Työssä: Brian Lozenski vapauttavasta mustan kasvatuksesta

Brian D. Lozenski on kaupunki- ja monikulttuurisen koulutuksen apulaisprofessori kasvatustieteen laitoksella. Hänen tutkimuksensa tutkii kriittisen osallistavan toimintatutkimuksen, koulutuksen mustien älyllisten perinteiden ja kulttuurisen kestävyyden risteyksiä. Opettajankouluttajana ja tutkijana hän valaisee historiallisia realiteetteja, jotka ovat luoneet tämänhetkisiä koulutuseroja samalla kun hän pyrkii sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Dr. Lozenskin tuore kirja “Emansipaationi ei sovi yhtälöihisi”: Mustan koulutuksen kriittiset säädökset Yhdysvalloissajulkaistiin helmikuussa 2022. Seuraava on osa haastattelua Mac Weekly suoritettu Andrean kanssa. Tekstiä on hieman muokattu ja muokattu selvyyden vuoksi.

Mac Weekly (TMW): Mikä on keskeinen painopiste tai argumentti työssä, jossa olet mukana?

Brian Lozenski (BL): Minun lähestymistapani kasvatukseen ja kasvatustutkimukseen on ymmärtää se kahdesta näkökulmasta: toinen on koulutuksen käyttö erityisesti uudisasukkaiden siirtomaatilanteessa. Toisin sanoen koulutuksen käyttäminen siirtomaavallan, hallinnan ja herruuden ylläpitämisen välineenä ja suhteiden sarjana, jotka liittyvät epäsymmetrisiin vallanjakoon, ja miten koulutus, erityisesti koulunkäynnin muodossa, on ensisijainen mekanismi tämän joukon ylläpitämiseksi. järjestelyistä. Katson koulutusta myös kääntöpuolelta sanoen, että jos on olemassa tuo epäsymmetristen järjestelyjen joukko, niin siellä on myös kysyntää, että koulutus nähdään vastarintana ja vapauttavan toiminnon ja vapauttavan kapasiteetin kautta. Työni pyrkii tutkimaan näitä molempia näkökulmia: kuinka koulutusta käytetään kontrolliin ja kuinka koulutusta käytetään vapautumiseen. Se, missä nämä asiat kohtaavat ja missä ne jännitteet ovat, ovat mielenkiintoisimpia tiloja niin historiallisesti kuin tällä hetkellä.

Olen afroamerikkalainen; Kasvoin yhteisössä, joka oli hyvin syvästi juurtunut ottamaan vakavasti mustien vapaustaistelun. Filosofiani ja ajattelutapani ovat saaneet tietoa mustien vapaustaistelusta, erityisesti Musta radikaali perinne, kun olen vanhentunut ja kehittynyt analyysissäni. Historiallisesti katson mustien vapaustaistelua ja erityisesti sitä, kuinka mustat ihmiset ovat käyttäneet koulutusta Yhdysvalloissa pyrkiäkseen omaan vapautumiseensa psyykkisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja fyysisesti.

Tämä tarkoittaa työtä, jota yritän tehdä täällä Macalesterissa opettamalla kursseja, jotka laajentavat koulutuksellista mielikuvitusta ymmärtäen, että olemme täällä valikoivassa, yksityisessä taiteiden korkeakoulussa, jossa melkein jokainen saapuva opiskelija on menestynyt erittäin hyvin siinä, mitä kuvailisin siirtomaalainen koulutusjärjestelmä. Miten ajattelemme uudelleen niiden ihmisten näkökulmasta, jotka ovat menestyneet hyvin, mukaan lukien minä? Olen pärjännyt erittäin hyvin! Minulla on tohtorintutkinto tässä siirtomaakoulutusjärjestelmässä. En voi irrottaa itseäni siitä – kuinka käytämme etuoikeuksia, joita olemme pystyneet rakentamaan ja luomaan ja joista olemme hyötyneet, muuttaaksemme ja muotoillaksemme uudelleen tätä koko asiaa, jota kutsumme koulutukseksi?

