Biden vaatii Yhdysvalloissa valmistettua terästä, rautaa infrastruktuuriin | Talousuutiset

Kirjailija JOSH BOAK, Associated Press

WASHINGTON (AP) – Bidenin hallinto ottaa tärkeän askeleen varmistaakseen, että liittovaltion dollarit tukevat Yhdysvaltain tuotantoa. Se asettaa vaatimuksia siitä, kuinka 1 biljoonan dollarin kahden puolueen infrastruktuuripaketilla rahoitetut projektit hankkivat rakennusmateriaalinsa.

Ohjeet edellyttävät, että ostettu materiaali – olipa se sitten siltaa, moottoritietä, vesijohtoa tai laajakaistainternetiä varten – on tuotettu Yhdysvalloissa, hallintovirkamiesten mukaan. Säännöt sisältävät kuitenkin myös prosessin, jolla näistä vaatimuksista luovutaan, jos kotimaisia ​​tuottajia ei ole tarpeeksi tai materiaali maksaa liikaa. Tavoitteena on myöntää vähemmän poikkeuksia ajan myötä Yhdysvaltojen tuotantokapasiteetin kasvaessa.

“Teollisuussektorilla tulee olemaan lisää mahdollisuuksia hyviin työpaikkoihin”, sanoi Celeste Drake, Made in America -yksikön johtaja Valkoisen talon hallinto- ja budjettitoimistosta. “Ja kun tarkastelemme amerikkalaisen sisällön lisäämistä, se tarkoittaa suuryritykset luovat mahdollisuuksia pienille ja keskisuurille yrityksille Yhdysvalloissa, kun toimitusketjut on osittain jaettu uudelleen, jotta ne voivat täyttää sisältöstandardit.

Presidentti Joe Biden on tehnyt tällaisesta ohjeesta kulmakiven arvioidessaan ennätystä ennen vuoden 2022 välivaaleja. Demokraattinen presidentti sanoo voivansa hyödyntää liittovaltion menoja luodakseen lisää työpaikkoja Yhdysvalloissa ja vähentääkseen riippuvuutta Kiinasta ja muista maista, joiden geopoliittiset intressit poikkeavat Amerikan eduista.

Poliittiset sarjakuvat

Bidenin inflaation ollessa korkeimmillaan 40 vuoteen, hän vetoaa, että kotimaisen tuotannon lisääminen vähentää viime kädessä hintapaineita, mikä on vastaus republikaanien hyökkäyksiin, joiden mukaan hänen 1,9 biljoonan dollarin koronaviruksen avustuspaketti nosti alun perin hintoja.

“Ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki toimet, joita olen tehnyt taloutemme jälleenrakentamiseksi, ovat ohjanneet yhtä periaatetta: Made in America”, Biden sanoi torstaina Greensborossa, Pohjois-Carolinassa. “Tarvitaan liittovaltion hallitus, joka ei vain anna huulia ostaessaan amerikkalaista, vaan ryhtyy toimiin.”

Biden sanoi, että noin 700 miljardia dollaria, jonka hallitus käyttää vuosittain tavaroiden hankintaan, on tarkoitus asettaa etusijalle yhdysvaltalaiset tavarantoimittajat, mutta 1930-luvulta peräisin olevia säännöksiä on joko vesitetty tai niitä on sovellettu tavoilla, jotka peittävät ulkomaisen tuonnin käytön.

Hallinto ei osannut sanoa, kuinka suuri prosenttiosuus olemassa olevien infrastruktuurihankkeiden rakennusmateriaaleista on Yhdysvalloissa valmistettua, vaikka liittovaltion hallitus käyttää jo tänä vuonna rakentamiseen 350 miljardia dollaria. Uudet ohjeet antaisivat hallituksen virkamiehille mahdollisuuden tietää, kuinka monta dollaria menee yhdysvaltalaisille työntekijöille ja tehtaille.

Viime marraskuussa lakiin tulleeseen molemminpuoliseen infrastruktuuripakettiin sisältyi vaatimus, jonka mukaan 14. toukokuuta alkaen “yhtään liittovaltion virastoille projekteihin osoitetuista varoista” ei saa käyttää, “ellei kaikkia käytettyjä rautaa, terästä, valmistettuja tuotteita ja rakennusmateriaaleja saa käyttää. hankkeessa tuotetaan Yhdysvalloissa.” Tämä on maanantaina julkaistun 17-sivuisen ohjeen mukaan.

Ohjeissa on kolme standardia, joiden perusteella näistä vaatimuksista voidaan poiketa: jos hankinta “olis ristiriidassa yleisen edun kanssa”; jos tarvittavia materiaaleja ei tuoteta “riittävän ja kohtuullisesti saatavilla olevan määrän tai tyydyttävän laatuisena” tai jos yhdysvaltalaiset materiaalit lisäävät projektin kustannuksia yli 25 %.

Amerikkalaisilla valmistajilla on noin 170 000 työpaikkaa alle vuoden 2019 12,8 miljoonasta tehdastyöpaikasta, koska valmistustyöpaikat alkoivat laskea ennen pandemian alkamista. Yhdysvalloissa on kuitenkin 6,9 miljoonaa tuotantotyöpaikkaa vähemmän kuin vuoden 1979 huippu, mikä johtuu ulkoistamisesta ja automaatiosta.

Teollisuuden työpaikkojen lisääminen merkitsee todennäköisesti lisää tehtaita ja kokoonpanolinjoja – koska valmistajat toimivat 78,7 prosentin kapasiteetilla, mikä Federal Reserve toteaa, että se on historiallisen keskiarvon yläpuolella.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment