Tom Waddell: Kapina, abortti ja kristillinen koulutus

Ne, jotka uskovat, että Amerikka perustettiin valkoiseksi kristityksi kansakunnaksi, pyrkivät “palauttamaan” Amerikan siihen, mitä he pitävät sen perustajina. Tapahtumia, kuten kristittyjen nationalistien mielenosoitus Charlottesvillessä, Virginiassa vuonna 2017, uutisoidaan, mutta niiden yhteydet tammikuuhun. 6 kapina, abortin vastainen liike ja valtion rahoittama kristillinen koulutus eivät.

Jan. 6 kapina oli ensisijaisesti valkoisten kristittyjen nationalistien työtä. Rep. Jared Huffman, Kalifornia, sanoi: “Monet amerikkalaiset katsovat sitä päivää ja ajattelevat: ‘Monet hullut ihmiset näyttelivät'” ja: “Se, mikä yhdisti monia toisiinsa liittymättömiä (ryhmiä) oli maailmankatsomus, johon kristinuskon tulisi sulautua. kansalaiselämää. Että tosi amerikkalaiset ovat valkoisia, kulttuurisesti konservatiivisia ja luonnostaan ​​syntyneitä kansalaisia.”

Rep. Huffman perusti Congressional Freethought Caucuksen “suojellakseen hallitustemme maallista luonnetta”. Vaalikokous järjesti äskettäin foorumin “Jumala on puolellamme: valkoinen kristillinen nationalismi ja kapitolinen kapina” tuodakseen tietoisuutta siitä, että valkoinen kristillinen nationalismi “on tärkein osa tätä kapinaa, jota ihmiset eivät vielä ymmärrä täysin” ja paljastaakseen “vaikutukset demokratian tulevaisuuteen” kristillinen nationalismi edustaa.

Uskontovapauden baptistisekakomitea ja Freedom From Religion Foundation -säätiö laativat raportin, joka paljastaa kristillisen nationalismin Capitol-hyökkäyksessä. Raportin kirjoittaja Andrew Seidel sanoi uskovansa Jan. 6 oli “huippu, mutta ei loppu” ja “kapinallisille annettiin moraalinen lupa hyökkäykseen, ja siitä lähtien kasvava osa amerikkalaisia ​​on oikeuttanut sen.”

“Katson mitä nyt tapahtuu, puoliväliin johtavaa retoriikkaa, ja olen enemmän huolissani, en vähemmän”, hän sanoi. ”Meillä on röyhkeämpää nationalismia. Republikaanipuolue sanoi, että päivä oli “laillinen keskustelu”. Jotain tällaista tulemme näkemään uudestaan.”

On todennäköistä, että korkein oikeus lopulta jättää aborttikysymyksen osavaltioille, osavaltioiden oikeuksia hallitseva valkoinen kristitty nationalisti kuolaa. Kerran Roe v. Wade hylätään, kristityt nationalistit siirtyvät muihin valtion oikeuksiin liittyviin kysymyksiin, kuten ehkäisyyn, samaa sukupuolta olevien avioliittoon, rotujen väliseen avioliittoon ja valtion rahoittamaan uskonnonopetukseen.

Mainos

Mainessa asuva historioitsija Heather Cox Richardson kirjoitti: “Senaattori Mike Braun (R-Indiana) kertoi toimittajalle, että valtioiden ei vain pitäisi päättää abortista, vaan niiden pitäisi myös voida päättää, onko rotujen välinen avioliitto. pitäisi olla laillista ja pitäisikö pariskunnilla olla mahdollisuus käyttää ehkäisyä.” Sen. Braun tiivisti näkemyksensä: ”… on parempi, että valtiot ilmaisevat näkemyksensä sen sijaan, että ne homogenisoisivat niitä kaikkialla maassa kuten Roe v. Wade teki.”

Sen. Braunin asema tarkoittaa, että ihmisillä on vain kaikki Yhdysvaltain perustuslain takaamat oikeudet sen mukaan, missä osavaltiossa he asuvat.

Valkokristityt nationalistit ovat yrittäneet vuosikymmeniä saada kreationismin “tiedettä” opetettua julkisissa kouluissa, mutta epäonnistuttuaan siinä ensisijaisesti he ovat keskittäneet ponnistelunsa valtion rahoittamaan uskonnolliseen (kristilliseen) koulutukseen. Korkein oikeus on ratkaissut useita tapauksia, joissa kantajat haastoivat oikeuteen pakottaakseen valtion tukemaan kirkkoja julkisilla veroilla; tuomioistuin on johdonmukaisesti ratkaissut kantajan.

Tuomioistuin on kuitenkin rutiininomaisesti välttänyt ratkaisemasta keskeistä kysymystä: Onko sallittua, että valtiot rikkovat perustamislauseketta rahoittaakseen uskontoa ja uskonnollista opetusta? Kesäkuussa tuomioistuin antaa ratkaisun asiassa Casey v. Makin, Mainen uskonnollinen etuoikeustapaus, joka kysyy tämän keskeisen kysymyksen. Tuomioistuin todennäköisesti päättää, ettei Maine voi “syrjittää” yksityisiä uskonnollisia kouluja jättämällä maksamatta uskonnonopetuksesta, jos se päättää rahoittaa yksityisen maallisen koulun opetusta opiskelijoille, jotka valitsevat tämän reitin.

Kuitenkin, Mainen pakottaminen maksamaan uskonnollisesta kasvatuksesta ei ole kristittyjen nationalistien tärkein asia; Amerikan vahvistaminen kristityksi kansakunnaksi perustuslain muutoksen kautta.

Mainos

Useimmat kristityt eivät ole valkoisia, rasisteja, kristittyjä nationalisteja; kaukana siitä. Päinvastoin, useimmat kristityiksi tunnustautuvat ihmiset noudattavat Jeesuksen vuorisaarnaa, jossa hän julisti kultaisen säännön: “Tee toisille niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän.” Kristillinen oikeisto on kuitenkin ottanut jyrkän käänteen oikealle viime vuosina.

Valkoinen kristitty nationalismi on vakava uhka Amerikan demokratialle. Kirjassaan “The Flag and the Cross: White Christian Nationalism and the Threat to American Democracy” Yalen sosiologi Phil Gorski kirjoittaa: “Valkoinen kristillinen nationalismi on vaarallinen uhka, koska se on uskomattoman hyvin organisoitu ja voimakas. Vasemmalla ei ole mitään vastaavaa.”

Heidän käsityksensä vapaudesta on vankka libertaarinen “älä talla minua” -mentaliteetti, maailmankatsomus, “joka asettaa valkoiset miehet yhteiskunnan huipulle ja kaikki muut heidän alapuolelleen. Kaikki, mikä uhkaa tätä järjestystä, nähdään oikeutuksena väkivallalle.”

Tom Waddell on Freedom from Religion Foundationin Maine Chapterin puheenjohtaja. Hän ottaa vastaan ​​kommentteja osoitteessa [email protected] ja fffrfmaine.org.

Mainos


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

Leave a Comment