(TMW): Mikä on mielenkiintoisin löytö tai oivallus, jonka olet tähän mennessä tehnyt työssäsi?

BL: Yksi suurimmista saavutuksista on, että koulutus on amorfista; se on kokonaisvaltaista. Se ei tapahdu vain koulurakennuksissa. Arkipäiväisessä vuorovaikutuksessa maailmassa tapahtuu epävirallista koulutusta, jossa opimme tuntemaan luonnonympäristömme. Opimme sosiaalisista oloistamme, sosialisoitumme kulttuurisissa käytännöissä – kaikenlaista tapahtuu sanomatta. Koulutus on ihmisen pyrkimys, joka on yliluonnollista ja tapahtuu koko ajan. Kun katsomme taaksepäin ihmiskunnan historian suhteen, koulutusta on käytetty säilyttämään tapa olla ja tapa nähdä maailma. Kuitenkin, kun yhteisöt ja ihmiset joutuvat jännitteisiin toistensa kanssa ja joutuvat ristiriitaan, silloin koulutus voi ottaa tämän hallitsevan roolin.

Käytän Yhdysvaltojen kokeilua kansallisvaltiona tutkiakseni tätä jännitystä. Tätä tapahtuu maailmanlaajuisesti, joten otan hyvin ohuen siivun ihmiskunnan historiasta ja tarkastelen erityisesti Yhdysvaltojen entisen orjuutettujen koulutuskokemuksia selvittääkseni, kuinka voimme ymmärtää tämän herruuden ja vapautumisen välisen tasapainon. Huomasin, että kun tarkastelemme erityisesti ihmisiä, jotka on rasisoitu mustiksi Yhdysvalloissa, koulutuksen ja vapauden välillä on ollut syy-yhteys. Ja kun menetämme tämän yhteyden – kun koulutuksessa on kyse hyvän työn saamisesta tai vain perustaitojen hankkimisesta millä tahansa alalla, josta puhumme – menetämme tämän syy-yhteyden vapautumiseen. Sitten me itse asiassa heikennämme koko koulutusprojektia, jota mustat ihmiset ovat kehittäneet, ei vain orjuudesta vapautumisen jälkeen, vaan siitä lähtien, kun tämä ajatus mustista ihmisistä syntyi tässä kansallisvaltiossa.

Osa oivalluksestani on, että on oltava ihmisiä, jotka tarjoavat jatkuvasti tätä tietoisuutta tai muistuttavat ihmisiä siitä, että mustat ihmiset ovat olleet USA:n koulutuksen omatunto alusta alkaen ja että me jatkamme sen roolin esittämistä. Se on tärkeä rooli, koska ilman sitä pystymme tekemään vielä enemmän vahinkoa kuin tällä hetkellä teemme.

Tärkeää on myös se, ettei vain valkoisten tarvitse ymmärtää tätä, vaan kaikkien. Se on jokainen, joka joutuu kohtaamaan jonkinlaisen koulutuksen menettämisen, olipa kyse alkuperäiskansoista, aasialaisten siirtotyöläisten jälkeläisistä – ihmiset, jotka ovat jollain tavalla tai muodoltaan riisuneet koulutuskykynsä, ovat osa tätä omaatuntoa muistuttamaan meitä koulutuksesta. todella voisi olla kyse.

Se on yksi suurimmista saavutuksista. Mustat ihmiset voivat myös unohtaa kaikki nämä asiat. Luulen, että monilla ihmisillä on. Voimme edelleen toimia omassa herruudessamme jatkamalla ajatuksia, joissa koulutus ei liity vapautumiseen.

TMW: Oletko koskaan saavuttanut pohjaa työssäsi ja sitoutumisessasi, ja jos saavuit, miten ratkaisit sen?

