Miksi veteraanien, jotka haluavat perustaa yrityksen, tulisi harkita franchising-toimintaa?

Kiinnostaako ajatus oman yrityksen omistamisesta ja omasta pomosta olemisesta? On monia syitä, miksi veteraaneista tulee erinomaisia ​​yrittäjiä sotilastehtävien jälkeen: Sitoutuminen, kurinalaisuus, joustavuus ja muut armeijan aikana kehitetyt taidot ovat tärkeitä menestymisen kannalta yrityksen omistajana.

Jos pidät ideasta hyödyntää tunnettujen yritysten vakiintunutta brändäystä, sijoittelua ja järjestelmiä, franchising voi olla hyvä vaihtoehto. Täällä saavutat yrityksen omistuksen, mutta et kuitenkaan aloita yritystä tyhjästä.

Veteraaniasioiden ministeriö määrittelee franchising-toiminnan “liiketoimintamalliksi, jossa yksi yrityksen omistaja lisensoi tavaramerkkejä ja menetelmiä itsenäiselle yrittäjälle. Joskus franchising-sopimuksia kutsutaan ketjuiksi.” Useimmissa franchising-sopimuksissa hyödynnät kaikkia franchising-antajan kehittämiä mainoksia, tarjouksia, näkyvyyttä ja asiakkaita ja pyörität liiketoimintaasi heidän ohjeidensa ja protokollien mukaisesti.

US Small Business Administrationin eli SBA:n mukaan “Kun ostat franchising-sopimuksen, saat oikeuden käyttää suuremman brändin nimeä, logoa ja tuotteita. Saat myös hyötyä brändin tunnistuksesta, kampanjoista ja markkinoinnista. Mutta se tarkoittaa myös, että sinun on noudatettava suuremman brändin sääntöjä siitä, kuinka ajat yritystäsi.”

Franchising-tyyppejä ja -muotoja on erilaisia, mutta tutuimpia ovat franchising-sopimukset liiketiloissa, pakkaus- ja kuljetuspalveluissa, asiantuntijapalvelualalla tai elintarvike- ja ravintola-alalla.

Teoksessa “Menestys palveluksen jälkeen: kuinka ohjata työnhakua ja uraa sotilasvelvollisuuden jälkeen” keskustelin yrittäjyyden eduista ja haasteista, mukaan lukien franchising. Mukana olivat kommentit Susan Scottsilta, uran siirtymävalmentajalta, joka auttaa veteraaneja tavoittelemaan franchising-mahdollisuuksia.

Scotts kertoi, että “Yhdysvalloissa on nykyään yli 3 000 franchising-brändiä, jotka kattavat 85 eri toimialaa (vain 10% franchising-sopimuksista liittyy ruokaan).” Franchising-sopimukset voivat olla koti- ja palvelupohjaisia, ja joitain franchising-malleja voidaan työstää onnistuneesti osa-aikaisesti, mikä tekee niistä ihanteellisia mahdollisuuksia siirtyville palvelun jäsenille.

Ennen kuin sukellat franchising-mahdollisuuteen, pohdi näitä kysymyksiä:

1. Miksi sinut kutsutaan yrityksen omistajaksi? Pelkkä vastaus: “En halua työskennellä toiselle” riittää harvoin. Kerro täsmällisesti, miksi olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja mitkä taidot, kyvyt, yhteydet ja kokemukset tuovat mukanasi menestymiseen.

2. Onko franchising-mahdollisuuksia alueilla, joista pidät? Jos esimerkiksi rakastat kodin järjestämistä, lemmikkien hoitoa, catering-, verotus- tai logistiikkapalveluita, harkitse franchising-apua näillä alueilla.

3. Ovatko nykyiset taitosi linjassa yrityksen omistajuuden kanssa? Jos et ole koskaan hoitanut varastoa, sinulta puuttuu perustaidot kirjanpitoon ja vihaat myyntiä, oletko varma, että yrittäjyys kutsuu sinua? Jos tarvitset liiketoimintataitoja, harkitse niiden hankkimista ennen kuin aloitat yrityksen omistamisen.

