Suuremmat luokat haittaavat oppilaiden edistymistä, sanovat yhdeksän kymmenestä Yhdistyneen kuningaskunnan opettajasta | koulutus

Kolme neljästä Iso-Britannian opettajasta sanoo, että luokkakoot kasvavat, mikä vaikuttaa negatiivisesti oppilaiden edistymiseen, suoritustasoon ja käyttäytymiseen oppituntien aikana, selviää.

Kun koulut kamppailevat auttaakseen oppilaita kiinni pandemian aiheuttamien jatkuvien häiriöiden keskellä, yli yhdeksän kymmenestä (95 %) opettajista varoitti, että isommat luokat heikensivät heidän kykyään vastata kaikkien oppilaiden tarpeisiin.

NASUWT-opettajien liiton yli 3 000 opettajalle tekemän kyselyn mukaan 91 % oli sitä mieltä, että luokkakoot vaikuttivat haitallisesti heidän oppilaidensa edistymiseen ja suoritukseen, kun taas 90 % katsoi, että niillä on haitallinen vaikutus oppilaiden käyttäytymiseen.

Ammattiliitto, joka keskustelee aiheesta vuosikokouksessaan Birminghamissa sunnuntaina, sanoo, että luokkakoot kasvavat opettajapulan ja kasvavien oppilaiden määrän vuoksi. Monet opettajat ovat myös huolissaan siitä, että ahtaat olosuhteet ruokkivat Covidin leviämistä.

Melkein kahdeksan kymmenestä kyselyyn osallistuneesta opettajasta (78 %) sanoi, että suuremmat luokkakoot tarkoittavat, että oppimisresurssit eivät riitä, ja 75 %:sta, jotka ilmoittivat kasvaneen luokkakoon, yli kolmannes (37 %) sanoi. määrät ovat kasvaneet “merkittävästi”.

NASUWT:n jäsenet äänestävät esityksestä, jossa vaaditaan hallituksia ja hallintoja kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ottamaan käyttöön enimmäisluokkakoot kaikissa koulutuksen keskeisissä vaiheissa. Tällä hetkellä Englannissa ja Walesissa 5–7-vuotiaille oppilaille, joissa luokkien enimmäismäärä on 30, ei ole lakisääteistä rajoitusta avainvaiheen ykkösvaiheen yläpuolella.

Eräs kyselyyn osallistunut opettaja sanoi, että heidän peruskoulunsa henkilöstöpula tarkoitti sitä, että heitä oli pyydetty yhdistämään 22-luokan luokka kollegansa 24-luokan luokkaan, kun he olivat poissa töistä.

”Luokkahuone on liian pieni 46 oppilaan majoittumiseen pöytiin. Jotkut joutuvat istumaan ja työskentelemään lattialla. Etenkin kaikkien oppilaiden tarpeita on mahdotonta täyttää [those with] lisäoppimistarpeita tässä tilanteessa ilman luokkahuoneavustajan tukea. Minä ja oppilaat koemme tilanteen stressaavana”, he sanoivat.

Toinen varhaisvuosien opettaja sanoi: ”Minulla on niin paljon lapsia, että useimpina päivinä on vaikea saada heidät kaikki matolle. Koko luokan oppimisaikoina tuntuu mahdottomalta vastata kaikkien näiden lasten oppimistarpeisiin.”

Hallituksen tietojen mukaan ala- ja esikoulujen kävijämäärät olivat huipussaan vuonna 2019, ja sen jälkeen luvut ovat alkaneet laskea. Lukumäärät ovat kuitenkin edelleen kasvussa lukioissa, joissa väestön ennustetaan saavuttavan huippunsa vasta vuonna 2024.

NASUWT-tutkimukseen osallistuneista kaksi kolmasosaa (67 %) syytti luokkakokojen kasvusta kurssikoululaisten määrän kasvua, kaksi viidestä (40 %) sanoi, että se johtui henkilöstön leikkauksista. sama osuus viittasi budjettileikkauksiin tai taloudellisiin paineisiin.

Tri Patrick Roach, NASUWT:n pääsihteeri, sanoi: “Luokkien koon kasvulla on haitallinen vaikutus sekä oppilaiden oppimiskokemuksiin että opettajien ja opiskelijoiden terveyteen ja turvallisuuteen.

”Tilanne paljastaa jälleen kerran viimeisen vuosikymmenen hallituksen epäonnistumisen oppilaitospaikkojen suunnittelussa tai opettajien määrän lisäämiseen tarvittavien lisäinvestointien takaamisessa. Lapset ja heidän opettajansa ansaitsevat parempaa.”

Opetusministeriön tiedottaja sanoi, että viimeisten 11 vuoden aikana on luotu miljoona lisää koulupaikkaa, mikä on suurin koulukapasiteetin lisäys kahteen sukupolveen.

”Alkuasteella keskimääräiset luokkakoot laskivat 2020/21 verrattuna vuoteen 2019/20 – suurimmassa osassa peruskouluja on 27 oppilasta tai vähemmän per luokka. Yläkoulussa luokkakoot ovat edelleen alhaiset, keskimäärin 22 oppilasta luokkaa kohden vuosina 2020/2021, vaikka järjestelmässä on kasvanut lähes 800 000 oppilasta vuodesta 2010.

Leave a Comment