiot kilpailevat apurahoista, sillä nämä ohjelmat tarjoavat lastenhoitoa ja nuorisokoulutusta paikallisissa yhteisöissä. Jos leiri on kallis, katso kokemuksia, joita he tarjoavat.

Mikäli mahdollista, on parasta löytää ja varata leirit ajoissa. Vaikka se ei ole kattava, American Camp Associationin (ACA) verkkosivustolla on a Etsi-leiri ominaisuus, josta vanhemmat voivat hakea maantieteellisesti ja kiinnostuksen mukaan.

Kannustaa uusiin kokemuksiin

Lastenhoito: Kesäaktiviteetit

Kaiken tämän jälkeen kesäleiri ei välttämättä sovi kaikille. Kun kysytään, mitä lasten tulisi tehdä kesän aikana, lyhyt vastaukseni on kannustaa kokemuksiin. Lasten kannattaa kokeilla uusia asioita tai tehdä toimintaa, joka kannustaa heitä. Se voi olla kotoa lähtemistä työn takia tai ystävien tapaamista jonkin aktiviteetin vuoksi.

Kun suunnittelet kesälomia, tee asioita, jotka vaikeuttavat lasten käyttöä, kuten koskenlaskua tai retkeilyä. Se luo tauon tunteen, sisältää jonkin verran oppimista ja edistää yhteisön tunnetta.

Viime kesänä yksi lapsistani rakensi rullalautarampin. He katsoivat kaikki videot YouTubesta ja tekivät luettelon tarvikkeista. Vein heidät ostamaan mitä he tarvitsivat. Koko prosessi kesti melkein viikon, ja he ajoivat sen. Vaikka he käyttivät tekniikkaa, he eivät vain selailleet TikTokia päämäärättömästi.

Vanhemmat ovat lastensa kesän valvojia. Kesä on monella tapaa lahja, koska se tarjoaa tämän tahdonhallinnan. Valitettavasti joillakin vanhemmilla ei ole resursseja tai kapasiteettia, ja sitten siitä tulee enemmän taakkaa. Yhteiskuntana meidän on tiedostettava tämä ja puolustettava hyvää nuoriso-ohjelmapolitiikkaa valtion tai valtakunnallisesti.

Huollon resurssit

Tukeminen työntekijöidemme huollon tarpeet on edelleen kiireellinen prioriteetti ja erittäin tärkeä toimielimemme ydintehtäville. Perhe- ja lastenhoitoresurssit löytyvät osoitteesta pulssi ja kautta Lastenhoito- ja perheresurssien keskus. Kampuksen laajuinen yhteistyömme jatkaa uusien ja parannettujen huollettavien hoitoresurssien etsimistä kaikille yliopiston työntekijöille.

Leave a Comment