Bidenin opetusministeriö aloittaa uuden sodan charter-kouluja vastaan

Jokainen vanhempi haluaa lapselleen hyvän koulutuksen. Mutta ei ole mikään salaisuus, että postinumerosi tekee maailmasta eron. Köyhien kaupunkiyhteisöjen lapsilla, jotka ovat ylivoimaisesti värikkäitä opiskelijoita, ei ole samoja mahdollisuuksia kuin esikaupunkien opiskelijoilla. Heidän julkisen koulunsa epäonnistuvat usein alkeellisimmillaan.

Julkiset peruskoulut voivat tarjota näille opiskelijoille mahdollisuuden saada laadukasta koulutusta, jonka he ansaitsevat.

Tutkimukset osoittavat jatkuvasti, että kaupunkien peruskoulut ovat parempia kuin perinteiset julkiset koulut. Esimerkiksi vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa Stanfordin yliopisto päätteli, että Pennsylvanian julkiset charter-koulut menestyivät perinteisiä kouluja paremmin, erityisesti kaupunkialueilla, kuten Philadelphiassa. Lisäksi peruskoulut tekivät paljon paremmin umpeen kaupunkialueiden vähemmistöopiskelijoiden saavutuskuilun kuin perinteiset julkiset koulut. Muista, että Philadelphiassa yli puolet kaikista julkisten koulujen oppilaista on mustia.

Muut kaupunkiyhteisöt ympäri maata esittävät samanlaisia ​​tarinoita. Chicagossa, Detroitissa, New Yorkissa ja Washington DC:ssä julkiset peruskoulut tarjoavat paremman vaihtoehdon kuin julkiset koulut, ja jokaisessa kaupungissa ne palvelevat suuria vähemmistöväestöä.

Se ei kuitenkaan ole estänyt Bidenin hallintoa ja opetusministeriötä julistamasta sotaa menestyneimmille charter-kouluille.

Liittovaltion peruskirjakouluohjelma auttaa maksamaan julkisten peruskoulujen perustamis- ja laajentamiskustannuksia. Vuonna 2015 kongressi hyväksyi ohjelman merkittävän laajennuksen laajalla kahden puolueen tuella. Säännön tarkoitus oli suora – “antaa taloudellista apua charter-koulujen suunnitteluun, ohjelmien suunnitteluun ja alustavaan toteuttamiseen”, jotta “lisäisi opiskelijoiden saatavilla olevien korkealaatuisten charter-koulujen määrää kaikkialla Yhdysvalloissa”.

Päämääränsä saavuttamiseksi ohjesääntö velvoittaa opetusministerin jakamaan vuosittain satoja miljoonia dollareita apurahoina. Kongressin on myös asetettava selkeät kriteerit, jotka ohjaavat palkintoja, kuten pyrkivätkö he toistamaan ohjelmia mitattavissa olevalla akateemisella menestyksellä ja onko heillä suunnitelma palvella “rodullisesti ja sosioekonomisesti erilaisia ​​​​opiskelijayhteisöjä”.

Kongressi myönsi 440 miljoonaa dollaria liittovaltion peruskouluohjelmaan vuodeksi 2023. Presidentti Biden ei kuitenkaan jaa molempien osapuolten yksimielisyyttä charter-kouluista. Esimerkiksi kampanjansa aikana hän sanoi, että “ei ole charter-koulun fani”.

Nyt ohjelmaa hallinnoiva opetusministeriö on seurannut Bidenin esimerkkiä ja ehdottanut sääntöä, joka ei ole muuta kuin avoin hyökkäys apurahaohjelmaa vastaan. Sääntö – joka salli vain 35 päivän kommentointiajan ja voi tulla voimaan jo toukokuussa – ehdotti apurahan hakijoille uusia vaatimuksia, jotka on räätälöity varmistamaan, että menestyneimpiä charter-kouluja ei kopioida tai laajenneta.

Ensinnäkin ehdotus vaatii hakijoita toimittamaan todisteet siitä, että heidän peruskoulunsa vastaavat “tyydyttymättömään kysyntään” “olemassa olevien julkisten koulujen yliilmoittautumisella”. Toisin sanoen hakijoiden on todistettava, että liian vähän olemassa olevia kouluja on opiskelijoille tarjolla – ei sitä, että nykyiset koulut ovat epäonnistuneet oppilaitaan.

Ongelmana ei ole koskaan ollut tilanpuute olemassa olevissa kouluissa. Kuten laitoksen oma tutkimus osoittaa, peruskoulujen ilmoittautuminen on lisääntynyt ja julkisten koulujen ilmoittautuminen on vähentynyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämä johtuu siitä, että opiskelijat jättävät epäonnistuneet julkiset koulut kotiopetukseen, yksityisiin kouluihin ja paremmin suoriutuviin peruskouluihin.

