Monikielisyys ja kulttuurinen sujuvuus ovat huomisen työvoiman tekijöitä

Mielipiteitä ilmaissut Yrittäjä avustajat ovat omiaan.

Ei ole mikään salaisuus, että olemme nopeasti siirtymässä uuteen liiketoimintaympäristöön, jossa globaalit tiimit ovat yhä yleisempiä – ja mahdollisia – kehittyneen teknologian ja kahden viime vuoden nopeasti muuttuneiden olosuhteiden ansiosta. Ja kuten kaikki monimuotoisuuden ja osallisuuden asiantuntijat kertovat, monipuolinen työpaikka, jossa on työntekijöitä eri puolilla maailmaa, tarjoaa runsaasti näkökulmia, jotka voivat tarjota valtavia kilpailuetuja.

Kulttuurisesti monipuoliset työryhmät, jotka tulevat eri maista tai alueilta, voivat hyödyntää tietoa ja prosesseja, joita on kokeiltu, testattu ja rikastettu ainutlaatuisilla ongelmanratkaisumenetelmillä. He voivat myös käyttää verkostoja ja mahdollisuuksia uusilla alueilla, jotka avautuvat ryhmän jäsenten kielellisen ja kulttuurisen sujuvuuden ansiosta.

Siellä oli mielenkiintoinen tutkimus Harvard Business Review joka katsoi juuri tätä aihetta. Suosittelen lukemaan sen yksityiskohtaisesti, mutta yhteenvetona: Tutkimuksessa havaittiin, että vaikka henkilökohtainen monimuotoisuus, kuten kielen sujuvuus, ikäerot ja kulttuurierot voivat vaikuttaa negatiivisesti joukkueen yhteenkuuluvuuteen, päinvastoin kontekstuaalinen monimuotoisuus, joka luo tilaa lisää näkemyksiä ja näkökulmia luovaan, päätöksentekoon ja ongelmanratkaisuprosesseihin tutkimuksen mukaan.

Monikielisyys kilpailuetuna

Kun tarkastellaan nykypäivän kukoistavien kaupallisten keskusten työvoiman kokoonpanoa kaikilla mantereilla, kulttuurin sujuvuus ja monikielisyys ovat taitoja, joita kaikkien alojen ammattilaiset haluavat esitellä ja hyödyntää lisätäkseen arvolupaustaan. Elämme nyt aikakautta, jossa globaalit tiimit voivat hyötyä kontekstuaalisesta monimuotoisuudesta, kun taas mahdollisia henkilökohtaisen monimuotoisuuden riskitekijöitä (esim. kielen sujuvuus, kulttuurierot) voidaan vähentää tai kokonaan eliminoida tulevaisuuteen suuntautuvalla, globaalisti tietoisella koulutuksella.

Virtuaalityön jyrkän lisääntyessä viimeisen kahden vuoden aikana eri alueille tai maille jakautuneet tiimit ovat yleistyneet. Huolimatta sen mukavuudesta ja mahdollisesta positiivisesta vaikutuksesta yritysten toimintabudjetteihin, voidaan turvallisesti sanoa, että haasteita voidaan ennakoida maailmassa, jossa “työpaikan” rajat ovat menneisyyttä. Kielimuurit ja työkulttuurien erot voivat itse asiassa olla strategisesti vaativampaa navigoinnissa kuin esimerkiksi aikavyöhykkeiden kohdistaminen, vaikka niiden sisällä on luultavasti upeita innovaatio- ja oppimismahdollisuuksia.

Maksimoidakseen monipuolisen tiimin yhteistyöhyödyt yritysten on edistettävä aktiivisesti kulttuurien välistä yhteistyötä ja oltava käytössä toimintamekanismit, jotka havaitsevat mahdolliset irtautumiset tai kulttuurienväliset jännitteet ennen kuin ne pääsevät kärkeen tai vahingoittavat organisaatiokulttuuria. Tämän tyyppiset ongelmat voidaan välttää kokonaan helpommin oppimalla ja kehittymällä, joka tukee kulttuurienvälistä tietoisuutta ja kielellistä kapasiteettia.

Aiheeseen liittyvä: Monikielinen tuki: Puhu asiakkaasi kieltä

Tarve tulevaisuuteen suuntautuvalle koulutukselle

Tietenkään vain yritysten ja henkilöstöneuvojien ei tarvitse kehittyä ja mukautua. Olennaisempaa on sen tunnustaminen, että koulutuksen on oltava tulevaisuuteen suuntautunutta, jo varhaisessa vaiheessa. Jotta tulevaisuuden työvoima olisi valmis tähän uuteen tapaan työskennellä “maailman kanssa”, koulutusjärjestelmän on katsottava kouluvyöhykkeen rajan ulkopuolelle ja otettava huomioon ne taidot, jotka ovat ratkaisevia menestymisen kannalta hyperkytketyssä globaalissa taloudessa, jossa työllisyys ja yrittäjäsuhteet poistuvat yhä enemmän kodin fyysiseltä rajalta.

Sekä julkisen että yksityisen koulutuksen on tarjottava tilaa monikielisille tarjouksille ja varmistettava, että luokkahuone on paikka, jossa oppijat voivat kohdata erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja. Nykypäivän opiskelijoiden on opittava ratkaisemaan ongelmia yhteistyössä vertaistensa kanssa ja oppimaan kokemuksen kautta, että todellisen innovaation ja edistymisen saavuttamiseksi tarvitaan sekä vastakkaisia ​​että toisiaan täydentäviä kokemuksia ja kulttuuritietoa.

Tosiasia on, että globaali yritysmaailma on sopeutumisvaiheessa, ja yritykset yrittävät saada kaikki mahdolliset edut erilaisten tiimien käyttöön. Vaikka monet tekevätkin niin menestyksekkäästi nykyään, mahdollisuudet tulevalle globaalille työvoimalle, jota eivät rajoita kulttuurierot tai kielten sujuvuus toisiinsa kytkeytyneessä maailmassamme, ovat loputtomat – mutta sen on aloitettava elvytetyllä lähestymistavalla koulutukseen, joka tunnustaa monikielisyyden ja globaalin merkityksen. ajattelua, seuraavan sukupolven valmistamista tulevaisuuden markkinoille monipuolisen oppimismatkan kautta.

Aiheeseen liittyvä: 4 syytä, miksi yrittäjien tulisi oppia toinen kieli

.

Leave a Comment