Tšad parantaa oppimistuloksia perusopetuksessa – Tšad

WASHINGTON, 15. huhtikuuta 2022 – Maailmanpankki hyväksyi tänään 150 miljoonan dollarin avustuksen International Development Associationilta (IDA)*, jolla tuetaan Tšadin peruskoulutuksen oppimistulosten parantamista.

Chad Improving Learning Outcomes -hankkeen tavoitteena on lisätä peruskoulutuksen saatavuutta ja keskittyä myös opetuksen laatuun lukemisen, kirjoittamisen ja laskutaidon aloilla uudistamalla opettajien jatkuvaa ammatillista kehitystä ja kehittämällä opettajien ja koulujen rehtoreiden valmiuksia. ja koulutustukihenkilöstö. Hankkeen tavoitteena on myös tarjota digitaalisia työkaluja tehokkaaseen pedagogiikkaan ja laajentaa äidinkielen opetuksen käyttöä noin 1 200 koulussa. Se vahvistaa myös opetuksen laatua viidessä kaksikielisessä opettajankoulutuslaitoksessa (ENIB). Lisäksi hanke auttaa kehittämään johtamisjärjestelmien, kuten koulutuksen johtamisen ja tietojärjestelmän sekä henkilöstöhallinnon kapasiteettia.

“Hanke menee Maailmanpankin aikaisempia koulutustoimia pidemmälle ottamalla käyttöön suoritusperusteisia ehtoja (PBC), joita käytetään vahvistamaan järjestelmiä yhteisön opettajien integroimiseksi julkiselle sektorille ja parantamaan näiden järjestelmien pitkän aikavälin hallintaa ja rahoitusta.” sanoi Rasit Pertev, Maailmanpankin maajohtaja Tšadissa. Suoritusperusteisilla ehdoilla varmistetaan, että hallitus ottaa pysyvän vastuun paikkakunnan opettajien johtamisesta hankkeen päätyttyä.

Hanke vahvistaa ala-asteen opettajien ja erityisesti paikkakunnan opettajien rekrytointia ja rahoitusta kahdella vaihtoehdolla: 2 000 luokan 2 paikkakunnan opettajaa integroidaan asteittain virkamieskuntaan, joista 50 % on naisia, ja vielä 10 800 Valtion tuki viisivuotisen hankekauden aikana.

Tasapuolisen pääsyn kannalta hankkeella tuetaan julkisia ja paikallisia kouluja kolmella alueella: peruskoulun infrastruktuurin tarjoaminen yhteisöille, joilta nämä tilat puuttuvat; olemassa olevien koulujen tilojen laajentaminen luokkahuoneiden ahtauden lievittämiseksi; ja tukitunnit koulun ulkopuolisille lapsille sekä lapsille, jotka jäävät jälkeen ja ovat vaarassa keskeyttää koulun.

Noin 2,8 miljoonaa oppilasta julkisiin ja paikallisiin peruskouluihin hyötyy 31 500 opettajan, rehtorin ja pedagogisen tukihenkilöstön kapasiteetista, ja noin 3,2 miljoonaa oppilasta hyötyy paremmasta tasapuolisesta pääsystä laadukkaisiin oppimisympäristöihin ja laajennettuihin katettuihin tiloihin. majoittamaan lapsia täynnä luokkahuoneista.

*Vuonna 1960 perustettu Maailmanpankin kansainvälinen kehitysyhdistys (IDA) auttaa maailman köyhimpiä maita myöntämällä avustuksia ja matala- tai nollakorkoisia lainoja ohjelmiin, jotka vauhdittavat talouskasvua, vähentävät köyhyyttä ja parantavat elinoloja. IDA on yksi suurimmista avun lähteistä 1,5 miljardille ihmiselle, jotka asuvat maailman 75 köyhimmässä maassa, joista 39 on Afrikassa. Vuotuiset IDA-sitoumukset ovat olleet keskimäärin noin 18 miljardia dollaria viimeisen kolmen vuoden aikana, ja noin 54 prosenttia on mennyt Afrikkaan.

LEHDISTÖTIEDOTE NR: 2022/060/AFW

yhteystiedot

Tšadissa:

Edmond B. Dingamhoudou,
+235 6543 0614
edingamhoudou@worldbank.org

Leave a Comment