Kuinka lisätä autonomiaa etätiimikulttuuriin

Kuva havainnollistaa etätyökulttuuria
(Kuvan luotto: Pexels)

Etätyö tarjoaa paljon etuja sekä työntekijöille että työnantajille. Yritykset eivät kuitenkaan ole vielä päättäneet, miten ylityötuntien etätyöntekijöiden aiheuttamasta työuupumuksesta selvitään.

Tiimin johtajana olet todennäköisesti kokenut tämän ilmiön omakohtaisesti ja nähnyt sen muissa. Loppujen lopuksi sähköpostin tarkistaminen koko päivän ja yön on helppoa. Vaikeinta on selvittää, milloin kannettava tietokone on suljettava ja puhelimen tarkistaminen lopetettava. Tämän seurauksena monet ammattilaiset alkavat toimia ikään kuin he olisivat “päivystys” 24/7. Se ei ole terveellistä eikä tuottavaa.

Mistä tämä jatkuva suorituspaine tulee? Se saattaa johtua osittain kilpailupaineista. Kuten Society for Human Resource Management on raportoinut, 70 % etätyöntekijöistä työskentelee viikonloppuisin. Tämä on huomattavasti korkea prosenttiosuus ja saattaa viitata siihen, että työntekijät tuntevat, että heidän on pysyttävä tahdissa tai jäätävä jälkeen.

Ehkä se ei tarkalleen ole kilpailua, vaan yleinen seuraus elämisestä 24/7/365-yhteiskunnassa. American Psychiatric Associationin julkaisema tutkimus paljastaa, että 67 prosentilla virtuaalityöntekijöistä on vaikea sulkeutua päivän päätteeksi. Sen sijaan he jatkavat tehtävien suorittamista, jotka ovat vaarassa vaikuttaa mielenterveyteensä.

Nämä ovat vakavia ongelmia, jotka vain pahenevat ilman muutoksia. Ja vaikka et voikaan muuttaa organisaatiosi yleistä työkulttuuria, voit ottaa osan paineista pois etätiimikulttuuristasi.

Aloita toteuttamalla seuraavat strategiat.

1. Malli vaatteet, jotka haluat nähdä

Esimiehenä oleminen asettaa sinusta tosiasiallisen yrityksen roolimallin. Jos lähetät sähköpostit kello 21.00, suorissa raporteissasi oletetaan, että heidän on tehtävä samoin. Et voi myöskään vain sanoa: “Olen työnarkomaani, mutta älä odota sinunkaan olevan.” Tiimisi olettaa silti, että arvostat ammattilaisia, joiden henkilökohtaiset liikennevalot ovat aina vihreät.

Katso tarkkaan kalenteriasi. Näyttääkö se epätasapainoiselta siinä mielessä, että siinä on selkeät lopetus-aloituskohdat? Pyri muokkaamaan aikatauluasi niin, että kaikille osastollasi oleville on selvää, että elät tarpeesta sulkea henkilökohtainen aikasi.

2. Suosi asynkronista työtä sen synkronisen vastineen sijaan

Perinteisesti yrityksillä on tapana seurata synkronisen (synkronoinnin) työn rytmiä. Synkronointityönkulkujen aikana tietyt projektit tai tehtävät on suoritettava loppuun, ennen kuin muita voidaan aloittaa. Tämä voi aiheuttaa pitkiä keskeytyksiä, jotka rajoittavat tehokkuutta ja aiheuttavat tiesulkuja.

Sitä vastoin asynkroninen (asynkroninen) työ liikkuu epälineaarisesti. Kuten globaali HR-ratkaisu Remote selittää, async-työ mahdollistaa työntekijöiden nopean liikkumisen, koska prosessit eivät ole ajasta riippuvaisia. Aina kun mahdollista, kehota etätyöntekijöitäsi omaksumaan asynkronisen työskentelyn mentaliteetti. He kokevat vähemmän seisokkeja ja tuntevat vähemmän painetta olla käytettävissä hetkessä.

3. Työskentele yksilöiden kanssa asettaaksesi parempia rajoja

Oletetaan, että sinulla on työntekijä, joka näyttää tekevän töitä koko ajan. Kun lähetät sähköpostin tai Slack-viestin, saat melkein välittömän vastauksen. Sen sijaan, että olettaisit, että suora raporttisi on vain “sellainen ihminen”, keskustele terveiden työn rajojen asettamiseksi.

Et ehkä ymmärrä, että “aina päällä oleva” työntekijäsi saattaa kiihkeästi yrittää pysyä perässä. Tai työntekijä ei ehkä ymmärrä, että on OK odottaa vastausta tekstiin tai kysymykseen. Ja työntekijä voi alkaa paheksua työskennellä yrityksessäsi. Et halua menettää lahjakasta henkilöä väärinkäsityksen takia.

4. Vastusta kiusausta seurata palkkatunteja

Jos valvot ryhmää toimihenkilöitä, keskity vähemmän heidän sisään- ja ulostuloaikaan ja enemmän heidän tuotoksiinsa. Tekevätkö he laadukasta työtä? Noudattavatko he määräaikojaan tehokkaasti? Onko heihin helppo ottaa yhteyttä, kun he sanovat olevansa saatavilla? Niin kauan kuin olet tyytyväinen, sinun ei tarvitse kysyä, työskentelivätkö he 38 tuntia vai 50 tuntia.

Tämä voi olla epämiellyttävää sinulle, varsinkin jos kuulut ajatusmaailmaan, joka rinnastaa ajan tuotantoon tai arvoon. Ryhmäsi jäsenten työaikojen seurannasta luopuminen voi kuitenkin antaa heille valtavasti hengähdystaukoa. Se osoittaa myös, että luotat heihin, vaikka et näe, mitä he tekevät koko päivän.

Etätiimikulttuuria rakentavien tiimijohtajien on arvioitava uudelleen johtamistaidot, joita he käyttivät kaikkien ollessa toimistossa. Hyvä paikka aloittaa on varmistaa, että kollegoillasi on joka päivä aikaa latautua henkisesti ja saada uudelleen yhteys heille tärkeimpiin.


Rashan Dixon on vanhempi yritysjärjestelmäanalyytikko Microsoftilla, yrittäjä ja kirjoittaja erilaisille yritysjulkaisuille.

Jos pidit tästä artikkelista, tilaa SmartBriefin ilmaisia ​​sähköposteja johtajuudesta ja liiketoiminnan muuttamisesta SmartBriefin yli 200 alakohtaisen uutiskirjeen joukossa.

Leave a Comment