Pienyrityksiä leikataan 2 miljardilla dollarilla lopullisesta Covid-apurahastosta

Bidenin hallinto pyysi kongressia antamaan lisää rahaa viikkoja sitten varoittaen, että varoja tarvitaan Covid-19:n torjunnan jatkamiseen. Mutta lainsäätäjät ovat olleet eri mieltä siitä, kuinka pyyntö maksetaan. Senaatin republikaanit ovat vaatineet, että kaikki uusi rahoitus kompensoidaan kokonaan käyttämällä uudelleen kongressin aiemmin hyväksymän Covid-19-avustuslainsäädännön varoja.

Suurin osa käyttämättömistä varoista jäi yli ohjelmista, jotka ovat jo päättyneet. Mutta kaupassa ehdotetaan myös noin 2 miljardin dollarin ottamista 10 miljardin dollarin pienyritysohjelmasta, joka ei ole vielä maksanut varoja.

“Käyttämättömien ja vielä käyttämättömien varojen välillä on suuri ero”, sanoi Katie Kramer, kehitysrahoitusvirastojen neuvoston varapuheenjohtaja, joka on kansallinen talouskehityksen tukemiseen keskittynyt yhdistys.

Kyseinen ohjelma, joka tunnetaan nimellä State Small Business Credit Initiative, tarjoaa rahaa valtioille pienyritysten rahoitusohjelmien luomiseen. Se on pitkän aikavälin avustusohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa pienyrityksiä saamaan pääomaa talouden elpyessä sen sijaan, että se tarjoaisi hätäapua ja -lainoja kuten muut Covid-19-apuohjelmat.

Rahoitusleikkauksen uhka pysäyttää valtion suunnitelmat

Kuukausien suunnittelun jälkeen, miten rahat voitaisiin käyttää parhaiten, leikkauksen uhka asettaa osavaltioiden suunnitelmat jäälle.

Kuten monet osavaltiot, Oregon oli valmis käynnistämään useita pienyritysten rahoitusohjelmia heti saatuaan rahat valtiovarainministeriöltä. Jos varoja leikataan, se voi merkitä suuria viivästyksiä.

“Meille turhauttavaa on se, että olemme olleet tekemisissä yhteisöjen kanssa kuukausia ja ilmoittaneet heille, että nämä resurssit ovat tulossa”, sanoi John Saris, osavaltion talouskehitysviraston Business Oregonin talouspäällikkö.

Hän odotti Oregonin saavan yli 83 miljoonaa dollaria, mikä riittää mahdollisesti tavoittamaan 1 000 yritystä. Mutta jos kongressi peruuttaa osan rahoista, osavaltio voi nähdä jopa 20 miljoonan dollarin vähennyksen, jolloin sillä jää resursseja vain 700 pienyrityksen auttamiseksi.

“Näillä leikkauksilla meidän on uudistettava suunnitelmamme kokonaan. Jotkut ohjelmat saattavat jäädä pois kokonaan – näin sanotaan”, Saris sanoi.

Valtion pienyritysluottoaloite antaa valtioille mahdollisuuden luoda erilaisia ​​rahoitusohjelmia pienille yrityksille ja pandemian jälkeen nouseville startup-yrityksille, mukaan lukien riskipääomaohjelmat ja lainatakaukset esimerkiksi lainanantajille.

Hallitusten on sovitettava osa liittovaltion rahastoista yksityiseen pääomaan, ja valtiovarainministeriö odottaa, että ohjelmien pitäisi tuottaa pienyrityslainoja ja investointeja, jotka ovat vähintään 10 kertaa liittovaltion rahoitusosuuden määrä.
Tämä tarkoittaa, että 2 miljardin dollarin leikkaus liittovaltion rahoituksessa State Small Business Credit Initiativen kautta voi johtaa enemmän kuin Kehitysrahoitusvirastojen neuvoston mukaan 20 miljardin dollarin vähennys yksityisiin investointeihin pienille yrityksille.

Valtiot odottavat edelleen rahoja

State Small Business Credit Initiative luotiin alun perin vuonna 2010 auttamaan pienyrityksiä toipumaan suuresta taantumasta. Yhdysvaltain pelastussuunnitelmalaki, jonka presidentti Joe Biden allekirjoitti laiksi maaliskuussa 2021, valtuutti ohjelman uudelleen ja myönsi 10 miljardia dollaria uutta rahoitusta.