Koko ajan. Jos harjoitat poliittista järjestäytymistä, jos harjoitat koulutusoikeudellista organisointityötä, meillä on koko ajan tappioita. Kyse ei ole voittamisesta ja häviämisestä. Tarkoitan, kyllä, haluat voittaa, eikö niin? Haluat pystyä muuttamaan asioita, muuttumaan ja olemaan enemmän itsemääräämiskykyisempiä niiden yhteisöjen ja ihmisten puolesta, joista välität. Jos kamppailet vain asioista, joissa uskot voittavasi, emme taistele paljoakaan, koska historialliset todisteet painostuvat suuresti meitä vastaan. Alakohtia on koko ajan. On kohtia, joissa olen hyvin turhautunut, itse asiassa enemmän omaan yhteisööni joskus, kun he hyväksyvät ja suostuvat sellaiseen koulutukseen, jota olemme saaneet.

Ihmiset tietävät, että kyseessä on kulttuurinen riisuminen. He tietävät, että kyseessä on kielen huononeminen. He tietävät, että siinä on kyse nuorten, erityisesti vähemmistöjen nuorten, alentamisesta monissa näissä kouluissa. He tietävät, että siitä on kyse ja tekevät sitä silti joka tapauksessa pääsyn järkeistämisessä ja rationalisoinnissa, että jotenkin me pystymme voittamaan nämä aukot ja nämä esteet, vaikka tiedämme, että niitä luodaan hyvin tarkoituksella.

Minulle alat tulevat usein puhuessani ihmisten kanssa omassa yhteisössäni. Nämä ovat erittäin älykkäitä ihmisiä. Luulen, että se sattuu enemmän. Voit väitellä ihmisten kanssa, jotka ovat järkkymättömiä sosiaalisen hierarkian suhteen, koska he tuntevat tarpeen hallita ihmisiä ja he tuntevat tarvetta tehdä elämästä vaikeaa. En ole niistä niin huolissani, koska he ovat osa perinnettä niiden ylläpitämiseksi [hierarchies], ja on hyvin selvää, keitä he ovat. Matalan pisteeni tulevat enemmän ihmisten kanssa, joiden kanssa haluaisin työskennellä ja jotka tukevat erittäin ongelmallisia politiikkoja ja rakenteita ja käytäntöjä. Uskon, että voin tuoda esiin aika monta alakohtaa tässä.

Toinen asia on kuitenkin se, että työyhteisössä työskentely on aina ollut vaikeaa, mutta se on myös erittäin kaunista. Yritän houkutella ihmisiä, jotka todella pitävät tästä opettavaisesta mielikuvituksesta. Jos vietät kaiken aikasi rakenteissa ja laitoksissa iskeen tiiliseinää vasten, tulet palamaan hyvin, hyvin nopeasti. Mutta jos olet tiloissa, joissa kuvittelet, rakennat samanmielisten ihmisten kanssa, jotka yrittävät kasvattaa toisenlaista puutarhaa, huomaan, että se on itse asiassa parantava tila. Siksi rakastan opettamista todella paljon. Yritän rakentaa luokkahuoneeseen mielikuvituksen yhteisöä, vaikka puhummekin erittäin vaikeista aiheista ja vaikeista asioista. Löydän jonkinlaisen luovan mahdollisuuden joka kerta opettaessani. Se on yksi opettajana olemisen kauneuksista ja iloista.

TMW: Onko jotain, jonka haluaisit tietää ennen aloittamista?

BL: Kirjani ensimmäisessä osassa puhun siitä. Sanon: “Toivon, että minulla olisi ollut tällainen kirja, kun aloin opiskella, koska kesti vuosia oppia paljon näistä perinteistä ja tajuta: “Voi, siitä syystä nämä asiat tapahtuvat.” Lähtökohtia on mielestäni erittäin vaikea selvittää.

