Maui Business Parkin varastosuunnitelmat etenevät | Uutiset, Urheilu, Työpaikat

West Maui Construction Holdings aikoo rakentaa 20 000 neliöjalan varaston, johon tulee sen toimistot ja muut yksiköt, joita voitaisiin tarjota myyntiin tai vuokrata muille Mauin yrityksille. Rakennussuunnittelussa on otettu huomioon vanhojen istutusrakennusten piirteitä. Renderöinti: West Maui Construction Holdings

Huolimatta huolista viemäröintiin ja valumiseen, Costcon lähellä Kahuluissa sijaitseva 20 000 neliömetrin varasto sai tiistaina hyväksynnän erityishoitoalueen käyttölupalle.

Mauin suunnittelukomissio myönsi West Maui Construction Holdings LLC:lle luvan kehittää varastorakennusta ja tehdä parannuksia noin 4,7 hehtaarin alueella Maui Business Parkissa osoitteessa 72 Lauo Loop. Vanhoja istutusrakennuksia vastaavaksi suunniteltu varasto muodostuu 16 yksiköstä, joista kahdesta tulee rakennusyhtiön pääkonttori. Loput yksiköt ovat omistajan käytössä tai niitä myydään tai vuokrataan muille yrityksille suunnitteluosaston raportin mukaan. Rakennus ei ole erityishallintoalueella, mutta osa kiinteistöstä on.

Suurin huolenaihe komissaarien hankkeessa oli Kanahan lähellä sijaitsevan alueen valuminen ja salaojitus, minkä vuoksi he lisäsivät lupaan ehtoja, jotka liittyvät valumiseen ja vuotojen estämiseen.

Komissio vaatii hakijaa käyttämään hankkeessa mahdollisuuksien mukaan läpäiseviä materiaaleja, jotta vesi pääsee läpi sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan vuotojen ehkäisyä ja vastatoimia Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston määrittelemällä tavalla.

“Koska viemärikanava johtaa melkein suoraan Kanahaan, kuinka varmistatte, ettei viemärikanavaan ja sen jälkeen Kanahaan pääse vaarallisia aineita tai kemikaaleja?” Komissaari Kim Thayer kysyi konsulteilta.

West Maui Construction Holdings sai hyväksynnän erityishallintoalueen käyttölupalle varastorakennuksen rakentamiseen ja kiinteistöjen parannuksiin Costcon lähellä sijaitsevassa Maui Business Parkissa. Kartta: West Maui Construction Holdings

West Maui Construction Holdingsin suunnittelukonsultti Rory Frampton sanoi, että viemäriputkiin asennetaan suodattimia, joita läänin sadevesien hallintaohjelman uudet standardit edellyttävät. Paikan päällä oleva valuma pidätetään maanalaisen putken kautta, mikä mahdollistaa jonkin verran tunkeutumisen pienempiä virtauksia tai pienempiä sadevirtauksia varten.

Kiinteistön vieressä on myös suuri ruohon säilytysallas, joka mahdollistaa myös suodatuksen, Frampton sanoi.

Komissaari Mel Hipolito Jr. oli huolissaan siitä, kuinka 20 000 neliöjalan rakennuksen viemäröinti hoidettaisiin rankkasateiden aikana.

Hankkeen rakennusinsinööri Hope Buildersin Mark Matsuda sanoi, että hankkeen valuma kulkee viemärijärjestelmien läpi ja “Mikään ei kulje suoraan sen kanavan kautta.”

Mutta sitten Hipolito kysyi, voisiko joskus olla ylivuotoja.

“Suuri myrskytapahtuma, se voi tapahtua” Matsuda myönsi.

Komissaari Kawika Freitas sanoi pitävänsä suunnittelusta, mutta kyseenalaisti varaston 38,6 jalan korkeuden ja sanoi, että se vaikuttaa näkölinjaan.

“Se tulee erottumaan kuin peukalokipeä. Miksi sen pitää olla niin korkea?” Freitas kysyi.

Frampton sanoi, että se on kaksikerroksinen rakennus, jonka yläpuolella on avoin katto. Hän sanoi, että se on sisätontti, eikä se tule olemaan suoraan läheisten teiden varrella.

Kun puisto rakennetaan, siihen tulee muita samankorkuisia rakennuksia, Frampton lisäsi.

Projektin arkkitehti Peter Niess Maui Architectural Groupista sanoi, että sen sijaan, että meillä olisi laatikkotyyppinen rakennus, kuten lähialueilla, tämä on “paremman näköinen” ikkunat, jotka lisäävät auringonvaloa sähkön säästämiseksi, sekä suurempi kattopinta tulevia aurinkosähköpaneeleja varten.

Komission kaksi muuta ehtoa olivat, että hakija käyttää Havaijin kotoperäisiä kasveja maisemasuunnitelmassaan sekä mahdollisuuksien mukaan pysäköintikojuja, jotka ovat leveämpiä kuin 8 1/2 jalkaa.

Sillä ehdolla, että suunnitteluosasto myös hankkeen toteuttamiseen sisältyy, että hankkeen rakentaminen aloitetaan 30.4.2025 mennessä.

Lautakunta hyväksyi luvan äänin 7-0. Vasta valittu puheenjohtaja P. Denise La Costa oli poissa ja vapautettiin.

* Melissa Tanji on tavoitettavissa osoitteesta mtanji@mauinews.com.

Tämän päivän tuoreimmat uutiset ja paljon muuta postilaatikossasi

.

Leave a Comment