Lapsille suunnattu seksikasvatusteatteriesitys peruttiin “väkivaltaisten uhkausten” vuoksi | Teatteri

Teatteriesitys, joka lupasi suunnitella uudelleen seksuaalikasvatusta keskustelemalla aiheesta suoraan ja avoimesti alle viisivuotiaiden yleisön kanssa, on peruttu sen järjestäjiä kohtaan esitettyjen “väkivaltaisten uhkausten” jälkeen.

Family Sex Shown oli määrä kiertää tänä keväänä, mutta se vedettiin pois paikasta sen jälkeen, kun sen tekijät kutsuivat sarjaa “väkivaltaisia ​​ja laittomia uhkauksia ja väärinkäytöksiä”, jotka “pieni ryhmä äärimmäisiä näkemyksiä omaavia ihmisiä” kohdistui yhtiöön ja paikkoihin.

Josie Dale-Jones oli kehittänyt ohjelmaa vuodesta 2017 lähtien, ja se lupasi kohdata aiheita, kuten rajoja, sukupuolta, ihmissuhteita ja itsetyydytystä, perheille suunnatussa tuotannossa, joka sisälsi jonkin verran alastomuutta.

Kun ohjelma julkistettiin ja uutiset sen sisällöstä alkoivat kiertää verkossa, aloitettiin vetoomus, jossa väitettiin, että tuotanto oli “täysin sopimatonta ja räikeä yritys seksualisoida lapsia ja murtaa heidän luonnollisia rajojaan”.

Tuotannon takana oleva yritys ThisEgg sanoi lausunnossaan, että yleisölle annettiin tietoa sisällöstä ennen varauksen tekemistä, jotta he voivat tehdä “tietoisen päätöksen” esityksestä.

The Critic -lehden online-kommenttikappale väitti, että The Family Sex Show voi johtaa sopimattomiin keskusteluihin lasten ja aikuisten välillä seksistä ja “luo aukon, ei, kanjonin, jonne saalistajat pääsevät sisään”.

The Guardian ymmärtää, että esitystä ja ThisEggiä isännöiviin paikkoihin lähetettiin uhkaavia ja loukkaavia puheluita ja viestejä, jotka johtivat 14. huhtikuuta esitysten peruuttamiseen.

Esityksen oli määrä vierailla Bristolin tupakkatehtaalla ja Norfolk & Norwich -festivaaleilla toukokuussa, mutta Bathissa on jäljellä vain kutsupäivä, “ennen myöhempiä julkisia esityksiä tulevaisuudessa”.

Yhteistyössä Outspoken Sex Edin ja School of Sexuality Educationin kanssa tehty tuotanto olisi tarjonnut ilmaisia ​​perhetyöpajoja ennen esityksiä, joissa oli mukana seksuaalikasvattajat vastaamassa kysymyksiin. Mukana oli myös spin-off podcast.

Yhtiö lisäsi, että se olisi tarjonnut “turvallista ja positiivista oppimista lapsille, nuorille ja huoltajille oikeuksista, ruumiista, sukupuolesta ja ihmissuhteista turvallisuuden ja kasvatusalan asiantuntijoiden neuvona”.

Sen lausunnossa todettiin: “Uskomme, että se, mitä on tapahtunut, heijastelee rakenteellisia ja yhteiskunnallisia asenteita ihmissuhteita ja seksuaalikasvatusta kohtaan sekä taiteeseen, kulttuuriin ja siihen, kuka saa luoda ja mitä meillä on lupa olla tekemisissä Yhdistyneessä kuningaskunnassa.”

Guardianin haastattelussa maaliskuun alussa Dale-Jones keskusteli takaiskun mahdollisuudesta. “Tiedämme, että saamme ihmisiä, jotka eivät halua sen tapahtuvan”, hän sanoi. ”Heitä ei ole montaa, mutta he huutavat kovaa. Pääasia on, että pidetään huolta yrityksestä, tapahtumapaikoista, niiden henkilökunnasta ja yleisöstä.

ThisEgg sanoi, että sen luova tiimi jatkaa työskentelyä esitysten parissa, joten se oli “valmiina hetkeksi, jolloin se voi tavata yleisön”. Se myös pyysi anteeksi lippuja ostaneilta ja sanoi haluavansa vastata “muutaman viime viikon tapahtumiin”. “Sananvapautta kunnioittavan työn poistaminen vaiheista ei voi olla vastaus”, se lisäsi.

Leave a Comment