Valtioiden oli toimitettava hakemukset valtiovarainministeriölle helmikuussa, ja heimohallituksilla on aikaa 11. toukokuuta asti. Hakemuksia ei kuitenkaan ole vielä hyväksytty, eikä valtiovarainministeriö ole maksanut yhtään rahaa.

Valtiovarainministeriön virkamies kertoi CNN:lle, että viraston toteuttama State Small Business Credit Initiative -luottoaloite “on ollut säännön mukainen ja sisälsi tiedottamista, panosta ja sitoutumista osavaltioiden, heimojen, lainanantajien, pienyritysten ja asiantuntijoiden kanssa sekä teknistä apua sen varmistamiseksi, että ohjelmia perustetaan näiden varojen tehokkaaksi käyttämiseksi.”

Virkamies huomautti, että kongressi loi ohjelmaan uusia elementtejä, joita ei sisällytetty vuonna 2010, mukaan lukien määrärahojen lisääminen heimohallituksille ja sosiaalisesti ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville yritysten omistajille sekä uusi teknisen avun ohjelma.

Bill pysyy hämärässä

Viikkoja kestäneiden neuvottelujen jälkeen Covid-19-apulakista lainsäätäjät lähtivät kahden viikon tauolle äänestämättä lakiehdotuksesta. Viimeisin este tuli, kun republikaanit vaativat äänestystä maahanmuuttomuutoksesta osasto 42:n palauttamiseksi, pandemian aikakauden sääntö, joka salli maahanmuuttajien palauttamisen välittömästi kotimaihinsa kansanterveydelliseen hätätilanteeseen vedoten.

Lakiehdotuksessa vaaditaan useiden aiemmin hyväksyttyjen Covid-19-apurahastojen ämpärien uudelleenkäyttöä uusien terveysmenojen maksamiseen niiden rahojen lisäksi, jotka se ottaisi takaisin valtion pienyritysluottoaloitteesta.

Lakiehdotukseen käytettäisiin lähes 2 miljardia dollaria, jotka jäivät yli Shuttered Venues Operators Grant -ohjelmasta, jolla annettiin rahaa elävän musiikin paikkoihin, teattereihin ja museoihin, jotka joutuivat sulkemaan ovensa joksikin aikaa pandemian vuoksi. Ohjelma lopetti hakemusten vastaanottamisen elokuussa. Se myönsi yli 14 miljardia dollaria apurahoja.

Lakiehdotuksessa käytettäisiin myös noin 900 miljoonaa dollaria, joka on jäljellä Covid-19 Economic Injury Disaster Loan -ennakkoohjelmassa, jonka ansiosta jotkut pienyritykset saivat jopa 15 000 dollaria, jota ei tarvinnut maksaa takaisin. Senaatin demokraattien toimittaman lakiesityksen mukaan ohjelmaan jätettäisiin tarpeeksi rahaa odottavien lainamuutosten ja äskettäin ilmoitettujen kuuden kuukauden lykkäyslainojen lykkäämiseen.

Yli 2,3 miljardia dollaria tulisi Aviation Manufacturing Jobs Protection Program -ohjelmasta, joka tarjosi yrityksille rahoitusta kattamaan jopa puolet heidän palkkakuluistaan ​​tietyille työntekijäryhmille enintään kuudeksi kuukaudeksi. Vastineeksi näiden yritysten oli tehtävä useita sitoumuksia, mukaan lukien olla lomauttamatta tai lomauttamatta työntekijöitä tämän ryhmän sisällä saman kuuden kuukauden aikana.

Lakiehdotuksessa käytettäisiin myös Higher Education Emergency Relief Fund -rahaston käyttämättä jääneitä varoja, yhteensä 500 miljoonaa dollaria. Tämä ohjelma tarjosi varoja korkeakouluille, jotta ne voisivat myöntää hätäapuapurahoja opiskelijoille, joiden elämää pandemia häiritsi. Toiset 1,6 miljardia dollaria käyttämättömistä varoista, jotka aiemmin annettiin Yhdysvaltain maatalousministeriölle, myös käytettäisiin uudelleen.

Kongressi voi ottaa uuden Covid-19-avustuslainsäädännön käyttöön ensi viikolla sen jälkeen, kun lainsäätäjät palaavat tauolta. Senaatin enemmistöjohtajan Chuck Schumerin ja republikaanien Senaatin tiedottajat. Mitt Romney Utahista, joka neuvotteli republikaanien rahoitussopimuksesta, ei vastannut CNN:n sähköpostiviestejä, joissa pyydettiin kommentoimaan tätä tarinaa.

.

Leave a Comment