Molemmat vanhempani olivat julkisen koulun opettajia Philadelphiassa, ja pidän heitä aina ensimmäisinä opettajinani ja näen heidän osallistuvan koulutukseen hyvin eri tavoin kuin monet opettajat, joita minulla oli omassa koulussani. He olivat mukana oppilaidensa elämässä ja tunsivat heidän perheensä. Muistan käyneeni tapahtumissa ja yhteisötapaamisissa, joissa vanhempani juttelivat opiskelijoiden, perheiden kanssa. Se on itse asiassa osa mustien koulutuksen historiaa ja linjaa, jossa kyse oli tästä yhteisötilasta. Koulutuksessa oli kyse yhteisön rakentamisesta. Kyse oli oppilaidesi elämän tuntemisesta luokkahuoneen ulkopuolella. Ne asiat oli tavallaan istutettu minuun, ja sitten opettajankoulutusprosessien ja valtuutusprosessien kautta se on tavallaan hakattu sinusta pois.

Haluan tietää näistä erilaisista perinteistä, jotka liittyvät kasvatukseen humanisoivassa vapauttavassa tilassa ja millaisia ​​sen arkipäiväisiä realiteetteja on jokapäiväisessä käytännössä. Kun aloin opettamaan, menin hyvin naivistisesta näkökulmasta. Kyse oli aina oikeudenmukaisuudesta. Kyse oli aina halusta muuttua ja auttaa nuoria tekemään elämästään hieman paremmaksi. Kyse oli pitkälti pääsystä ja nuorten auttamisesta hyppäämään oikeiden vanteiden läpi, kun taas nykyään mielestäni kyse on vanteiden tuhoamisesta – lopeta kaikki vanteet, joita ihmiset ovat luoneet tehdäkseen elämästämme vaikeampia ja estää meitä osallistumasta opetuksen ja oppimisen inhimilliset vuorovaikutukset.

TMW: Jos voisit ilmaista yhden toiveen/vision tästä työstä, mikä se olisi?

BL: On vain niin monia asioita, joita voidaan tehdä! Martin Luther Kingin viimeisessä kirjassa “Mihin me menemme täältä?” hän päättää kirjan puhumalla siitä, mitä hän kutsuu koulutuspuistoiksi. Koulutuspuistot ovat koulutusympäristöjä, joissa ei ole kyse luokkatasoista. Ne eivät koske käsikirjoitettua opetussuunnitelmaa. Niissä ei ole kyse summatiivisista arvioinneista eivätkä standardoinnista. Ne ovat tiloja, joissa ihmiset tulevat osallistumaan hyvin autenttiseen tiedonvaihtoon, joissa ihmiset ovat uteliaita ja rakentavat opetussuunnitelmia keskenään. Kyse ei ole siitä, kuinka vanha olet. Sanomme: “Mistä olet kiinnostunut? Mitä sinä tuot tähän tilaan?” Siellä voisi olla tiloja, joissa nuoret opettavat heitä paljon vanhemmille jotain, mitä he ymmärtävät.

Tämä taas kuuluu tähän vapauttavan koulutuksen perinteeseen, koska kun mustat ihmiset vapautuivat ja kun muodollinen orjuus päättyi, nuoremmilla ihmisillä oli usein enemmän pääsyä kouluun kuin heidän vanhemmillaan. Joten siellä oli tämä hyvin syvällinen ja rikas vaihto, jolla ei ollut niin paljon tekemistä: “Olen aikuinen, jolla on kaikki tieto, sinä olet lapsi, jolla ei ole tietoa, ja aion välittää kaiken sinulle. ” Voisin kuvitella, että jotain sellaista olisi olemassa todella voimakkailla tavoilla. Macalester voisi olla hyvinkin yhteydessä jonkin sellaisen rakentamiseen. Koulut voivat lähettää sinne oppilaitaan, yrityksiä, uskonnollisia laitoksia; ihmiset voisivat tulla näihin tiloihin voidakseen osallistua näihin tiedonvaihdon muotoihin, tarkoituksena rakentaa vapauttavaa kapasiteettia, jossa me kuvittelemme uudelleen sosiaalisen maailmamme.

Elämme aikaa, jolloin ihmiset kieltävät kirjat korkeammalla tasolla, ja tällainen tila olisi tarkoitettu vain taukoksi, jossa sanoisimme: “Okei, mietitään nyt joitain asioita uudelleen.” Se on ehkä utopistista, mutta meidän on silti jatkettava taistelua.

Leave a Comment