Koulutuskomissaari sanoo, että “aktivistikasvattajat” pettävät luottamusta ja perheiden arvoja

New Hampshiren koulutuskomissaari Frank Edelblut julkaisi perjantaina mielipideartikkelin, jossa hän kirjoitti, että jotkut osavaltion kouluttajista heikentävät “pyhää luottamusta”, joka heillä on yrittäessään vaikuttaa lapsiin “päästämään tiettyä päämäärää”, joka on usein ristiriidassa perheiden henkilökohtaisten arvojärjestelmien kanssa. .

Edelblut mainitsi useita esimerkkejä, mukaan lukien tietokilpailun monimuotoisuudesta.

Teoksessa, jonka otsikko on “Education’s Sacred Trust”, Edelblut ilmaisi huolensa siitä, että jotkut “aktivistikasvattajat” yrittävät tarkoituksella manipuloida opiskelijoita, kun he opettavat aiheista, kuten sukupuolten monimuotoisuus, pronominit, LGBTQ-kysymykset, rodulliset oikeudenliikkeet ja sosialismi.

“Kasvattajat olivat hyvin pitkän aikaa erittäin luotettu kumppani vanhemmille, ja tässä roolissa heille annettiin paljon liikkumavaraa”, Edelblut kirjoitti. ”Sen leveysasteen myötä tuli suuri vastuu. Vastuu tukea vanhempia eikä heikentää heidän arvojaan.”

Edelblut sanoi, että nämä tapaukset, joissa opettajat ylittävät rajansa, paljastuvat sosiaalisen median alustoilla, kuten TikTok.

“Taidetunnille osallistuvien opiskelijoiden vanhemmilla pitäisi olla kohtuullinen odotus, että he oppivat taidetta”, Edelblut kirjoitti. “Heidän ei pitäisi olla huolissaan, kuten toisessa New Hampshiren luokkahuoneessa tapahtui, että johdatus taiteeseen alkaa oppitunnilla, jossa käsitellään pronomineja ja linkkejä Black Lives Mattersiin lapsille ja LGBTQ+:aan lapsille.”

Edelblut liitti mukaan 74-sivuisen asiakirjan, joka sisälsi kopioita opetusmateriaaleista, jotka hänen mukaansa vanhemmat ovat raportoineet ministeriölle sanoen, että ne ovat ristiriidassa heidän arvojensa kanssa. Asiakirjan näyttelyesineiden joukossa on Algebra 2 -luokan tutustumislomake, jossa kysytään oppilailta heidän sukupuolipronominejaan, kohdat Ibram X. Kendin ja Jason Reynoldsin kirjasta “Stamped” sekä luokkahuonejuliste, joka selittää kahta asiaa. näkemyksiä sosialismista ja muokattuja kuvakaappauksia tekstiviesteistä vanhemmilta, jotka ilmaisevat huolensa erilaisista oppitunneista.

“Yksi esimerkki on viestiminen jo 8- ja 9-vuotiaille lapsille, että sukupuolia on yli kaksi! Jotkut ihmiset tunnistavat olevansa sukupuoli, joka ei ole mies tai nainen, jotkut tunnistavat olevansa useampi kuin yksi sukupuoli, ja jotkut ihmiset eivät tunnista itseään millään sukupuoleksi”, Edelblut kirjoitti. “Tämä ei vain voi olla hämmentävää lapselle, vaan se voi olla ristiriidassa monien perheiden arvojärjestelmän kanssa tai mikä pahempaa, heikentää.”

Marraskuussa 2021 New Hampshiren opetusministeriö loi verkkosivun, joka linkittää lomakkeelle, jolla vanhemmat voivat ilmoittaa opettajille väitetyistä rikkomuksista New Hampshiren “Syrjintävapaus koulutuksessa ja työpaikalla” -lakia, jonka hallitus allekirjoitti. Chris Sununu kesäkuussa 2021 ja kieltää julkisten koulujen opettajia opettamasta, että mikä tahansa ryhmä “on luonnostaan ​​parempi tai huonompi” tai “on luonnostaan ​​rasistinen, seksistinen tai sortava, tietoisesti tai tiedostamatta”. Opettajilta, joiden todetaan syyllistyneen rikkomuksiin, voidaan evätä opetusoikeudet.