Uusi prioriteetti pitää sitä ongelmana ja sen tarkoituksena on varmistaa, että epäonnistuneet julkiset koulut ovat ainoa vaihtoehto, jos epäonnistuneessa julkisessa koulussa on tilaa. Siksi se on suunnattu menestyneimmille charter-kouluille lähes jokaisella suurella kaupunkialueella, koska ne ovat tarjonneet opiskelijoille paremman vaihtoehdon.

Toiseksi ehdotuksessa sanotaan, että hakijoiden “on ehdotettava yhteistyötä vähintään yhden perinteisen julkisen koulun tai perinteisen koulupiirin kanssa” ja jopa “toimitettava kirje kustakin perinteisestä julkisesta koulusta tai koulupiiristä, joka osoittaa olevansa sitoutunut osallistumaan ehdotettuun peruskirjaan. perinteistä yhteistyötä.”

Näin paikalliset piirit voivat käyttää veto-oikeuttaan kaikkiin ehdotuksiin ilman syytä. Osa syy peruskoulujen menestymiseen on se, että ne edistävät innovaatiota ja kilpailua koulujen välillä. Tämä tarkoittaa myös väistämättä sitä, että julkiset koulut, jotka menettävät opiskelijoiden ilmoittautumisen charter-kouluihin, eivät todennäköisesti tee vapaaehtoisesti yhteistyötä tai jatka charter-koulujen ponnisteluja.

Jos epäonnistunut julkinen koulu ei halua menettää opiskelijoita ja niihin liittyvää rahoitusta, sillä on kaikki kannustimet yksinkertaisesti kieltäytyä yhteistyöstä ja tuomita kaikki peruskoulun hakijat. Se ei palvele opiskelijoita, jotka jäävät paitsi koulutusmahdollisuuksista. Se on jälleen yksi keino heikentää apurahaohjelmaa kokonaisuudessaan.

Kolmanneksi peruskoulujen olisi osoitettava, että ne “eivät haittaisi, viivyttäisi tai millään tavalla vaikuta negatiivisesti mihinkään eriytymispyrkimyksiin julkisissa koulupiireissä” ja “eivät muutoin lisäisi rodullista tai sosioekonomista erottelua tai eristäytymistä kouluissa .”

Tämä vaatimus on loukkaava yritys rangaista peruskouluja, jotka palvelevat menestyksekkäästi vähemmistöopiskelijoita. National Alliance for Public Charter Schools -järjestön mukaan “[I]Suurimmassa osassa osavaltioita charter-koulujen rodun/etnisen taustan opiskelijoiden väestötiedot ovat lähes identtiset ympäröivän koulupiirin kanssa.” Ja jotkin menestyneimmistä peruskouluista palvelevat pääasiassa vähemmistöopiskelijoita, koska se kuvastaa tarkasti yhteisöä, josta ne houkuttelevat opiskelijoita. Uusi vaatimus ottaisi huomioon tämän vähemmistöopiskelijoiden “eristämisen” tai “eristyksen”.

Tämä tarkoittaa, että hakijat voivat joko asettaa laittomia rodullisia valintaperusteita yrittääkseen tasapainottaa väestörakenteensa pois palvelemistaan ​​yhteisöistä tai hylätä uudet kriteerit. Osaston “Catch-22” on epäilemättä tahallinen. Luomalla mahdoton konflikti rodullisista demografisista tiedoista, osasto voi ottaa minkä tahansa sopivan tekosyyn evätä hakijoiden apurahat. Tämä tarkoittaa, että apurahat eivät lisää laadukkaiden peruskoulujen määrää, mikä vie lapsilta paremman koulutuksen.

Kuten Pacific Legal Foundation väitti virastolle, uudet prioriteetit ovat kauheaa politiikkaa, ja ne ovat lähes varmasti laittomia. Opetusministeriö ei voi tarkoituksella heikentää lain selkeää tarkoitusta, kuten se on täällä. Tämä pätee erityisesti silloin, kun ohjesääntö ei salli viraston asettaa hakijoille lisävaatimuksia kongressin asettamien kriteerien lisäksi, varsinkin silloin, kun tuloksena olevat kriteerit viittaavat laittomaan rotusyrjintään.

Kommentointijaksolla osasto sai lyhennetyllä aikataulullakin ennennäkemättömän määrän kommentteja – yli 15 000. Näyttää siltä, ​​​​että vanhemmat haluavat lapsilleen parasta, vaikka Bidenin hallinto ei haluaisikaan. Jos osasto jatkaa ja yrittää viimeistellä uudet vaatimukset, se joutuu varmasti kohtaamaan jyrkkää vastustusta tuomioistuimissa samojen vanhempien taholta.

Caleb Kruckenberg on asianajaja yrityksessä Pacific Legal Foundation, voittoa tavoittelematon juridinen organisaatio, joka puolustaa amerikkalaisten yksilönvapautta ja perustuslaillisia oikeuksia. Seuraa häntä Twitterissä @Kruckenberg_Esq.

Leave a Comment