PÄÄKIRJOITUS: Toinen Coloradon peruutuskulttuurin uhri | Pääkirjoitukset

Amerikan intiaanireservaatit kohtaavat eeppisiä haasteita: itsemurhat ja muut mielenterveyskriisit; päihteiden väärinkäyttö; työttömyys ja köyhyys; epäonnistuneet koulut – lista jatkuu. Kaikki heikentävät jokapäiväistä elämää varauksissa, myös Coloradossa.

Joten luulisi, että Coloradon Intian asioiden komissio nousi otsikoihin pyrkiessään ratkaisemaan näitä ikuisia ongelmia. Sen sijaan se on päässyt otsikoihin ponnisteluilla, jotka eivät tee mitään intiaanien hyväksi – paitsi pyyhkiä heidän identiteettinsä Coloradon julkisista kouluista.

Luutnantkuvernöörin kansliaan kuuluva komissio on vastuussa lainsäätäjän viime vuonna hyväksymän kyseenalaisen politiikan täytäntöönpanosta, joka kieltää intiaaniaiheisten maskottien käytön julkisissa kouluissa. Vaikutus vaikuttaa noin 25 kouluun eri puolilla osavaltiota, vaikka jotkut ovat jo ottaneet käyttöön uusia maskotteja 25 000 dollarin kuukausisakolla kesäkuusta alkaen.

Alusta alkaen oli selvää, että nimet, kuten “intiaanit” ja “villiläiset” – maskotit kouluissa Koillis-Coloradossa ja Lamarissa Arkansasin alaosassa sekä muissa paikoissa – olivat tuomittuja käskyn alaisena. .

Mutta viime viikolla komissio kaksinkertaistui ja ilmoitti tyhjästä, että se saattaa lisätä vielä seitsemän Coloradon julkista koulua kiellettyjen maskottien luetteloonsa. Heidän rikkomuksensa? Kaikki kutsuvat itseään “Thunderbirdiksi”. Kyllä, kuten Yhdysvaltain ilmavoimien tarkkuusilmaesittelylentue – ja kuten maskotit sadoissa muissa kouluissa eri puolilla maata.

Merriam-Websterin mukaan ukkoslintu on “lintu, joka aiheuttaa salamoita ja ukkonentä Amerikan intiaanien myytissä”, vaikka monet coloradalalaiset eivät todennäköisesti koskaan yhdistäneet kuvaa Amerikan intiaanien kanssa. Monille se on epäilemättä vain mahtava lempinimi.

Capitolin demokraattisen enemmistön – ja muiden vastaavien eri puolilla maata – hyväksymän uuden politiikan alkuperäinen lähtökohta oli karkottaa kuvia, jotka loukkaavasti luonnehtivat Amerikan intiaaneja. Thunderbird sitä vastoin ei edes viittaa itse Amerikan intiaaniin. Se ei myöskään ole loukkaavaa; hän oli hahmo joidenkin heimojen mytologiassa.

Mutta älä odota, että tällainen yksinkertainen logiikka antaa komissiolle toisenlaisia ​​ajatuksia. Se on rullassa.

Laki oli virhe alusta alkaen. Se tallaa paikallisen valvonnan, joka perustuslaillisesti taattiin osavaltion 178 laajalle ja monimuotoiselle koulupiirille. Ja se on niin subjektiivinen, ettei sitä voida pakottaa johdonmukaisesti tai rationaalisesti.

Julkinen arkaluontoisuus aiheesta – mukaan lukien Coloradon Amerikan intiaanit – ovat paljon monimutkaisempia kuin lainsäätäjä näyttää ymmärtävän. Tämä selittää, miksi Amerikan intiaanijärjestö haastoi viime vuonna oikeuteen yrittäessään antaa joidenkin koulujen todella pitää maskottinsa.

Komissio kokoontuu uudelleen toukokuussa päättääkseen, lasketaanko puumia seitsemässä Thunderbird-kuvaa kantavassa koulussa sekä kaikissa muissa kouluissa, jotka olivat alkuperäisessä luettelossa ja jotka eivät ole vielä vaihtaneet maskotteja. Tämä antaisi niille kouluille vain viikkoja ennen kesäkuun määräaikaa poistaa loukkaavat kuvat kuntosalien seiniltä sekä univormuista, riipuksista, T-paidoista, kirjelomakkeista jne.

Ylimääräinen vaiva ja kustannukset eivät merkitse komission jäsenille juuri mitään. Heidän reunapolitiikkansa – osa Coloradon omaa “peruutuskulttuuria” – sokaisee heidät sellaisilta jokapäiväisiltä todellisuuksilta ja suojelee heitä terveeltä järjeltä.

Vuonna 2021 säädetty laki oli riittävän huono harjoitukseksi lainsäädännöllistä ylilyöntiä. Komissio käyttäytyy nyt kuin se olisi vallankumouksellinen tuomioistuin. Ja se on taipuvainen puhdistamaan niin paljon menneisyyttä, ettei sillä ole enää mitään uskottavaa puhdistettavaa.

.

Leave a Comment