Perjantaina julkaistussa julkaisussa Edelblut kritisoi myös Disneyn kaltaisia ​​yrityksiä niiden yrittämisestä vaikuttaa lasten arvojärjestelmiin. Maaliskuussa käytyään keskustelua Floridan “Don’t Say Gay” -laista, joka kieltää kouluja opettamasta kolmanteen ja sitä nuorempiin luokille sukupuoli-identiteettiä ja seksuaalista suuntautumista, Walt Disneyn toimitusjohtaja sanoi, että yhtiö voi tehdä muutoksen tuomalla esiin erilaisia ​​tarinoita. elokuvat, kuten “Encanto” ja “Black Panther” sekä TV-ohjelmat, kuten “Modern Family”.

“Onneksi vanhemmat voivat päättää sammuttaa Disneyn”, Edelblut kirjoitti. “He eivät kuitenkaan voi helposti paeta aktivistikasvattajien ponnisteluja, jotka saattavat tietoisesti hajottaa perustamansa arvojärjestelmän perustaa, jota he yrittävät rakentaa.”

Koko teksti

Tässä on Edelblutin kirjoittaman ‘Education’s Sacred Trust’in koko teksti:

Kouluttajat ja julkinen koulutusjärjestelmä ovat pyhän luottamuksen säilyttäjiä.

Kun lapset tulevat kouluun, he saapuvat heijastaen heidän kasvattamisestaan ​​vastuussa olevien perheiden arvojärjestelmiä. Nuo arvojärjestelmät ovat yhtä erilaisia ​​kuin lapset itse.

Viimeaikaiset paljastukset opettajilta ympäri maata, enimmäkseen sosiaalisen median alustoilla, kuten TikTok, paljastavat joukon opettajia, jotka uskovat, että heidän vastuullaan on punnita lasten arvojärjestelmiä ja vaikuttaa niihin kohti tiettyä tavoitetta. Tämä impulssi vaikuttaa lapsen arvojärjestelmään ei rajoitu opettajiin. Kuten äskettäin paljastettiin, Disney haluaa myös ottaa kantaa. Ei ole tarpeeksi hyvä vain antaa vanhemmille ja huoltajille vastuuta juurruttaa arvojärjestelmä, jonka he uskovat olevan oikea lapselle. Olipa kyseessä roistokasvattaja tai yritys, joka yrittää pakottaa arvojärjestelmän vaikutuksille alttiille nuorille, se ei ole heidän tehtävänsä. Se on vanhempien ja huoltajien tehtävä.

Onneksi vanhemmat voivat halutessaan sammuttaa Disneyn. He eivät kuitenkaan voi helposti paeta aktivistikasvattajien ponnisteluja, jotka saattavat tietoisesti purkaa perustamansa arvojärjestelmän perustaa.

Tämä tarkoittaa, että perheet, kun he lähettävät lapsensa kouluun, uskovat kasvattajien kunnioittamaan perheen rakentamia arvojärjestelmiä. Tämä on opettajien pyhä luottamus.

Ollakseni rehellinen, useimmat opettajat eivät harjoita tällaisia ​​käytäntöjä, ja tehokkaat kouluttajat tietävät, että räikeä puolueellisuus ei ole tarpeen. He voivat opettaa haastavia ja joskus kiistanalaisia ​​aiheita antamatta henkilökohtaisten mieltymystensä näkyä lasten ulottuvilla. Opiskelija ei ehkä koskaan tiedä opettajan mielipidettä aiheesta, etenkään herkästä aiheesta, kuten seksuaalisuudesta ja sukupuolesta, tai näkökulmista poliittisiin järjestelmiin, olipa kyseessä kapitalismi tai sosialismi, tai rodun ja monimuotoisuuden ideologinen sitoutuminen.