4. Oletko puhunut muiden veteraanien kanssa, jotka omistavat franchising-sopimuksia? Opi niiltä, ​​jotka ovat asemassa, jonka eteen työskentelet. Kysy suoria kysymyksiä heidän kokemuksistaan, mistä he pitävät työssään ja mistä he eivät pidä.

5. Voitko sijoittaa sen, mitä tarvitaan lanseeraukseen? Riippumatta siitä, onko yrityksesi franchising-sopimus vai ei, yrityksen perustaminen vaatii rahoitusta. Tukeeko elämäntyylisi tätä?

6. Oletko tutkinut franchisingantajaa? Ennen kuin aloitat liiketoiminnan kenenkään kanssa, sinun on suoritettava due diligence. Opi kaikki mitä voit luvakkeenantajan liiketoimintakäytännöistä, saavutuksista ja franchising-tuesta. Keskustele muiden franchising-omistajien kanssa heidän kokemuksistaan.

7. Oletko selvillä eduista, joita saat luvakkeenantajalta? Nyt ei ole aika tehdä olettamuksia. Ennen kuin ostat franchising-sopimuksen, ole erittäin selkeä siitä, mitä se sisältää, mitä sinulta odotetaan ja mitä franchising-antaja ei tarjoa.

8. Oletko tutkinut kaikkia franchising-vaihtoehtoja? Keskustele SBA:n kanssa sen veteraaneille tarjottavista rahoitustarjouksista ja ota kursseja yrittäjyydestä, liiketoiminnan perustaidoista ja työntekijöiden kanssa työskentelystä.

9. Oletko keskustellut tästä ideasta perheesi ja tukiverkostosi kanssa? On tärkeää saada heidän rehellistä palautetta, tukea ja rohkaisua, kun navigoit yrityksen omistamisen ylä- ja alamäissä. Heidän kykynsä viitata yritykseesi voi myös olla etu.

10. Onko oikea aika yrityksen omistamiselle? Se saattaa tuntua houkuttelevalta tilaisuudelta, mutta harkitse nykyistä elämäntapaasi ja sitä, kuinka franchising-toiminta sopii. Jos ajoitus ei ole ihanteellinen, voit käyttää tätä aikaa oppiaksesi kaiken mahdollisen liiketoimintamallista ja mahdollisuuksista ja sitten, kun ajoitus on parempi, ottaa harppauksen.

Yrityksen omistaminen on sekä jännittävää että pelottavaa. Työskentely uskottavan ja vakiintuneen franchising-antajan kanssa voi poistaa osan käynnistysriskistä, jos liiketoimintamalli täyttää lyhyen ja pitkän aikavälin uratavoitteesi.

— Teosten “Menestys palveluksen jälkeen: kuinka voit ottaa työnhaun ja urasi hallintaan sotilasvelvollisuuden jälkeen” (2020) ja “Seuraava tehtäväsi: Personal Branding Guide for the Military-to-Civilian Transition” (2014) kirjoittaja, Lida Citroën on pääpuhuja ja -juontaja, johtajavalmentaja, suosittu TEDx-puhuja ja useiden LinkedIn Learning -kurssien ohjaaja. Hän pitää säännöllisesti työpajoja henkilökohtaisesta brändäyksestä, johdon läsnäolosta, johtajuuden viestinnästä ja maineriskien hallinnasta.

Military.com-sivuston kirjoittaja Lida on armeijan intohimoinen tukija. Hän käyttää vapaaehtoisesti aikaansa auttaakseen veteraaneja siirtymään siviiliuralle ja auttamaan työnantajia, jotka haluavat palkata sotilaallisia kykyjä. Hän puhuu säännöllisesti konferensseissa, yritysten kokouksissa ja tapahtumissa, jotka keskittyvät sotilaalliseen siirtymiseen.

Haluatko tietää enemmän veteraanitöistä?

Muista saada viimeisimmät uutiset armeijan jälkeisistä urasta sekä kriittistä tietoa veteraanitöistä ja kaikista palvelun eduista. Tilaa Military.com ja saat mukautettuja päivityksiä suoraan postilaatikkoosi.

Näytä koko artikkeli

© Copyright 2022 Military.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

Leave a Comment