“Mitä sinulla oli päälläsi?” Näyttelyn haasteet raiskauskulttuurissa – Parthenon

Laukaisuvaroitus: Tässä artikkelissa mainitaan seksuaalisen väkivallan tapaukset.

Barbie-yöpaita, lippalakki, Raamatun leiripaita ja urheilushortsit. Näillä näennäisesti toisiinsa liittymättömillä vaatteilla on yksi sydäntä särkevä totuus: ihmiset käyttivät niitä kaikkia seksuaalisen väkivallan aikana.

Asut ja muut niiden kaltaiset olivat osa “Mitä sinulla oli päälläsi?” survivor art installaatio MU:n visuaalisen taiteen keskuksessa aiemmin tässä kuussa.

Opiskelijoita ja yhteisön jäseniä, jotka olivat kohdanneet seksuaalista väkivaltaa, rohkaistiin jakamaan tarinansa ja yksityiskohdat vaatteistaan. Näyttelyn kuraattorit loivat sitten nämä asut uudelleen.

Alun perin Arkansasin yliopiston johtajien vuonna 2013 luoma näyttely pyrkii haastamaan ajatuksen uhrien syyttämisestä ja osoittamaan, että vaatteet eivät aiheuta seksuaalista väkivaltaa.

Marshallin Violence Prevention & Response Program sekä CONTACT Rape Crisis Center johtivat taideinstallaatiota Sexual Assault Awareness -kuukauden kunniaksi.

“Halusin tehdä seksuaalisen väkivallan tietoisuuden kuukaudessa asioita, jotka olivat mielestäni todella tehokkaita ja jotka antoivat äänen selviytyjille”, sanoi ohjelman koordinaattori Alyssa Hager.

Huhtikuu 11-13 installaatio, joka valitsi 25 uhrin tarinaa, esitteli yksityiskohtaisia ​​kertomuksia uhreista. Monet kuvailivat pahoinpitelyjä, jotka tapahtuivat heidän ollessaan Marshallin opiskelijoita.

Noin 90 % uhreista joutuu jonkun tutun kimppuun, kuten kävi eräälle Marshallin opiskelijalle, joka lisäsi: ”Olen pahoinpitelyni jälkeen kärsinyt takaiskuista, painajaisista ja valtavasta syyllisyydestä – aivan kuin se olisi jotenkin minun syytäni, että minua pahoinpideltiin. .”

Toinen jakoi samanlaisen kokemuksen, kun hän kuvaili väkivaltaista ja loukkaavaa deittailukäyttäytymistä entisen poikaystävän kanssa.

“En ollut koskaan tuntenut niin inhoa ​​vartaloani kohtaan. En halua enää koskaan kuvitella itseäni siinä hetkessä. Se voi olla muisto tytölle, joka olin sen sijaan.”

Toinen opiskelija kirjoitti väkivaltaisesta hyökkäyksestään kampuksen veljeskuntaan fuksikurssina. Tätä ajanjaksoa kutsutaan “punaiseksi vyöhykkeeksi”, ja se laskee 84 prosenttia eloonjääneiden naisten raporteista, tutkimukset sanovat.

“Hän kosketti minua, vaikka sanoin hänelle ei ja rukoilin häntä nousemaan pois minusta. Jossain vaiheessa minun oli luovuttava hänelle, koska olin niin peloissani. Olen pahoillani tähän päivään asti, etten raportoinut siitä niin kuin minun olisi pitänyt.”

Yliopisto-opiskelijoista joka kolmas nainen ja joka viides mies kokee raiskauksen tai seksuaalisen väkivallan, kertoo Rape, Abuse and Inces National Network.

Seksuaalinen väkivalta jää kuitenkin laajalti uhrien alapuolelle. Jotkut henkilöt päättävät olla ilmoittamatta, koska he pelkäävät seurauksia, eivät uskoneet saavansa apua tai uskoivat, että heidän hyökkäyksensä ei ollut tarpeeksi tärkeä raportoitavaksi.

Tämä on “raiskauskulttuurin” vaikutus, jossa seksuaalista väkivaltaa normalisoidaan ja puolustetaan mediassa ja populaarikulttuurissa. Asiantuntijoiden mukaan esimerkkejä raiskauskulttuurista ovat muun muassa seuraavat lausunnot:

“Sinä pyysit sitä.”

“Et saa näyttää siltä, ​​jos et halua huomiota.”