Pikemminkin nämä opettajat antavat opetusta, joka on lapsen kehityksen kannalta tarkoituksenmukaista, ja vanhempien jätetään päättää, kuinka ja milloin he selittää hyödyt ja seuraukset, joita syntyy, kun omaksuvat uskomukset, jotka ovat linjassa väitteen jommankumman puolen kanssa.

Mutta kun kasvattajat ylittävät, se heikentää vanhempien kykyä saavuttaa lapsilleen parhaiksi katsomiaan arvoja ja turmelee koko ammatin uskottavuutta.

Suurimmaksi osaksi New Hampshire on välttänyt monet kansallisella tasolla havaituista ongelmista. Mutta se ei tarkoita, että olisimme immuuneja niille. Viimeaikaiset kokemukset New Hampshiresta osoittavat, että jotkut näistä ennakkoluuloista alkavat näkyä omissa instituutioissamme. Tämä asiakirja on esimerkki varsinaisesta New Hampshiren koulujen opetusmateriaalista, jonka vanhemmat ovat todenneet arvojensa kanssa ristiriitaiseksi.

Yksi esimerkki on viestit jo 8- ja 9-vuotiaille lapsille “että sukupuolia on enemmän kuin kaksi! Jotkut ihmiset tunnistavat sukupuolensa, joka ei ole miehiä tai naisia, toiset tunnistavat olevansa useampia kuin yksi sukupuoli, ja jotkut ihmiset eivät tunnista itseään millään sukupuoleksi.” Tämä ei vain voi olla hämmentävää lapselle, vaan se voi olla ristiriidassa monien perheiden arvojärjestelmän kanssa tai, mikä pahempaa, heikentää.

New Hampshiren lasten on opittava kapitalismista ja sosialismista. Ja kun näitä aineita opetetaan, opetuksen on oltava tosiasiallisesti tarkkaa. Tavoitteena ei kuitenkaan ole saada lapsia sosialisteiksi sosialismin vuokralaisten puolueellisella tai hienovaraisella vakuutuksella, vaikka kasvattaja uskoisikin siihen järjestelmään. Jälleen, tehokkaalle opettajalle nämä uskomukset eivät tunkeudu läpi. Mutta kun yhden New Hampshiren luokkahuoneen seiniä koristavat julisteet, jotka ylistävät sosialismin hyveitä, opettajat horjuttavat perheiden arvoja.

Taidetunnille osallistuvien opiskelijoiden vanhemmilla pitäisi olla kohtuullinen odotus, että he oppivat taidetta. Heidän ei pitäisi olla huolissaan, kuten toisessa New Hampshiren luokkahuoneessa tapahtui, että johdatus taiteeseen alkaa pronominien ja linkkien avulla lapsille tarkoitettuihin Black Lives Mattersiin ja lapsille tarkoitettuihin LGBTQ+ -artikkeleihin.

Kasvattajat olivat hyvin pitkään erittäin luotettu kumppani vanhemmille, ja tässä roolissa heille annettiin paljon liikkumavaraa. Tämän leveysasteen myötä tuli suuri vastuu. Vastuu vanhempien tukemisesta eikä heidän arvojensa horjuttamisesta.

Joidenkin kouluttajien toimet, jotka pandemian seurauksena ovat tulleet yhä selvemmiksi sosiaalisen median kautta, horjuttavat opettajien pyhää luottamusta. Kasvattajilla on vaikutusvalta lapsiin. Tuon vaikutuksen oikea käyttö tukee perheiden arvoja eikä vaaranna niitä.

Hyvät opettajat ovat aina tunnustaneet sen.

.

Leave a Comment