“No, mitä sinulla oli päälläsi?”

Kaikki nämä lausunnot yrittävät vakuuttaa seksuaalisen väkivallan uhrit siitä, että hyökkäykset ovat heidän syytään.

Marshallin opiskelija Ripley Haney kertoi tunteneensa niin sen jälkeen, kun hänet pahoinpideltiin ja raiskattiin hänen oman ajoneuvonsa takapenkillä.

“Kuten useimmat selviytyneet, erosin tapahtuneesta ja yritin normalisoida sen”, Haney sanoi haastattelussa viime viikolla. “On vaikea uskoa, että jotain tällaista voi tapahtua sinulle. Syytät itseäsi, vaikka se ei koskaan ole sinun syysi.”

Haney oli juuri aloittanut fuksivuoden, kun hän tapasi Chase Hardinin, yliopisto-opiskelijan ja kirkossa käyvän. He sopivat tapaamisen tutkia Raamattua Ritter Parkissa, päivämäärä, joka muutti hänen elämänsä ikuisesti.

Haney ei tiennyt, että hänen uudella ystävällään oli jo kasvava historia naisten huonosta kohtelusta, ja hänet on tuomittu aiempaan pahoinpitelyyn liittyvistä rikoksista. Suurin osa havaitsemattomista yliopistoraiskaajista on sarjarikollisia – asiantuntijoiden mukaan kukin he tekevät keskimäärin kuusi raiskausta – eikä Hardin ollut poikkeus.

“En kertonut vanhemmilleni tai ilmoittanut siitä poliisille vasta noin kuusi viikkoa tapauksen jälkeen”, Haney sanoi. “En edes aikonut ilmoittaa siitä, koska en halunnut vanhempieni tietävän, ennen kuin rakas ystäväni/mentori raamatuntutkisteluryhmästäni rohkaisi minua siihen.”

Siitä lähtien Haney kävi oikeustalossa tai poliisiasemalla vähintään kerran viikossa seuraavien kahden vuoden ajan. Hän teki myös valituksen Marshall Universityn IX osastolle tänä aikana.

“Marraskuusta helmikuuhun”, hän sanoi, “Chase käveli vapaasti kampuksella. Hän seurasi minua useaan otteeseen. En koskaan tuntenut oloani turvalliseksi. En enää koskaan tunne oloani turvalliseksi kampuksella sen vuoksi, miten minua kohdeltiin.

Hardin erotettiin yliopistosta hänen osasto IX kuulemisensa jälkeen, mutta hänet erotettiin vasta pidätyksessä. Sitten elokuussa 2020 oikeudenkäynti alkoi Cabell Countyn piirituomarin Alfred Fergusonin johdolla.

“Testasin kahdeksan tuntia putkeen yhden 15 minuutin tauon kanssa”, Haney sanoi. “Se oli fyysisesti ja henkisesti uuvuttavaa.”

Haney sanoi, että hänen täytyi vastata moniin häiritseviin kysymyksiin ollessaan osastolla.

“Ymmärrän 100 %, miksi muut naiset eivät tule esiin”, hän sanoi. “On emotionaalisesti rasittavaa kertoa tarinasi yhä uudelleen ja vain pienellä mahdollisuudella, että se päätyy tuomioon.”

Kuultuaan viisi päivää kestäneen todistuksen, valamiehistö totesi Hardinin syylliseksi kahdesta toisen asteen seksuaalisesta pahoinpitelystä Haneyn raiskauksesta, mutta ei toisen väitetyn uhrin tapauksessa. Syyskuussa 2020 Hardin sai 10–25 vuoden vankeustuomion jokaisesta syytteestään. Vapauduttuaan hänet valvotaan 30 vuotta ja hänet rekisteröidään seksuaalirikolliseksi elinikäiseksi.

Aiemmin tänä vuonna Länsi-Virginian korkein hovioikeus vahvisti hänen tuomionsa. “Tunne, joka minulla oli, oli vain puhdasta helpotusta”, Haney sanoi. “Kaikki, minkä eteen olin työskennellyt, oli vihdoin sen arvoista.”

Nykyään Haney puolustaa muita uhreja. Ensi kuussa hän valmistuu sairaanhoitajakoulusta kandidaatin tutkinnolla ja aikoo työskennellä lasten onkologian parissa sekä seksuaalisen väkivallan hoitotyön tutkijana.

Leave a Comment